ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Rytíři v Mladé Boleslavi neuspěli a v tabulce klesli na jedenáctou příčku

Neděle, 19. ledna 2020 19:50

Kladno nenavázalo na dobré výkony z posledních zápasů a v Mladé Boleslavi prohrálo 2:5. Zejména start utkání se Rytířům nepovedl a ve 21. minutě ztráceli už 0:3. Po snížení Bradyho Austina se Kladeňáci ještě vrátili do hry, soupeř ale navýšil a po trefě Jaromíra Jágra přidal definitivní tečku do odkryté klece. Rytíři tak vypadli z TOP desítky ligy a jsou o bod za Olomoucí.

Rytíři v Mladé Boleslavi neuspěli a v tabulce klesli na jedenáctou příčku

Úvodní minuty přenesly hokej nahoru dolů. Mladoboleslavští byli na svém ledě o něco aktivnější, velikých šancí ale k vidění mnoho nebylo. Denise Godlu prověřoval zejména Jakub Klepiš, který měl skvělý pohyb a dvakrát se dostal až před kladenského brankáře. Ani v jednom z případů však neuspěl. Za Rytíře se dostal do zajímavé možnosti kapitán Jakub Strnad, který ujel v oslabení, s dvěma beky na zádech se ale neprosadil. Skóre se tedy měnilo až v závěru, po faulech Rytířů. Při signalizované výhodě dostal puk až před prázdnou bránu Jan Stránský – 1:0. Při vyloučení Jaromíra Jágra pak trefil místečko v rohu branky přesně Žiga Jeglič – 2:0.

A dobrý konec třetiny si domácí přenesli i do druhé periody! Už po 40 vteřinách hry vypálil z pravého kruhu z první David Šťastný a zamířil naprosto přesně – 3:0. Zakrátko mohl přidat čtvrtou trefu Pavol Skalický, jenže Denis Godla svého reprezentačního kolegu vychytal. Podobně skvělý zákrok předvedl kladenský brankář i po nevyužité přesilovce Rytířů, když se fantasticky přemístil proti Klepišově zakončení. A domácí byli i přes zvýšenou kladenskou aktivitu dál velmi při chuti! David Šťastný se dostal do samostatného úniku, Godla ale vytáhl ze své sbírky zákroků naprostý klenot a zvednutou nohou zastavil puk směřující do sítě. I Kladno nakonec bylo odměněno za svůj zvýšený tlak! Brady Austin prostřelil Justina Peterse dělovkou od modré čáry ve 38. minutě – 3:1. A vstřelená branka sebevědomí hostí prospěla! Zakrátko zakončoval z bezprostřední blízkosti Ladislav Zikmund, puk ovšem do sítě neprocpal.

Ve třetí části mohlo být pro Rytíře rychle veseleji. Hned v úvodu totiž vystřelil z mezikruží Tomáš Redlich a trefil horní tyč Petersovy branky. Rytíři posléze přestáli oslabení a byli odměněni tutovkou! Ladislav Zikmund mohl po krásné kombinaci zakončovat do prázdné, jenže trefil pouze tyč. Veliký natlak Rytířů ovšem k dalšímu snížení nevedl. Naopak se domácí dostali do kontru a Pavol Skalický dorazil kotouč za Denise Godlu – 4:1. Legendární Jaromír Jágr se ale posléze přihlásil ke slovu! Nastartoval útok krásným průnikem a posléze další akci sám přesně zakončil – 4:2. Tři minuty před koncem sáhli Rytíři k risku bez brankáře. Před brankovištěm měli veliký tlak, Pavol Skalický však nabral puk ne bekhend a přesným vyhozením trefil opuštěnou klec – 5:2.

Rytíři Kladno: Godla – Nash, Austin, Kehar, Lakos, Barinka, Romančík – Jágr, Melka, Zikmund – Redlich, Machač, Strnad – O’Donnell, Kaut, Šmerha – Bílek, Stach, Š. Bláha – O. Bláha. Trenéři: Čermák, Lidický, Kregl.
BK Mladá Boleslav: Peters – Hrbas, Ševc, Dlapa, Pláněk, Bernad, Fillman, Klikorka – Skalický, Zbořil, Klepiš – Zohorna, Jeglič, Šťastný – Lunter, Bicevskis, Stránský – Flynn, Najman, Kousal. Trenéři: Rulík, Patera.
Branky a nahrávky: 17. Stránský (Lunter, Bičevskis), 19. Jeglič (Skalický, Šťastný), 21. Šťastný (Jeglič), 49. Skalický (Zbořil, Klepiš), 58. Skalický – 38. Austin (Stach, Zikmund), 51. Jágr (Austin). Třetiny: 2:0, 1:1, 2:1. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Střely na branku: -:-. Rozhodčí: Mrkva, Kis – Špůr, Axman. Diváci: 4082. Nejlepší hráči utkání: Pavol Skalický – Jaromír Jágr.

Autor: Filip Ardon – Rytíři Kladno



  1. zprávy

    Mobilní aplikace „Slaný“ je ke stažení, stáhněte si jí hned ať vám nic neuteče

  2. krimi

    Zdrogovaného řidiče BMW pronásledovala policie i vrtulníkem, začalo to v Berouně, dopaden byl v Kladně

  3. pozvánka

    Kam o víkendu, kultura, sport, zábava i poučení to a více najdete v naší nabídce

  4. krimi

    Kladenští policisté se zapojili do celorepublikového projektu „Řídím, piju nealko pivo“

  5. pozvánka

    Vydejte se už v sobotu historickým vlakem po Švestkové dráze s Výtopnou Slaný

  6. info z radnice

    Turistickou sezónu v rámci celého regionu zahájí už v sobotu ve Slaném

  7. pozvánka

    Zítra zahájí Kladenský zámek druhou část výstavy: Jiří Hanke- 50 let s fotografií

  8. krimi

    Strážníci v Kladně nalezli ukradené auto z Prahy, policie hledá svědky

  9. krimi

    Kladenský agresivní postrach žen skončil za mřížemi, pátrání bylo odvoláno

  10. kultura

    Celým rokem zaječím skokem, výstava ve Vlastivědném muzeu města Slaný začíná už zítra

  11. kultura

    Kladenský Majáles, studentská oslava jara, vypukne už zítra v bývalých kasárnách

  12. krimi

    V poutech skončil muž, který si zapálil oheň u bytového domu v Kladně

  13. krimi

    Řidiči pozor! Prozradíme vám, kde v Kladně tento týden měří policie rychlost

  14. pozvánka

    „Silou proti rakovině“: Mistrovství České republiky v Logliftu bude hostit kladenské kino Sokol

  15. pozvánka

    Už v sobotu to vypukne, Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi

  16. zprávy

    Kladenští policisté hledají nové posily, přidej se i Ty

  17. zprávy

    Trhy pokračují ve středu v Kladně a v pátek ve Slaném

  18. pozvánka

    Ve čtvrtek zahájí Kladenský zámek druhou část výstavy: Jiří Hanke- 50 let s fotografií

  19. pozvánka

    Čarodějnické rejdění na Sletišti se Sportovními areály města Kladna

  20. zprávy

    Poznejte osobnosti Kladna, pozvání do Klapodu přijal Leoš Stránský, splnil si sen, je kaskadér