ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Rytíři poprvé vyjeli na led. Bez Plekance, ale s kanadským ostrostřelcem

Úterý, 23. července 2019 07:00

Na startu přípravy na první extraligovou sezonu po pětiletém půstu vyjel s kladenskými Rytíři na led i kanadský ostrostřelec Brendan O’Donnel. Další dva borci ze země javorového listu se k týmu připojí v nadcházejících dnech. Dres mateřského klubu letos naopak neoblečou Tomáš Plekanec a Petr Hořava.

Foto: KL

K prvnímu společnému tréninku před extraligovou sezonou vyjeli kladenští hokejisté na ledovou plochu ČEZ stadionu v pondělí 22. července. Mezi mantinely krom staronových posil Davida Stacha a Ladislava Romančíka nechyběla ani neokoukaná tvář kanadského snipera Brendana O’Donnella, kterého v šatně zakrátko doplní dva krajané.

„Ještě nejsme kompletní, protože Brendon Nash se zapojí později a Brady Austin podepsal teprve minulý týden, takže ten přiletí příští úterý. Zbytek se už dneska sešel na kondiční testy, potom si kluci šli na led ozkoušet novou výstroj. Zítra a pozítří ještě máme zdravotní testy v Praze a potom naplno začne tréninkový proces,“ informoval klubko novinářů trenér a sportovní manažer v jedné osobě David Čermák.

Jen pár desítek minut před tím, než první Rytíř zryl čerstvě upravený led, oznámila brněnská Kometa podpis roční smlouvy s Tomášem Plekancem, na kterého se tak kladenští fanoušci těšili marně. Zpráva o jeho přesunu na jižní Moravu mnohé překvapila, ne však trenéra Čermáka.

„Věděli jsme to už delší dobu. Pleky teď řeší osobní problémy, čeká přírůstek do rodiny a zkrátka se rozhodl, že bude působit v Brně. My mu můžeme jedině děkovat, že se loni vrátil na závěr sezony a výraznou měrou nám pomohl k návratu do extraligy,“ řekl Čermák smířlivě. Pokračovat v mateřském klubu nebude ani ostřílený zadák Petr Hořava, který si plácl s prvoligovou Slavií. Naopak vše nasvědčuje tomu, že Jaromír Jágr si líté boje na nejvyšší úrovni ujít nenechá a i v nadcházejícím ročníku povede svou družinu do boje jak na ledě, tak mimo něj.

„Jarda by se měl normálně zapojit do tréninku. Fyzické testy dnes sice nepodstoupil, ale sklouznout se určitě půjde a my s ním počítáme už od začátku sezony. Potřebuje teď shodit pár kilo a dostat se na svou váhu, k čemuž mu nejvíce pomohou zápasy, takže předpokládáme, že nastoupí i v přípravě,“ prozradil Čermák, který chce v přátelských utkáních dát šanci také mladým odchovancům. O místo v sestavě tak zabojují i útočník Adam Kalaj a obránce Jakub Müller, navrátilci z Finska, kteří jsou doma zatím na zkoušku. Také od jejich výkonů se bude odvíjet další aktivita klubu na hráčském trhu.

„Kádr bychom ještě chtěli doplnit, ale jsme limitováni určitým rozpočtem a myslím si, že v rámci možností jsme posílili dobře. Uvidíme, jak to bude vypadat v přípravných zápasech a pak na to případně budeme reagovat,“ naznačil Čermák. Ukvapená rozhodnutí ale dělat nechce.

„Jsem ve spojení s Petrem Tonem, takže vím, že třeba na Spartě mají hodně hráčů. Soupisku mají nabitou a do sestavy se určitě všichni nedostanou. Budeme čekat, jací hráči se uvolní a za jakých podmínek. Potom zvážíme, zda by pro nás byli přínosem,“ vysvětlil. O kvalitách už podepsaných akvizic nepochybuje.

„Davida Stacha známe velmi dobře a víme, co od něj čekat. Brendan O’Donnell je střelec. Prosazoval se jak v Americe, tak loni v EBEL lize. Brady Austin je fyzicky velmi dobře vybavený defenzivní obránce, který by měl být platný jak při hře pět na pět, tak zejména v oslabení,“ zakončil Čermák své hodnocení.

První přátelské utkání sehrají Rytíři v úterý 30. července v Litvínově, na domácím ledě se představí ve čtvrtek 1. srpna od 17:30 hodin.


Autor: (jk)



  1. pozvánka

    Zítra zahájí Kladenský zámek druhou část výstavy: Jiří Hanke- 50 let s fotografií

  2. krimi

    Strážníci v Kladně nalezli ukradené auto z Prahy, policie hledá svědky

  3. krimi

    Kladenský agresivní postrach žen skončil za mřížemi, pátrání bylo odvoláno

  4. kultura

    Celým rokem zaječím skokem, výstava ve Vlastivědném muzeu města Slaný začíná už zítra

  5. kultura

    Kladenský Majáles, studentská oslava jara, vypukne už zítra v bývalých kasárnách

  6. krimi

    V poutech skončil muž, který si zapálil oheň u bytového domu v Kladně

  7. krimi

    Řidiči pozor! Prozradíme vám, kde v Kladně tento týden měří policie rychlost

  8. pozvánka

    „Silou proti rakovině“: Mistrovství České republiky v Logliftu bude hostit kladenské kino Sokol

  9. pozvánka

    Už v sobotu to vypukne, Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi

  10. zprávy

    Kladenští policisté hledají nové posily, přidej se i Ty

  11. zprávy

    Trhy pokračují ve středu v Kladně a v pátek ve Slaném

  12. pozvánka

    Ve čtvrtek zahájí Kladenský zámek druhou část výstavy: Jiří Hanke- 50 let s fotografií

  13. pozvánka

    Čarodějnické rejdění na Sletišti se Sportovními areály města Kladna

  14. zprávy

    Poznejte osobnosti Kladna, pozvání do Klapodu přijal Leoš Stránský, splnil si sen, je kaskadér

  15. info z radnice

    Infocentrum města Slaný získalo cenu České unie cestovního ruchu

  16. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  17. zprávy

    Všechny zastávky v kraji budou na znamení

  18. krimi

    Složky IZS zasahovaly v Kladně-Rozdělově při záchraně života nezletilé osoby

  19. video

    V Kladně došlo k napadení několika mladých žen, policie hledá další poškozené a svědky

  20. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni