ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Kladenský Alpiq znovu padl v prodloužení!

Neděle, 12. května 2019 18:26

Hráči Alpiqu Kladno jeli na hřiště celku Kert Park Praha s jasným cílem – vyhrát! Bohužel znovu neuspěli, když prohráli stejným rozdílem jako včera: 3:4 po prodloužení. Domácím skvěle vyšly přesilovky, když v nich zaznamenali tři branky, a to včetně rozhodující trefy, zatímco hosté opět vyšli naprázdno. 

Ilustrační foto: KL

Kert Park Praha – Alpiq Kladno 4:3 p. p. (1:0, 0:1, 2:2 – 1:0)                

Po necelé minutě dostal míček kladenský Barnošák a bombou trefil horní tyč. Ale jinak první fáze zápasu patřily Kertu. Střely M. Kručka a Wróbela však Jirotka vyrazil. Po pěti minutách byl vyloučen Soukup a domácí nabídnutou možnost využili. Zvonek poslal míček před branku, kde číhal J. Kruček, ten překonal kladenského gólmana. Druhou početní výhodu Kertu tentokrát defenzíva Kladna ustála bez pohromy. V konci úvodní třetiny se nic významného nestalo, když oba týmy velmi pečlivě bránily.

Po návratu z kabin mohli Pražané zvýšit, ale Zvonkova rána skončila na konstrukci hostující klece. Alpiq svoji první přesilovku nevyužil a o chvíli později byl Jirotka v nebezpečí, ale Kovář tak dlouho mířil, až našel pouze náruč strážce kladenské branky. Hra se nicméně odvíjela střídavě před oběma svatyněmi, Alpiq srovnal z nenápadné akce, kdy Hnízdil poslal míček před Miklovu branku a Štěpáník ho trefil ze vzduchu přesně. Závěr druhé třetiny poznamenala šarvátka, kdy se na trestné lavici ocitli současně hned čtyři hráči, ale o chvíli později je doplnila ještě trojice.

Pobytem dalšího hokejbalisty „za katrem“ začalo třetí pokračování, branka ovšem nepřicházela. Vše změnila třicátá šestá minuta. Nejdříve se prosadil domácí kanonýr Danko, který zůstal nepokryt. Po dalších třiceti sedmi vteřinách hry se dostal do brejku Štěpáník a svým druhým gólem znovu vyrovnal. Následující minuty opět přinesly početní výhody na obou stranách. Zatímco hosté se prosadit nedokázali, domácí zase udeřili. Kombinaci bratrů Kručkových zužitkoval zkušený Wróbel. Kladno vrhlo všechny síly do útoku a výsledek přinesl kýžené gólové ovoce. Sedmdesát vteřin před závěrečnou sirénou vystřelil tvrdě Pospíšil a jeho ránu tečoval Schnaubelt za záda gólmana Pražanů. Kladeňáci mohli rozhodnout utkání ve svůj prospěch ještě pár vteřin před koncem, ale Mikl domácí zachránil…

Prodloužení nabídlo svěřencům trenéra Kadlece výbornou možnost při početní výhodě. Hosté se sice usadili v obranné třetině Kertu, ale stejně jako včera ani dnes nedokázali přesilovku využít. O chvíli později si zahráli pět proti čtyřem pro změnu Pražané a těm se to naopak už potřetí ve stejném zápase podařilo. Zvonek vystřelil z pravé strany a Jirotka už nestačil zareagovat. Alpiq tak znovu, tedy podruhé prohrál v prodloužení, pokaždé navíc stejným poměrem 3:4. 


„Hráčům nemohu nic vytknout, hráli výborně a většinu zápasu jsme byli lepší. Zásadní rozdíl byl v přesilovkách. Kert má šikovné hráče, kteří tuto herní variantu ovládají. I když prohráváme, na utkání 0:2 nic nezvládáme a končit nechceme. V tréninku se soustředíme nyní hlavně na přesilovky, uděláme některé změny a v sobotu na soupeře vlétneme,“ je stále plný optimismu kouč Drahomír Kadlec.    


Branky: 6. J. Kruček (Zvonek, Wróbel), 36. Danko (J. Kruček, Blaško), 42. Wróbel (M. Kruček, J. Kruček), 51. Zvonek (Wróbel, M. Kruček) – 24. Štěpáník (Hnízdil, Kohout), 36. Štěpáník (Kohout, Soukup), 44. Schnaubelt (Pospíšil, Špaček). Rozhodčí: P. Škrobák – M. Škrobák. Vyloučení: 8: 10, přesilovky: 3:0, oslabení: 0:0.

Sestava: Jirotka  – Pospíšil, Pliml, Soukup, Hrabár, Haisman, Dědič – Špaček, Prokop, Hnízdil – Barnošák, Šícha, Schnaubelt – Štěpáník, Procházka, Kohout.

Stav série: 2:0

Autor: (rc)



  1. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni

  2. pozvánka

    Již zítra můžete oslavit den země v Zooparku Zájezd

  3. info z radnice

    Slaný se opět zapojí do akce „Den země“

  4. zprávy

    Učitele/ky, asistenty/ky přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  5. sport

    Fitness ráno pro dámy v Royal Fitness

  6. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  7. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec

  8. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  9. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  10. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  11. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  12. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  13. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  14. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  15. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  16. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  17. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  18. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  19. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy

  20. zprávy

    Přes bariéry s policií, akce na podporu handikepovaných osob se tentokrát konala na Stochově