ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

FOTO: Další skvělá výhra! Vítěznou sérii Liberce ukončil famózní Brady Austin

Sobota, 5. října 2019 17:40

Kladenské publikum bylo v sobotu svědkem dalšího hokejového koncertu! Byť Kladno proti Liberci dvakrát o gól ztrácelo, v závěru předvedlo parádní obrat a zvítězilo 5:3! Dvě branky obstaral legendární Jaromír Jágr, v utkání ale zazářil především kanadský bek Brady Austin, který dva góly vstřelil a druhý Jágrův vytvořil. Rytíři tak ukončili vítěznou sérii Bílých Tygrů a zapsali třetí výhru v řadě! 

Foto: Jiří Hokův – Studio Fabrika

Začátek zápasu byl pro Rytíře pořádně paradoxní. Kladno začalo skvěle a od začátku mělo tlak, po faulu Andrého Lakose ale Oldrich Kotvan využil přesilovku a poslal Bílé Tygry do vedení – 0:1. Domácí ale pokračovali dál v aktivní kře. Antonín Melka po geniální přihrávce Jakuba Hajného ale nastřelil jen tyč a Ladislav Zikmund několikrát v dobrých možnostech pohořel na Justinu Petersovi. Až ve čtrnácté minutě předvedl svoje umění opět Jaromír Jágr. Ten si vyjel zpoza brány a naněkolikrát zavěsil kotouč do protějšího růžku – 1:1. Z dalšího tlaku ale Kladno opět inkasovalo. Rostislav Marosz se dostal do rychlého protiútoku, Barinku poslal chytrou kličkou na párek a poté už doklepával za rozhozeného Denise Godlu – 1:2.

Druhá část se dala rozdělit na několik úseků. Kladno znovu začalo hodně dobře a po velikém tlaku do brankoviště se šla dokonce situace dvakrát zkoumat k videu. Ani jednou ale rozhodčí puk za brankovou čarou nenašli. Po delším přerušení hry se pak hra hodně zklidnila a svoji stíhací jízdu rozjeli Rytíři znovu až ve druhé polovině třetiny. Justin Peter však pokračoval v dobrém výkonu a mírný náskok držel.

Okolo půlky třetí části mohlo být definitivně rozhodnuto. Michal Birner dostal puk před úplně odkrytou klec, ale dlouho zpracovával a Denis Godla se zatím přesunul. Na druhé straně mohl hned z protiútoku srovnat Patrik Machač, Peters však skvěle zastavil jeho bekhendový pokus. Při přesilové hře už byl ale i hostující brankář bezmocný. Brady Austin vypálil od modré z první a dělovka skončila až v síti – 2:2. A dvě minuty před koncem si Austin vzal slovo znova! Při signalizované výhodě vystřelil od opět od modré a podruhé se mohl radovat – 3:2. Jenže to ještě ani zdaleka nebylo vše! Zakrátko srovnal při hře bez brankáře Michal Birner – 3:3. Kladno se pak ale dostalo opět do tlaku a další Austinovu famózní střelu dorazil do sítě Jaromír Jágr – 4:3. O slovo se navíc přihlásil ještě Jakub Valský, který využil dalšího Petersova pobytu na střídačce a trefil odkrytou klec – 5:3.

Rytíři Kladno: Godla – Austin, Nash, Lakos, Kehar, Barinka, Smetana, Zelingr – Jágr, Stach, Zikmund – Redlich, Machač, Strnad – Valský, Kaut, O’Donnell – Hajný, Melka, Š. Bláha. Trenéři: Čermák, Lidický, Kregl.
Bílí Tygři Liberec: Peters – Graborenko, Šmíd, Kotvan, Knot, Derner, Hanousek, Havlín – Ordoš, Bulíř, Birner – Lenc, Filippi, Marosz – Zachar, Jelínek, Krenželok – Šír, Musil, Vlach. Trenéři: Augusta, Kudrna.
Branky a nahrávky: 14. Jágr (Stach), 54. Austin (Kaut, Zikmund), 58. Austin (Kaut), 59. Jágr (Austin), 60. Valský (Zikmund) – 5. Kotvan (Marosz), 17. Marosz (Filippi, Hanousek), 59. Birner (Graborenko). Třetiny: 1:2, 0:0, 4:1. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Střely na branku: 39:23. Rozhodčí: R. Svoboda, Úlehla – Lhotský, J. Svoboda. Diváci: 4 416. Nejlepší hráči utkání: Brady Austin – Rostislav Marosz.

Autor: Filip Ardon – Rytíři Kladno



  1. zprávy

    Nemohu vyjet z garáže, uvedla žena kladenským strážníkům

  2. pozvánka

    V Královickém dvoře budou Velikonoce ve znamení grilování a skokových závodů

  3. pozvánka

    Soutěž o nejlepší nádivku a taneční zábava v Sokolovně Kvíček ve Slaném

  4. zprávy

    Blíží se termín zápisu dětí do kladenských škol

  5. video

    Kanonýři Kladno se probojovali do finále, příjďte je podpořít v sobotu

  6. krimi

    „Kam chceš dojít,“  protidrogový projekt pro školáky zavítal do Zvoleněvse

  7. pozvánka

    Blíží se Velikonoce v Zooparku Zájezd, podívejte se co vše pro vás připravili

  8. krimi

    300 tisíc je v nenávratnu, varujeme, upozorňujeme a je to marné a je to marné

  9. video

    Velikonoce na Čabárně v Kladně přilákaly celé rodiny

  10. pozvánka

    Kladenské trhy na náměstí Starosty Pavla pokračují opět ve středu

  11. kultura

    Výstava miniatur Buštěhradského pediatra Pavla Skály je v Kladně jen do středy

  12. komerční sdělení

    V kladenském Royal Fitness na Vás čeká velikonoční dobrodružství

  13. video

    VIDEO: Cyklohráčkem z Prahy do Slaného a zpět, nebo do Zooparku Zájezd

  14. zprávy

    Poradíme vám, kde tento týden můžete fandit kladenským sportovcům

  15. zprávy

    Cyklohráček letos poprvé přivezl výletníky do Slaného.

  16. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  17. zprávy

    Cenu hejtmanky 2023 převzala také Ivana Sedláková ředitelka SOUPŠ Kladno-Vrapice 

  18. kultura

    Kraj podpoří tři divadla mezi nimi je Divadlo Kladno

  19. zprávy

    Peníze na podporu soutěží pro děti a mládež poputují i na Čabárnu a do Stochova

  20. kultura

    Nahlas a potichu, recitátorská soutěžní přehlídka zná své vítěze