ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Skvělý úspěch kladenských U9 na tradičním turnaji Na Hvězdě v Třebíči

Čtvrtek, 9. května 2019 07:20

Tým Miners U9 byl pozván na májový baseballový turnaj do Třebíče s účastí téměř kompletní špičky v této kategorii. Kromě domácích Nuclears přijeli Draci a Hroši Brno. Druhým zástupcem z Čech byli Eagles. Hodonínští Oilers na poslední chvíli účast odřekli z důvodu nedostatku hráčů.

Skvělý úspěch kladenských U9 na tradičním turnaji Na Hvězdě v Třebíči (Foto: Rodiče hráčů)

„Byla pro nás čest být pozváni na takto kvalitně obsazený turnaj a několik týdnů jsme se na soupeře připravovali. Třebíčský pobyt jsme odstartovali příjezdem o den dřív, ubytováním v místním DDM a uspořádáním čarodějnic s ohněm i buřty. A druhý den ráno vyrazili vyzkoušet, jak na tom jsme a co dokážeme uhrát s těmi nejlepšími,“ shodují se trenéři Miners.

V prvním zápase na kladenské hráče čekali Hroši B, do kterých se pustili od prvního odpalu. Tradiční zbraň, pálka, U9 opět nezklamala. Soupeři nasázeli 11 bodů a dopustili jen dva jeho oběhy. Takže 11:2 pro začátek.

Ve druhém zápase už šlo do tuhého. Na baseballisty čekali Draci v tradičních černo-zlatých dresech. Šestisměnový zápas měl opravdu baseballové parametry. Škoda zaváhání v první směně, kdy Draci odpověděli na kladenské chyby a zaznamenali pět bodů. Další průběh ale stál zato a ukázal, jak dobře hrály obě obrany: 1. směna – 5:2 pro Draky, 2. směna – 0:0, 3. směna – 1:0, 4. směna – 0:2, 5. směna – 0:0, 6. směna – 1:0. Zápas tedy skončil vítězstvím Draků 7:4.

Ve třetím utkání na Miners opět čekali Hroši B, se kterými hráli o 2. místo v tříčlenné skupině. Pokud chtěli Kladenští postoupit do semifinále, museli Hrochy znovu porazit. To se jim povedlo a po výsledku 15:3 na ně čekalo semifinále s Hrochy A, vítězem 2. skupiny.

„V tu chvíli jsme ještě netušili, že sehrajeme dosud nejlepší a nejnapínavější zápas, jaký jsme kdy hráli. Na nic jsme nečekali a hned v 1. směně Hrochům odskočili o tři body. K naší tradiční zbrani, pálce, jsme přidali i skvělou hru v obraně s minimem chyb a dlouho soupeři nedovolili bodovat. 1. směna – 3:0 pro Miners, 2. směna – 0:0, 3. směna – 0:0. Ve 4. směně Hroši doběhli pro jeden bod, ale my také (4. směna – 1:1), 5. směna – 0:1. V poslední 6. směně jsme žádný bod nedotáhli a Hroši šli na dohrávku. Dělily nás tři auty od finále. Divácká podpora jak od kladenských, tak od brněnských fanoušků byla neskutečná a na hřišti vládl neuvěřitelný rachot. První aut jsme dali v pohodě, ale pak nás dvě jednoduché chyby stály dva body Hrochů a stav byl najednou 4:4 s běžcem soupeře na 3. metě. V tu chvíli byla kladenská psychika na nule a na některých klucích to bylo vidět. Dali jsme time, abychom je uklidnili a hlavně stáhli obranu blízko k domácí metě, protože jsme museli být připraveni hrát proti bodu. Baseballový pánbůh nás má ale asi rád. Povedlo se zahrát 2. a 3. aut, aniž by Hroch ze 3. mety doběhl a zápas šel do prodloužení. V 7. směně jsme dotlačili jeden bod na 5:4 a opět nás tři auty dělily od vítězství. Na poradě před náběhem do pole jsme klukům nacpali do hlav: My už jsme si svůj bod udělali, teď musí oni. A vy jim to už nedovolíte. A tak to taky bylo. 1. aut, 2. aut, 3. aut a po něm neskutečný řev. Miners vyhráli 5:4 v sedmisměnovém zápase, za jehož průběh a skvěle zahrané situace v obraně i na pálce jak od Hrochů, tak od Miners by se nemuseli stydět ani dospělí hráči,“ zhodnotili vyhrocený zápas trenéři U9.

Miners šli do finále a znovu na Draky! Tam se ukázalo, že na svůj vrchol si už sáhli v semifinálovém zápase s Hrochy. Svou roli hrála únava a také to, že Draci se do Kladenských pustili a po 1. směně vedli 5:0. Bohužel zopakovat bezchybnou hru ze semifinále se Miners už nepovedlo. Finále nakonec sehráli se ctí a po výsledku 3:8 obsadili skvělé 2. místo.

„Na turnaj jsme jeli s tím, že 4. místo v takové konkurenci by bylo výborné, 3. místo skvělé a 2. místo z říše fantazie. Turnaj nám ukázal, že se naše ‚devítky‘ pevně usadily mezi pěticí nejlepších týmů v republice a že dokážou hrát vyrovnané a vítězné zápasy s týmy špičkových klubů,“ řekli trenéři devítiletých kladenských baseballistů.

Skvělý úspěch kladenských U9 na tradičním turnaji Na Hvězdě v Třebíči (Foto: Rodiče hráčů)

Autor: Petr Vinš  



  1. video

    V Kladně došlo k napadení několika mladých žen, policie hledá další poškozené a svědky

  2. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni

  3. pozvánka

    Již zítra můžete oslavit den země v Zooparku Zájezd

  4. info z radnice

    Slaný se opět zapojí do akce „Den země“

  5. zprávy

    Učitele/ky, asistenty/ky přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  6. sport

    Fitness ráno pro dámy v Royal Fitness

  7. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  8. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec

  9. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  10. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  11. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  12. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  13. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  14. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  15. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  16. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  17. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  18. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  19. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  20. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy