ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Florbalisty ve středu požene osm stovek školáků. Je to výjimečná akce, říká šéf Kanonýrů

Úterý, 15. října 2019 08:00

Bude to výjimečný zápas, a to nejen proto, že se hraje ve všední den dopoledne. Výjimečná bude i návštěva – víc než osm stovek žáků základních škol, kteří podpoří kladenské Kanonýry v jejich středečním souboji s Chomutovem (10:00, Kladenská sportovní hala SAMK). „Je to další z akcí, při které chceme propojovat Kanonýry s městem Kladnem. Jsme jeho hrdými reprezentanty a chceme tu hrdost probudit i v dětech, které na náš zápas dorazí,“ říká předseda florbalového oddílu Kanonýrů Zdeněk Jirák o středečním School game, jak se utkání jmenuje. To se koná pod záštitou kladenského primátora Dana Jiránka a za významné podpory Statutárního města Kladna a městské společnosti TEPO.

Předseda florbalového oddílu Kanonýrů Zdeněk Jirák

Jak moc se na duel těšíte?

Moc. Dává nám totiž příležitost pozvat do hlediště žáky ze základních škol, se kterými úzce spolupracujeme. Snažíme se s nimi propojovat florbal jako oblíbený školní kroužek s vážnou sportovní aktivitou a ještě víc jim přiblížit krásu našeho sportu. Toto utkání je pak pro nás vyvrcholením úspěšného období náborů, které intenzivně probíhaly pod vedením našeho nového šéftrenéra mládeže Martina Czeczinkara. Ten je, mnohem víc než tomu bylo v minulosti, v kontaktu s vedením škol a snaží se vytvářet silná partnerství mezi Kanonýry a kladenskými základními školami. School game je proto v tomto ohledu velmi důležitý.

Kdekdo by mohl přitom říct, že žáci ocení hlavně to, že se na dvě tři hodiny „ulejí“ ze školy…

… ale smysl je mnohem hlubší. Uvidí, že se mohou florbalu věnovat jako plnohodnotnému sportu, ne jen kroužku ve škole. Zblízka spatří téměř poloprofesionální sport se spoustou kvalitních hráčů z Česka i ze zahraničí. Uvidí ho na mnohem vyšší úrovni. Věříme, že nám proti silnému Chomutovu vytvoří bouřlivé prostředí, že je florbal nadchne a přijdou si ho třeba osobně vyzkoušet, ale taky se na tribuně v nich probudí hrdost k městu jako takovému.

Zároveň je takový zápas i určitou ukázkou profesionality pro partnery, že?

Ano. Pro nás je to ale hlavně další z akcí, kterou chceme propojovat Kanonýry s naším městem. Už na začátku sezony jsme měli utkání, které bylo součástí Dnů města Kladna. O měsíc později přicházíme s projektem podobného rozsahu a už teď víme, že bychom podobných akcí chtěli během roku uskutečnit více. Je mi ctí a rád bych za to poděkoval, že School game znovu – stejně jako zahajovací zápas – proběhne pod záštitou pana primátora a tedy i Města Kladna. Druhým hlavním partnerem je pak městská společnost TEPO. Jejich podpora je pro nás obzvlášť v tomto utkání důležitá, protože budeme zcela výjimečně pokládat speciální povrch. Nebudeme hrát na parketách, navíc se postaví i přídavná tribuna, díky které bychom měli dosáhnout výrazně vyšší návštěvnosti, než která je běžná na duelech v hale BIOS.

Zmínil jste společnost TEPO, ta je dlouhodobým partnerem Kanonýrů.

Ano, je naším novým důležitým partnerem. Jedná se o městskou společnost, pro které je v partnerství důležité propojení sportu a mladých lidí z našeho města. My se díky jejich dlouhodobé podpoře můžeme ještě hlouběji věnovat rozvoji mladých sportovců. Můžeme investovat do dalších trenérů, kteří nám budou pomáhat. A tuto spolupráci symbolicky zahajujeme u příležitosti School game.

Tato sezona je ale ještě v něčem výjimečná – toužíte po postupu do superligy, nejvyšší soutěže. Ročník jste označili za restart. Jak jste zatím s jeho průběhem spokojen?

Spokojeni jsme a to mluvím za celé vedení. Převážná část věcí se povedla, dokonce mnohem lépe než jsme očekávali na začátku. Sami k sobě jsme ale kritičtí a našli bychom spoustu dílčích věcí, u kterých bychom si přáli, aby dopadly lépe. Jsou však pro nás hnacím motorem pracovat dál. Zajíci se ovšem budou počítat až po honu a my teprve teď s tím honem zajíců začínáme. Avšak s fází, ve které jsme, panuje spokojenost.

Autor: Robert Sára



  1. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni

  2. pozvánka

    Již zítra můžete oslavit den země v Zooparku Zájezd

  3. info z radnice

    Slaný se opět zapojí do akce „Den země“

  4. zprávy

    Učitele/ky, asistenty/ky přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  5. sport

    Fitness ráno pro dámy v Royal Fitness

  6. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  7. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec

  8. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  9. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  10. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  11. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  12. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  13. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  14. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  15. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  16. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  17. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  18. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  19. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy

  20. zprávy

    Přes bariéry s policií, akce na podporu handikepovaných osob se tentokrát konala na Stochově