ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

FOTO: Diváci si museli na góly počkat, nakonec ale viděli vysoké vítězství Rytířů nad Brnem

Pátek, 17. ledna 2020 20:47

Zápas Kladna proti Brnu, to byla pořádná bitva! Na úvodní trefu se čekalo až do třetí třetiny, kdy se po teči soupeře prosadil David Stach a krátce nato navýšil z přesilovky Jakub Strnad. Kometa však rovněž z početní výhody snížila a mohlo to být drama. To ale domácí odmítli. Brendan O’Donnell navýšil, Antonín Melka se trefil do prázdné brány a Jakub Strnad v závěru upravil na konečných 5:1! Rytíři tak zapsali další důležitou výhru a o body už obrali v této sezoně všechny extraligové týmy. 

Foto: Jiří Hokův – Studio Fabrika

Úvod zápasu mnoho vzrušujících okamžiků nenabídl. Za Kladno měli slušné šance Jaromír Jágr a Brady Austin, Karel Vejmelka ale obstál. Denis Godla na druhé straně měl spoustu práce při oslabení, vytáhl však znovu několik famózních zákroků. Předvedl se zejména proti nebezpečnému pokusu Lukáše Kucsery z levého kruhu, který skvěle vytěsnil lapačkou. Vojtěch Střondala mohl otevřít skóre v úniku, jenže s Brendonem Nashem na zádech nezakončil přesně. V závěru pak muselo domácím fanouškům zatrnout při vychytralém pokusu Tomáše Plekance! Kladenský odchovanec nastřelil puk z nulového úhlu na branku a Godla měl co dělat, aby se mu puk od zad neodrazil do sítě.

Ve druhé třetině se nad kladenskými hráč začala stahovat mračna. Odstoupil legendární Jaromír Jágr a Brno navíc zvýšilo svůj tlak. A opět u toho byl expert na Rytíře Lukáš Kucsera. Ten znovu slibně střílel v přesilovce, jenže Godla byl nepřekonatelný a pokračoval ve skvělém výkonu z první třetiny. To za Kladno byl nejvíc vidět Antonín Melka, který doslova hýřil pohybem. Díky dobré rychlosti se dvakrát natlačil až před Vejmelku, z obou soubojů však vyšel vítězně gólman Komety. Král Jaromír ale svoje nejvěrnější nezklamal a po části hry, kdy ho nahradil v první lajně Vítězslav Bílek, se vrátil do hry. Jenže ani s ním Kladno nevyužilo dlouhou výhodu pěti proti třem. V nejlepší možnosti se během ní ocitl Brendan O’Donnell, který střílel z mezikruží, branku ovšem minul.

Třetí perioda odstartovala rychlou akcí Brna, pak už ale mělo tlak Kladno! Skóre se ale nakonec měnilo až ve 48. minutě. David Stach nastřelil puk z pravé strany před branku a Štěpán Bláha, kterému evidentně extraligové branky zachutnaly, srazil puk do sítě – 1:0. Domácí následně navíc šli do přesilovky a zvládli ji využít perfektně! Tomáš Kaut v obří šanci ještě selhal, David Stach ale bleskově vrátil puk na Jakuba Strnada a kladenský kapitán navýšil – 2:0. Rytíři ale ještě zdaleka neměli vyhráno. V přesilovce zastavil Godla výborně Kucserovu střelu, Tomáš Plekanec už ale dorazil přesně – 2:1. Necelé tři minuty před koncem navýšil rozdíl Brendan O’Donnell, který propálil Vejmelku. Hosté si ještě vyžádali Coach’s Challenge, protože se jim nezdálo O’Donnellovo stažení puku ze vzduchu, rozhodčí ale po dlouhé poradě s videem gól uznal – 3:1. Kometa posléze sáhla ke hře bez brankáře, což potrestal Antonín Melka – 4:1. Ani to ale od Rytířů nebylo vše! Kladeňáci hráli přesilovku a Jakub Strnad tečí přidal pátou trefu – 5:1.

Rytíři Kladno: Godla – Nash, Austin, Kehar, Lakos, Barinka, Romančík – Jágr, Vampola, Zikmund – Redlich, Machač, Strnad – O’Donnell, Kaut, Melka – Valský, Stach, Š. Bláha. Trenéři: Čermák, Lidický, Kregl.
HC Kometa Brno:Vejmelka – Bartejs, Němec, Pyrochta, Baranka, Gulaši, Svozil, Malec – Zaťovič, Plekanec, Kucsera – Orsava, Hruška, Erat – Kusko, Rákos, Dočekal – Plášek, Střondala, Horký. Trenéři: Zábranský, Horáček, Pokorný, Bělohlav.
Branky a nahrávky: 48. Š. Bláha (Stach), 49. Strnad (Stach, Kaut), 58. O’Donnell, 59. Melka (O’Donnell, Austin), 60. Strnad (Nash) – 53. Plekanec (Kucsera, Zaťovič). Třetiny: 0:0, 0:0, 5:1. Vyloučení: 4:3. Využití: 2:1. Střely na branku: -:-. Rozhodčí: Úlehla, Jeřábek – Brejcha, Jelínek. Diváci: 5 028. Nejlepší hráči utkání: David Stach – Tomáš Plekanec.

Autor: Filip Ardon – Rytíři Kladno



  1. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni

  2. pozvánka

    Již zítra můžete oslavit den země v Zooparku Zájezd

  3. info z radnice

    Slaný se opět zapojí do akce „Den země“

  4. zprávy

    Učitele/ky, asistenty/ky přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  5. sport

    Fitness ráno pro dámy v Royal Fitness

  6. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  7. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec

  8. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  9. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  10. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  11. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  12. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  13. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  14. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  15. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  16. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  17. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  18. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  19. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy

  20. zprávy

    Přes bariéry s policií, akce na podporu handikepovaných osob se tentokrát konala na Stochově