ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Rytíři znovu nezvládli druhou třetinu a v Plzni zapsali porážku

Čtvrtek, 8. srpna 2019 19:59

Kladno zaznamenalo na ledě Plzně porážku 2:5. Přestože domácí vstoupili do utkání lépe, Rytíři šli do vedení po šikovném úniku Adama Kalaje. Soupeř však ještě v první části srovnal a v prostředním dějství si vytvořil dostatečné vedení. Indiáni se ve druhé části prosadili hned třikrát, na což dokázali Kladeňáci odpovědět pouze zásahem Daniela Kružíka. V poslední třetině pak už Plzeň jen stanovila konečné skóre při výhodě 5 na 3.

Ilustrační foto: KL

Kladno vytěžilo v první části doslova z minima maximum. Domácí totiž začali hodně sebevědomě a hosté se jen stěží dostávali do hry. Pak ale Jakub Pour nevyužil obrovskou šanci v přesilovce, když netrefil odkrytou klec, a Rytíři udeřili. Adam Kalaj naskočil z trestné, dostal přihrávku do středního pásma a únik využil – 0:1. Kladenáci pak ale chybovali při svojí vlastní početní výhodě a Plzeň srovnala krok. Jan Eberle nastartoval protiútok, našel hůl rozjetého Petra Straky a Adam Brízgala, který si už v prvních dvaceti minutách připsal několik důležitých zákroků, lovil kotouč ze sítě – 1:1.

Začátek druhé části Rytířům hrubě nevyšel. Střela Luboše Roba z pravého kruhu totiž vypadla z Brízgalovy výstroje a pomalu se došourala až do sítě – 2:1. Hned nato navíc předvedl svoji šikovnost Jan Eberle, který se uvolnil před brankoviště a navýšil vedení Škody – 3:1. Po dvou slepených gólech se však Kladno nadechlo k dalšímu náporu a bylo nebezpečnější než po většinu úvodní části. To nakonec proměnil ve snížení Daniel Kružík, který ranou na vzdálenější tyč překonal Dominika Frodla – 3:2. Když byl pak v přesilovce zahákován Ladislav Zikmund, mohl být rozdíl úplně smazán. Kladenská třináctka však trestné střílení nevyužila, Frodl si mezeru mezi betony pohlídal. Stav se tak znovu měnil až v poslední minutě. Filip Přikryl si pohrál s celou kladenskou obranou a předložil kotouč před odkrytou klec Matyáši Kantnerovi – 4:2.

Kladeňáci měli ve třetí dvacetiminutovce ještě dobrou šanci něco se skóre udělat. Domácí Vojtěch Budík totiž kolenem fauloval Adama Kalaje a vyfasoval trest do konce utkání. Rytíři ovšem dlouhou početní výhodu nevyužili. Až necelé čtyři minuty před koncem vygradovali emoce a do pěstního souboje se pustil Daniel Kružík s Radkem Mužíkem. Souboj skončil remízou, přestože kladenský útočník měl jednoznačně výškovou nevýhodu. Plzeň se vzápětí prosadila při přesilovce pěti proti třem. Úspěšným střelcem byl konkrétně Peter Čerešňák – 5:2.

HC Škoda Plzen: Frodl – Pulpán, Čerešňák, Houdek, Kaňák, Budík, Malík – Mužík, Mertl, Rob – Kolda, Vlach, Eret – Straka, Kodýtek, Eberle – Pour, Přikryl, Kantner. Trenéři: Čihák, Hanzlík, Špaček.
Rytíři Klado: Brízgala – Lakos, Austin, Veber, Kehar, Zelingr, Smetana – Zikmund, Melka, O’Donnell – Redlich, Kalaj, Strnad – Hajný, Kaut, Š. Bláha – Kružík, Filip, Bernat. Trenéři:Čermák, Lidický, Kregl.
Branky a nahrávky: 15. Straka (Eberle), 21. Rob (Čerešňák), 22. Eberle (Straka), 40. Kantner (Přikryl), 58. Čerešňák (Rob) – 7. Kalaj, 27. Kružík. Třetiny: 1:1, 3:1, 1:0. Vyloučení: 4:7 + Hajný (KLA) 10 min. a Budík, Mužík (oba PLZ) a Kružík (KLA) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Střely na branku: -:-. Rozhodčí: Lacina, Micka – Klouček Ganger. 

Autor: Filip Ardon – Rytíři Kladno



  1. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni

  2. pozvánka

    Již zítra můžete oslavit den země v Zooparku Zájezd

  3. info z radnice

    Slaný se opět zapojí do akce „Den země“

  4. zprávy

    Učitele/ky, asistenty/ky přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  5. sport

    Fitness ráno pro dámy v Royal Fitness

  6. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  7. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec

  8. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  9. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  10. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  11. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  12. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  13. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  14. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  15. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  16. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  17. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  18. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  19. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy

  20. zprávy

    Přes bariéry s policií, akce na podporu handikepovaných osob se tentokrát konala na Stochově