ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Rysové v Pardubicích smazali čtyřbrankové manko, v nájezdech ale neuspěli

Neděle, 6. října 2019 10:00

Zápas jako na houpačce zažili kladenští hokejbalisté na hřišti Pardubic. Po hororovém vstupu do první třetiny prohrávali už o čtyři branky, ve druhé patnáctiminutovce ale dokázali manko stáhnout a sahali po senzačním obratu. Ten ale nedokonali a podlehli domácím v zakletých samostatných nájezdech.

Ïlustrační foto: KL

HBC Autosklo H. A. K. Pardubice 5:4 ss HBC Kladno (4:0, 0:4, 0:0 – 1:0)

Pokud si některý z fanoušků v pardubických Polabinách na začátku sedmé minuty odskočil ke stánku pro pivo, velmi pravděpodobně přišel o čtyři branky. Tolik jich totiž dokázalo domácí Autosklo Kladnu nasypat během pouhých 141 vteřin! Rysové jako by zcela vyklidili pozice a brankář Čapek pomalu nestíhal lovit míčky ze sítě, kterou postupně rozvlnili Král, Kohoutek, Bílý a Zajíček. Po trefě posledního jmenovaného mladý gólman hostí přepustil místo matadorovi Jirotkovi.

„Těžko se mi to hodnotí. Už vstup do utkání nebyl vůbec dobrý, soupeř byl více v pohybu. Řekli jsme si, že nebudeme propadat, ale děl se přesný opak. Vyústilo to ve čtyři branky během necelých tří minut a všechno to bylo po našich chybách. Nebyly to ale jen tři minuty, celá třetina od nás byla šílená, asi jsem nikdy nezažil horší. Tak jako jsme to nezachytili v Letohradě, tak jsme to nezachytili tady. Máme asi nějaký východočeský syndrom, nevím,“ krčil po zápase rameny kladenský kapitán Martin Špaček.

Na rozdíl od zmíněného utkání v Letohradě se ale rysové dokázali v Pardubicích vrátit do hry. Pomohla jim k tomu i čtyřminutová přesilovka, kterou jim v závěru první třetiny nabídl Bucek a kterou na začátku druhé patnáctiminutovky využil přízemní střelou Schnaubelt. Nedlouho poté fauloval domácí Král a Kladno podruhé trestalo – tentokrát od modré střílel jako z děla veterán Dědič. A když o dvě minuty později rychlý výpad Středočechů gólově zakončil Barnošák, bylo to už jen o jednu branku. Tu ještě ve zbytku prostředního dějství vstřelil od modré čáry Důras a začínalo se nanovo.

„V kabině jsme si řekli, že když mohli dát čtyři branky za třetinu oni, tak my můžeme taky. Přepnuli jsme na vyšší rychlostní stupeň, vyhrávali jsme osobní souboje, byli jsme rychlejší, z čehož pramenily fauly a naše branky. Najednou jsme byli jednoznačně lepší a klidně jsme ještě ve druhé třetině mohli zápas otočit,“ pokračoval Špaček.

Ve třetí patnáctiminutovce dostal šanci vrátit Východočechy do vedení Král, který však Jirotku z trestného střílení nepřekonal. A protože se ve zbytku základní hrací doby ani v prodloužení už nikdo jiný neprosadil, byly to právě samostatné nájezdy, které sobotní drama rozsekly. V nich byli úspěšnější domácí – trefili se jak Vlasák, tak Kohoutek – a protože Hnízdil ani Schnaubelt své pokusy neproměnili, zůstal bonusový bod v Pardubicích.

„Kdybychom si po první třetině řekli, že urveme bod, určitě by byl cenný, ale vzhledem k tomu, kolik jsme měli šancí a přesilových her a jak dominantní jsme přinejmenším ve druhé třetině byli, jsme klidně mohli brát všechny tři body. Nájezdy jsou loterie, která nám absolutně nejde. Nevím, kdy jsme je naposledy vyhráli. Tam už to nesmíme dovést. My to musíme rozhodnout předtím,“ podotkl Špaček závěrem.

Jen pro úplnost – rysové naposledy v nájezdech zvítězili 30. března 2018, když doma přetlačili Letohrad 3:2. Příští sobotu přivítají v Městské hokejbalové aréně na Kladně Karvinou a nejen Špaček určitě doufá, že na nájezdy tentokrát nedojde.

Branky a nahrávky: 7. Král (Krejčí), 8. Kohoutek (Kvapil, Moravec), 9. Bílý (Filip), 9. Zajíček (Kohoutek), rozh. náj. Vlasák – 18. Schnaubelt (Barnošák, Soukup), 23. Dědič (Prokop, Špaček), 25. Barnošák (Schnaubelt), 27. Důras (Soukup, Hnízdil).

HBC Kladno: Čapek (9. Jirotka) – Dědič, Soukup, Haisman, Důras, Kamenář, Hrabár, Kužel – Špaček, Schnaubelt, Pražák, Barnošák, Hnízdil, Kouhout, Procházka, Prokop, Malecha, Zdrůbecký.

Autor: (jk)



  1. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni

  2. pozvánka

    Již zítra můžete oslavit den země v Zooparku Zájezd

  3. info z radnice

    Slaný se opět zapojí do akce „Den země“

  4. zprávy

    Učitele/ky, asistenty/ky přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  5. sport

    Fitness ráno pro dámy v Royal Fitness

  6. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  7. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec

  8. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  9. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  10. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  11. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  12. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  13. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  14. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  15. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  16. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  17. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  18. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  19. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy

  20. zprávy

    Přes bariéry s policií, akce na podporu handikepovaných osob se tentokrát konala na Stochově