ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Kladenské listy zvou na akce do středních Čech

Úterý, 6. srpna 2019 09:30

Kladenské listy přinášejí tradiční přehled kulturních akcí po celých středních Čechách. Vydat se můžete tento týden například do Kladna na Letní festival s ochutnávkou všeho dobrého, prožijete Okořskou gardu na Točníku, víno ochutnáte na Mělnickém koštu nebo si ve Staré Boleslavi zaběhnete Zátopkovu 10.  

Kladenské listy zvou na akce do středních Čech Foto: KL)

Akce o víkendu 10. a 11. srpna

Letní festival s ochutnávkou všeho dobrého (10. srpna)

V sobotu 10. srpna centrum města Kladna opanuje symbióza kulinářského a tuningového umění. Petr Bende & Přemek Forejt & Square Chill! Letní festival spojí programy food festivalu v zámecké zahradě a akce Square Chill – setkání majitelů upravených vozů na nedalekém náměstí Starosty Pavla. Návštěvníci festivalu se mohou mimo jiné těšit na kuchařskou show Přemka Forejta, rozličné ochutnávky, například hamburgerů, specialit z divočiny, indické a italské kuchyně, vegetariánských specialit či piva, vína a limonád, nebo na zmrzlinovou show Michala Krulicha. Zahrají Eddie Edward & Friends, Dum Doobie Doobie Band, Karel Pazderka&BAND, FlippeR & DJ Arctico a jako speciální host nové uskupení snoubící netradičně lidový cimbál s velkým bandem – Petr Bende & Cimbál BIG Band. Více se dočtete ZDE: 

Okořská garda na Točníku (10. srpna)

Hrad Točník si nechal vystavět Václav IV. a jednalo se o sídelní hrad, tedy stavbu, která má potlačeny obranné prvky a slouží k rezidenčnímu účelu. Hrad nebyl dobyt zvenku, ale zničen zevnitř místními lidmi, kteří se zde ukryli před Švédy během třicetileté války. I tak si místo a trosky uchovaly jedinečné kouzlo a atmosféru dávných dob. Aby návštěvníci ještě autentičtěji okusili, jak zde vypadal život a blíže se seznámili s dobou, kdy byl hrad obýván, je na sobotu 10. srpna naplánována událost s názvem Okořská garda na Točníku. Program této historické přehlídky a slavnosti obsahuje ukázku šermířských soubojů a divadelní představení. Více se dočtete ZDE: 

Mělnický košt (10. srpna) 

Mělnický košt je tradiční svatovavřinecká slavnost vína a gastronomie, která se koná v historickém centru města a je zahájena čestnou salvou. Poté následuje krátká historická scénka a hudební vystoupení, jmenovitě se představí multižánrová skupina s bluesovými kořeny Jamie Marshall´s Amplified Acoustic Band, folkové těleso Jananas a rockově ladění Michal Ambrož & Hudba Praha. Degustovat se bude to nejlepší, co mohou mělničtí vinaři nabídnout. Chybět nebude ani bohatá nabídka ryzlinků rýnských, díky které návštěvníci poznají všechny chutě a odlišnosti této pro místní vinaře typické odrůdy. Více se dočtete ZDE: 

Letní divadelní scéna v Posázaví (10. srpna) 

Ve městě Týnec nad Sázavou nezapomínají, že jsou prázdniny, tedy čas, kdy mají děti volno a rodiče musí vymýšlet, jak je zabavit. Právě v Týnci s tím chtějí pomoci, a tak se zde koná již 16. ročník festivalu Letní divadelní scéna v Posázaví. Divadelní představení probíhají v červenci i v srpnu a v tomto týdnu – tedy v sobotu 10. 8. od 17:00 – se odehraje představení Kuba a Kubikula. Hraje se venku v areálu hradu Týnec nad Sázavou. Už jen posezení v hradních historických kulisách, tedy v místě tajemném a věru pohádkovém bude pro malé děti zážitkem. Více se dočtete ZDE: 

Zátopkova 10 (11. srpna)

Zátopkova 10 neboli běh na 10 kilometrů se uskuteční v neděli 11. srpna ve Staré Boleslavi. Závod je pojmenován po jedné z největší hvězd nejen českého sportovního nebe – Emilu Zátopkovi.  Bez sebemenšího zaváhání je možné tohoto muže nazvat legendou vytrvalostního běhu. Atlet, který na olympiádě v Helsinkách v roce 1952 vyhrál závody na 5 i 10 kilometrů a poté ještě maraton, je i po tolika letech inspirací pro mnohé amatérské i profesionální sportovce. K uctění jeho památky je pořádán závod, který vede po trasách, po nichž sám Emil Zátopek skutečně běhal. Trasa vede po lesních cestách, poběží se intervalově, což není zcela obvyklé, ale každý účastník si tak bude moci svůj běh lépe vychutnat a podat náležitý výkon. Mimo hlavní závod na 10 kilometrů je naplánována také štafeta na 2 x 5 kilometrů a dětské závody. Více se dočtete ZDE: 

Charifest (11. srpna)

Charifest je akce pořádaná v rámci Kolínského kulturního léta. Tento charitativní hudební festival má podobu koncertů pod širým nebem odehraných na Kmochově ostrově. Příjemnou, letně uvolněnou atmosféru vykouzlí hudebníci v neděli 11. srpna od pěti hodin odpoledne. Návštěvníci se mohou těšit na vystoupení těchto muzikantů: George & The Boggie Allstars, Veroniky Wildové & Divoko a písničkářky Terezy Balonové Více se dočtete ZDE: 

Autor: (red)



  1. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni

  2. pozvánka

    Již zítra můžete oslavit den země v Zooparku Zájezd

  3. info z radnice

    Slaný se opět zapojí do akce „Den země“

  4. zprávy

    Učitele/ky, asistenty/ky přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  5. sport

    Fitness ráno pro dámy v Royal Fitness

  6. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  7. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec

  8. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  9. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  10. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  11. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  12. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  13. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  14. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  15. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  16. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  17. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  18. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  19. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy

  20. zprávy

    Přes bariéry s policií, akce na podporu handikepovaných osob se tentokrát konala na Stochově