ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Čerpací stanici v Kladně přepadl teprve patnáctiletý lupič, na obsluhu vytáhl nůž

Neděle, 1. září 2019 10:00

V úterý 27. srpna nad ránem přepadl čerpací stanici v Libušině ulici teprve patnáctiletý lupič. Ženu za pokladnou srazil k zemi ranou do hlavy, poté vytáhl nůž a pod pohrůžkou násilí vybral otevřenou kasu. Strážníci ho dopadli nedaleko od místa činu a předali ho policii. Prvotní vyšetřování ukázalo, že toho má na svědomí mnohem více.  

Čerpací stanici v Kladně přepadl teprve patnáctiletý lupič, na obsluhu vytáhl nůž (Ilustrační foto: KL)

Do Libušiny ulice vyjížděli policisté v úterý 27. srpna před čtvrtou hodinou ranní. Loupež oznámila přepadená žena, která i přes fyzickou bolest a psychický šok dokázala prvosledové hlídce předat důležité informace, které později vedly k dopadení pachatele.

Ten vstoupil do prodejny stanice poté, co si načerpal benzín do plastové lahve. Když přistoupil k pokladně, namísto placení vytáhl kovový majzlík a praštil obsluhu do hlavy. Když otřesená žena upadla za pult, vytáhl nůž a pod pohrůžkou násilí z otevřené pokladny vybral do igelitových tašek hotovost, ke které ještě přidal cigarety a láhev alkoholu z regálu. Následně se dal na útěk směrem do Kralupské ulice.

Zatímco jedna z přivolaných policistek zpovídala otřesenou ženu, dorazily na místo další hlídky včetně strážníků a lékaře rychlé záchranné služby, který si následně ženu převzal do své péče. To už se policisté i strážníci vydali podle popisu hledat pachatele.

Úspěšní byli strážníci, kteří muže odpovídajícího popisu viděli u autobusové zastávky, kde ho zajistili. Přivolaný policista podezřelého muže ztotožnil a začal ho vyslýchat. Mladík sice nejprve zapíral, ale pod tíhou důkazů se nakonec přiznal a souhlasil, že policistům ukáže, kde schoval odcizené věci, ale i železný majzlík a kobercový nůž. To všechno hlídka zajistila jako důkazní materiál.

Policisté mladíka eskortovali do cely a případ si převzala vyšetřovatelka služby kriminální policie, která už záhy zjistila, s kým má tu čest. Krom loupežného přepadení má totiž mladý muž jen za letošní srpen na svědomí i další převážně majetkovou trestnou činnost.

Na začátku srpna odcizil v jedné z kladenských kaváren peněženku včetně platební karty, ze které se následně pokusil vybrat 10 tisícovek. Kvůli neznalosti PINu však nepochodil. O dva dny později s dosud neztotožněným komplicem vstoupil otevřenou branou do areálu firmy v ulici U Šestého a pokusil se z garáže odnést motorovou pilu, autobaterie či hliníkové disky. Vpadl však do rány pracovníkovi ostrahy, který ho zadržel. I přesto už následujícího dne běhal na svobodě a páchal trestnou činnost. Tentokrát v Dubí vlezl do otevřeného nákladového prostoru odstavené dodávky, odkud ukradl rudl a klíče na dálkové ovládání k roletě prodejny. S jejich pomocí pak v noci ze 14. na 15. srpna bez užití násilí vnikl do prodejny smíšeného zboží v ulici Josefa Erlebacha. Tentokrát si odnesl cigarety.

Činil se i během minulého týdne, kdy v ulici Generála Eliáše překonal oplocení zahrady rodinného domu, kde vytáhl klíček ze zapalování zaparkovaného motocyklu a o několik hodin později se vrátil, aby motorku odvezl. Mezitím ji však majitel uklidil pod zámek. Hned následujícího dne mladík ve Vrapické ulici vnikl na pozemek jiného domu a následně do garáže, ze které odcizil různé nářadí. Sečteno a podtrženo, jen za letošní srpen nakradl věci za více než sto tisíc korun.

„Vyšetřovatelka ve středu 28. srpna zahájila trestní stíhání patnáctiletého mladíka z Kladna pro provinění z loupeže, dále pro provinění krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Za výše uvedenou trestnou činnost byl následně obviněn a hrozí mu až pět let za mřížemi. Byl podán návrh na vzetí tohoto delikventa do vazby, což soudce akceptoval,“ informovala Listy policejní mluvčí Michaela Nováková.

Autor: (jk)



  1. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  2. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec

  3. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  4. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  5. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  6. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  7. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  8. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  9. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  10. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  11. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  12. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  13. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  14. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy

  15. zprávy

    Přes bariéry s policií, akce na podporu handikepovaných osob se tentokrát konala na Stochově

  16. sport

    Royal Fitness se postará nejen o Vaši postavu

  17. zprávy

    Kladenští šachisté uhájili druhou ligu

  18. sport

    Kanonýři Kladno vstupují po osmi letech zpět do superligy, poslali Buldoky domu po výsledku 4 :2

  19. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  20. krimi

    Jízda v protisměru na dalnici D 6, policie hledá svědky, ohrozili ostatní řidiče, záchranáře policisty i hasiče