ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Jágrovo zranění už je zahojené, slavnou osmašedesátku ale dál limituje bolest

Pátek, 10. ledna 2020 07:10

Už jedenáct zápasů v řadě si museli hokejoví Rytíři poradit bez svého legendárního majitele Jaromíra Jágra na ledě. Slavný útočník kvůli zranění působí už téměř čtvrtinu základní části jen jako rádce na lavičce. Jeho návrat do hry se ale rychle blíží! Jágr se připravuje s týmem a jak prozradil, jeho poranění už je zahojené. Číslo 68 ale dál limituje bolest.

Jágrovo zranění už je zahojené, slavnou osmašedesátku ale dál limituje bolest (Foto: Jiří Hokův – Studio Fabrika)

Vypadalo to jako nevinná záležitost. Jaromír Jágr měl na zádech sparťanského obránce Adama Poláška, který jej nechtěl pustit k brance, rozjely se mu ale nohy a legendární útočník zůstal v bolestech na ledě. V přerušené hře se pak ještě zkusil rozbruslit, ale nešlo to, zranění bylo moc vážné. Konkrétně se podle posledních zpráv jednalo o natržené přitahovače. Od inkriminovaného momentu už uběhla téměř čtvrtina základní části. Přesněji k tomu dojde v neděli, kdy jede Kladno na Spartu. Příznivci Rytířů od té doby svoji modlu nicméně viděli jen v civilu na střídačce.

„Začal jsem trénovat s mužstvem, byl jsem na dvou trénincích. Ale pět týdnů mimo je hrozně dlouhá doba. Byl jsem za profesorem Kolářem, který mi říkal, že už to je zahojené. Další věc ale je, že jsou tam jizvy a že mě to bude bolet. Já si musím zvyknout na bolest, kterou jsem předtím nikdy necítil. Navíc v mých letech jít po pěti týdnech hrát nebo jenom začít trénovat je hrozně obtížné,“ prozradil Jaromír Jágr, který se zároveň svěřil, že se na ledě ještě necítí komfortně. „Pokud já nebudu mezi dvaceti nejlepšími hráči, tak nenastoupím. To by byl absolutní nesmysl,“ doplnila slavná osmašedesátka.

A jak to tedy vypadá i s jeho návratem do zápasového tempa? „Nic neslibuju. Uvidíme, jak se budu cítit, začal jsem trénovat. Další věc je, jak na tom budou spoluhráči. Jestli i tam nebude nějaké zranění, v tom případě by se to mohlo vhodně doplnit. Ale teď vám přesně neřeknu, jestli budu nebo nebudu hrát v pátek nebo v neděli,“ uvedl 47letý forvard, který se rozpovídal i o povaze svého zranění.

 „Když jsem byl poprvé za profesorem Kolářem, tak mi byly řečeny dvě věci. Že to je individuální a stejné zranění měli i Dominik Hašek nebo Petr Čech. Hašek byl mimo tři měsíce, Petr Čech byl za tři týdny zdravý. Všechno je tedy individuální. Jsem sice podle Pavla Koláře zdravý, ale bolest pořád cítím při osobních soubojích, na kterých mám založený celý hokej. Už někomu těžko ujedu. Při osobních soubojích se cítím silný, ale hlavně při těch mě to bolí. Takže uvidíme,“ uvedl Jágr.

Toho zatím počínání Rytířů v Tipsport extralize těší. „Výsledky jsou docela dobré, jsem na hráče hrdý a pyšný. I kdyby na mě ale byl tlak kvůli výsledkům, tak bych nemohl hrát,“ řekl narovinu. „Být na střídačce má svoje pro a proti. Výhoda je, že se raduješ s každým naším gólem, a já ho slavím, jako kdybych ho dal já. A nevýhodou zase je, že to nemůžeš na ledě ovlivnit, ale to se nedá nic dělat,“ dokončil legendární útočník, jehož návrat na extraligová kluziště už se podle všeho blíží.

Kladno čeká už v pátek domácí zápas proti třetí Plzni, v neděli pak Rytíři zavítají na led pražské Sparty, která extraligu dokonce vede! Kladeňáci tak před sebou mají pořádně těžký program. Zda ho absolvují už se svojí aktivní legendou, nebo ne, zůstává otázkou.

Autor: (fa)



  1. video

    V Kladně došlo k napadení několika mladých žen, policie hledá další poškozené a svědky

  2. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni

  3. pozvánka

    Již zítra můžete oslavit den země v Zooparku Zájezd

  4. info z radnice

    Slaný se opět zapojí do akce „Den země“

  5. zprávy

    Učitele/ky, asistenty/ky přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  6. sport

    Fitness ráno pro dámy v Royal Fitness

  7. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  8. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec

  9. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  10. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  11. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  12. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  13. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  14. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  15. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  16. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  17. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  18. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  19. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  20. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy