ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Na co se můžete tento týden těšit v kladenském kině Hutník

Pondělí, 25. listopadu 2019 07:00

Moderní sál, 4K promítačka, stříbrné plátno a pohodlné sedačky, to je kladenské kino Hutník, které v této podobě nabízí každý týden nezapomenutelný divácký zážitek při sledování kvalitních filmů. Stačí si jen vybrat, na co se chcete podívat, koupit si popcorn a zakoukat se do děje.

Na co se můžete tento týden těšit v kladenském kině Hutník (Foto: KL)

Namátkou vybíráme film, který byste rádi viděli

PONDĚLÍ:

Vlastníci – Komedie pro ty, kdo to nezažili. Drama pro ty, kdo tím žijí

Paní Zahrádková (Tereza Voříšková) s manželem (Vojta Kotek) idealisticky chtějí, aby společnými silami dům zachránili. Novomanželé Bernáškovi (Jiří Černý, Maria Sawa) se s nadšením připojují. Paní Roubíčková (Klára Melíšková) pedantsky kontroluje řádný průběh schůze. Paní Horvátová (Dagmar Havlová) všechno iniciativně komentuje. Naivní pan Švec (David Novotný) zastupuje svojí maminku. Paní Procházková (Pavla Tomicová) s panem Novákem (Ondřej Malý) hledá způsoby jak zhodnotit svůj majetek. Pan Nitranský (Andrej Polák) touží po půdě v domě a pan Kubát (Jiří Lábus) důsledně sabotuje jakékoliv rozhodnutí. A v pozadí číhají bratři Čermákovi (Kryštof Hádek, Stanislav Majer), jen starý pan profesor Sokol (Ladislav Trojan) zatím nic nekomentuje…

ÚTERÝ:

Ledové království II – Pokračování všemi oblíbeného Ledového království

Proč se Elsa narodila s kouzelnou mocí? Odpověď ji svůdně volá a zároveň hrozí, že zničí její ledové království. Společně s Annou, Kristoffem, Olafem a Svenem se královna Elsa vydává na nebezpečnou a pozoruhodnou cestu. Ve filmu Ledové království se Elsa obávala, že je pro svět příliš mocná. Ve snímku Ledové království II musí doufat, že je mocná dostatečně.

STŘEDA:

Amnestie – Svobodu si nezaslouží každý

Emotivní thriller Amnestie přinese na plátna největší vzpouru ve vězeňské historii Československa a spolu s ní i příběh, který odráží obrovské a rychlé změny po revoluci v roce 1989. Film jde do kin jako příspěvek k výročí Sametové revoluce, na události a dramatickou dobu se ale dívá jinak, než by mohli diváci očekávat. Očima jednoho z vězňů z prostředí věznice pro nejtěžší případy v Leopoldově, jehož příběh se uzavře během divoké vzpoury. Velkou roli v něm mají i postavy Anny Geislerové a Marka Vašuta. Sametová revoluce v roce 1989 přinesla většině lidí svobodu, někomu ale přinesla i problémy, a někomu jinému zase příležitost a kariéru. Z bývalých prominentů se stávají vězni, z bývalých disidentů a vězňů se přes noc stávají politici a lidé s vlivem. Už za socialismu se začíná odvíjet příběh, který revoluce zrychlí a který vyvrcholí během krvavých událostí největší vězeňské vzpoury u nás. Rozsáhlé amnestie prezidenta Václava Havla ze zimy 1990 se řady těžkých zločinců v leopoldovské věznici netýkaly. Ti se proto vzbouřili a na téměř dva týdny celou věznici obsadili. Oblast věznice se změnila na válečnou zónu a ukončit ji musela až policie a speciální jednotky s využitím vojenské techniky. Nesmlouvavý a tvrdý zásah část veřejnosti ocenila, jiná část poukazovala na jeho přílišnou brutalitu. „Je konec 80. let, doba nebývalých změn a jeden zloděj, ambiciózní manželská dvojice, mladá manipulátorka a vězněný disident se zapletou do událostí, které oproti označení revoluce jako sametové nebyly tak sametově hebké, čisté a nevinné,“ říká k Amnestii režisér Jonáš Karásek. Film se z části natáčel přímo v autentickém prostředí Leopoldova, stejně jako ve věznici v Mladé Boleslavi, točilo se i v Praze v Národním divadle nebo v bytě Václava Havla. Výrazná část filmu vznikala na Slovensku. Tvůrci kladli velký důraz na ztvárnění doby konce komunismu. „Hodně se soustředíme na atmosféru a reálie konce 80. a začátku 90. let, na prostředí a oblečení stejně jako na populární hudbu z konce socialismu. Je to dnes v podstatě už historický film a chceme být maximálně přesní,“ přibližuje jeden z producentů Jiří Konečný ze společnosti Endorfilm, držitele letošního Českého lva za film Všechno bude. Amnestii doprovází do kin nová verze Krylovy Pasážové revolty. Se symfonickým orchestrem ji nazpíval David Koller, Richard Műller a Viki Olejárová. Amnestie, které na konci svého funkčního období udělil prezident Václav Klaus, ukazují, že prezidentský pardon vzbudí ve společnosti vždy velký ohlas a jde o stále aktuální téma.

ČTVRTEK:

Vlastníci – pro seniory 100,- Kč – Komedie pro ty, kdo to nezažili. Drama pro ty, kdo tím žijí

Paní Zahrádková (Tereza Voříšková) s manželem (Vojta Kotek) idealisticky chtějí, aby společnými silami dům zachránili. Novomanželé Bernáškovi (Jiří Černý, Maria Sawa) se s nadšením připojují. Paní Roubíčková (Klára Melíšková) pedantsky kontroluje řádný průběh schůze. Paní Horvátová (Dagmar Havlová) všechno iniciativně komentuje. Naivní pan Švec (David Novotný) zastupuje svojí maminku. Paní Procházková (Pavla Tomicová) s panem Novákem (Ondřej Malý) hledá způsoby jak zhodnotit svůj majetek. Pan Nitranský (Andrej Polák) touží po půdě v domě a pan Kubát (Jiří Lábus) důsledně sabotuje jakékoliv rozhodnutí. A v pozadí číhají bratři Čermákovi (Kryštof Hádek, Stanislav Majer), jen starý pan profesor Sokol (Ladislav Trojan) zatím nic nekomentuje…

PÁTEK: 

Na nože

Satirická krimi komedie “Na nože” zábavným způsobem ukazuje, jak může dopadnout vyšetřování záhadného úmrtí autora tajemných detektivních příběhů, když jsou všichni v jeho blízkosti podezřelí. Svérázný detektiv Daniel Craig (série James Bond, Muži, kteří nenávidí ženy ) pojme řešení případu po svém a vyšetřování každého člena této excentrické rodiny se ukáže býti složitější, než se zpočátku zdálo. V napínavém detektivním příběhu, v duchu nejlepší tradice Agathy Christie, rozehrají herecký koncert Chris “Captain America” Evans, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, a Don Johnson.

SOBOTA:

Ženská na vrcholu – Anna Polívková v hlavní roli komedie, ve které láska přemůže i bod mrazu

Trochu svérázná svobodná majitelka biokavárny Helena (Anna Polívková) odjíždí na popud své tety Ely (Jana Krausová ) s osmiletým synem Mikulášem strávit advent v klidu na horách. Díky hře osudu se však místo v luxusním hotelu ocitá ve vysokohorské chatě, kde samotářský horal Richard (Martin Dejdar) provozuje adrenalinové sporty a žije tu se svou malou dcerkou Zuzou a živelným bratrem Mišem (Marek Němec), uznávaným členem horské služby, milovníkem žen a zábavy. Celá tahle nesourodá partička se ve sněhem zapadané Samotě rozhodně nenudí. A to Helena netuší, že v tu samou dobu její starostlivá milující matka (Jana Preissová) donutí protestujícího otce (Bolek Polívka), aby se za nimi na hory vydali. Jsou přece Vánoce a rodina musí být pohromadě!

NEDĚLE:

Valhalla: Říše bohů – Osud světa je v jejich rukou

Výpravné fantasy založené na severských bájach a mýtoch o Valhale, kam za sprievodu valkýr prichádzajú padlí bojovníci. Odin, Thor, Loki a ďalší bohovia z Valhaly sa musia postaviť svojmu osudu a odvrátiť Ragnarok – svoj zánik a koniec celého sveta. Zo zajatia sa totiž oslobodil obrovský vlk Fenrir a bohom hrozí úplne posledná bitka s odvekým nepriateľom, s divokými obrami. Svoju úlohu v ich boji zohrajú aj dve deti, ktoré si zo sveta ľudí priviedol Thor ako svojich sluhov.

Po pestrofarebnom spracovaní od Marvela prinášajú pohľad na severské báje samotní severania, a to v realistickejšom, drsnejšom a temnejšom vikingskom štýle.

Zaujímavý vzťah k českému a slovenskému prostrediu majú niektorí predstavitelia filmu. Filmový Thor Roland Møller hral v česko-slovenskej koprodukčnej snímke Sklenená izba a uvidíme ho aj v pripravovanom Janovi Žižkovi. Režisér Fenar Ahmad sa zase narodil v Československu, kde žil do svojich piatich rokov. Potom sa jeho rodiča pochádzajúci z Iraku rozhodli emigrovať ďalej do západnej Európy.

CELÝ PROGRAM KINA HUTNÍK NAJDETE ZDE:

Autor: (red)



  1. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  2. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec

  3. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  4. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  5. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  6. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  7. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  8. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  9. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  10. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  11. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  12. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  13. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  14. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy

  15. zprávy

    Přes bariéry s policií, akce na podporu handikepovaných osob se tentokrát konala na Stochově

  16. sport

    Royal Fitness se postará nejen o Vaši postavu

  17. zprávy

    Kladenští šachisté uhájili druhou ligu

  18. sport

    Kanonýři Kladno vstupují po osmi letech zpět do superligy, poslali Buldoky domu po výsledku 4 :2

  19. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  20. krimi

    Jízda v protisměru na dalnici D 6, policie hledá svědky, ohrozili ostatní řidiče, záchranáře policisty i hasiče