ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

FOTO: Nervy až do konce i přes hromadu šancí! Rytíři se střelecky trápili, ale Vítkovice udolali za tři body

Čtvrtek, 26. prosince 2019 20:26

Gólových možností se na kladenské straně urodilo jako hub po dešti, přesto to proti Vítkovicím bylo drama až do konce. Skóre otevřel v oslabení domácí kapitán Jakub Strnad a posléze navýšil Brady Austin, další obrovské šance Rytířů ale góly neskončily! Když tedy hosté v závěru snížili, zavládlo na ČEZ stadionu pořádné napětí. Kladeňáci už ale svůj náskok nepustili a vybojovali tříbodové vítězství 2:1.

Foto: Jiří Hokův – Studio Fabrika

První třetina, to byla zpočátku hlavně přehlídka neproměněných šancí domácích. V přesilovce skvěle střílel Brendan O’Donnell, kterého po chvíli napodobil také navrátilec Jakub Valský, prvního jmenovaného ale se štěstím vychytal Miroslav Svoboda a druhý v tutovce minul branku. Po chvíli zakončoval přečíslení Tomáš Kaut, znovu se však zaskvěl hostující brankář. Ten měl pořádné štěstí i při přesilovkové ráně Bradyho Austina, která vypadla do prostoru, kde nebyl nikdo z Rytířů. Kladno tak šlo do vedení paradoxně při vlastním oslabení! Kapitán Jakub Strnad pláchl do úniku a zkušeně poslal puk za Svobodova záda – 1:0. Krátce po ubránění oslabení pak předvedl svoje útočné choutky Brady Austin. Kanadský bek přejel celé kluziště s pukem na holi a z ostrého úhlu uklidil kotouč do bližšího růžku – 2:0. Minutu před koncem mohl doklepnout puk do odkryté brány za již překonaného Svobodu Jakub Hajný, ten se ale přes vracejícího se beka netrefil.

Ve druhé části Kladno nejprve slevilo z nastaveného tempa. Vítkovice tak začaly více hrozit, Denis Godla však zvýšenou pracovní zátěž zvládal velmi dobře. Po O’Donnelově veliké šanci pak mohl Tomáš Kaut zakončovat už do prázdné, jenže obrovskou šanci nezužitkoval, byť už zvedal ruce nad hlavu. Rozhodčí se došel ještě poradit s videem, jenže nakonec opět rozpažil. V polovině utkání mohl Rytířům dodat více klidu Jakub Valský, neuspěl však ani v samostatném úniku proti vítkovickému gólmanovi. Další možnost navýšit přišla při početní výhodě, jenže Marek Hovorka mířil nepřesně a dorážku Ladislava Zikmunda z bezprostřední blízkosti zastavila se štěstím obrana hostí. Ke konci třetiny na druhé straně zastavil téměř jistý gól Michal Barinka, který zablokoval holí puk směřující do brány.

Ani třetí dějství nepřineslo výraznější změnu obrazu hry. Kladno většinu času tlačilo a mělo dobré šance, puk ale ne a ne skončit za Svobodou. Ten se vytáhl zejména proti Marku Hovorkovi, který dvakrát hrozil. Přišla tedy studená sprcha pro Rytíře. V 52. minutě napřáhl na modré Petr Šidlík a Jan Schleiss protečoval jeho pokus až za Godlova záda – 2:1. Rázem tedy bylo na světě drama. Rytíři ale i dál hráli velmi zkušeně a aktivní hrou se snažili soupeře nepouštět do velikých šancí. Až v poslední minutě tak brankář Svoboda opustil svoji pozici. Hosté to zkusili se šesti hráči v poli, jenže ani tak na kýženou branku nedosáhli.

Rytíři Kladno: Godla – Nash, Austin, Kehar, Zajíc, Barinka, Zelingr – Redlich, Melka, Strnad – Hovorka, Machač, Réway – Valský, Stach, Zikmund – Hajný, Kaut, O’Donnell – Bílek. Trenéři: Čermák, Lidický, Kregl.
HC Vítkovice Ridera: Svoboda – Kvasnička, Trška, Šidlík, Bodák, Krenželok, Černý, Věntus – Bukarts, Roman, Lakatoš – Schleiss, Stránský, Zdráhal – Dej, Veselý, Mallet – Kubalík, Razgals, Guman. Trenéři: Trličík, Klesla, Svozil.
Branky a nahrávky: 15. Strnad, 17. Austin – 52. Schleiss (Šidlík, Zdráhal). Třetiny: 2:0, 0:0, 0:1. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Střely na branku: -:-. Rozhodčí: Lacina, Šindel – Kajínek, Špůr. Diváci: 3 920. Nejlepší hráči utkání: Brady Austin – Miroslav Svoboda.

Autor: Filip Ardon – Rytíři Kladno



  1. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni

  2. pozvánka

    Již zítra můžete oslavit den země v Zooparku Zájezd

  3. info z radnice

    Slaný se opět zapojí do akce „Den země“

  4. zprávy

    Učitele/ky, asistenty/ky přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  5. sport

    Fitness ráno pro dámy v Royal Fitness

  6. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  7. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec

  8. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  9. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  10. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  11. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  12. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  13. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  14. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  15. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  16. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  17. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  18. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  19. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy

  20. zprávy

    Přes bariéry s policií, akce na podporu handikepovaných osob se tentokrát konala na Stochově