ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Začala sezóna napouštění domovních bazénů

Neděle, 21. dubna 2019 09:00

Jakmile se blíží teploty ke dvaceti stupňům Celsia, Středočeské vodárny, a.s. (SVAS) jsou zahlceny žádostmi o dodávku vody do domovních bazénů. Jako každý rok pomáhají svým zákazníkům předcházet problémům při jejich napouštění a nabízejí možnost na objednávku dodat vodu do bazénu pomocí přistavené cisterny.

Vodárny nabízejí doplňování vody do bazénu bez možných komplikací

„Již druhým rokem se díky teplému počasí posouvá termín, kdy začínají přicházet objednávky na dopravu vody cisternou do domovních bazénů. Jen od začátku dubna jsme již dovezli kolem 270 m3, což představuje denně v průměru 5 cisteren s ohledem na velikost bazénu a dojezdovou vzdálenost,“ uvedl Marek Holubovský, vedoucí střediska vodovod Kladno. „Snažíme se vyjít vstříc svým zákazníkům a vyřizujeme objednávky dle jejich přání – a to i v odpoledních hodinách v průběhu pracovního týdne,“ upřesnil Marek Holubovský. „Na 110 stálých zákazníků každoročně využívá našich služeb na dopravu vody cisternou k naplnění domovních bazénů,“ řekl na závěr Holubovský.

„I když každoročně nabízíme plnění bazénů prostřednictvím cisteren a upozorňujeme na možné problémy při použití vodovodní přípojky, vždy se najde někdo ze zákazníků, kdo plní bazény z veřejného vodovodu a pak si stěžují, že je voda zakalená,“ řekl provozní ředitel SVAS Bc. Pavel Pobříslo. „Tyto problémy se zákalem, popřípadě s tlakem jsou způsobeny nárazovými odběry pitné vody, tedy zapříčiněny rychlým napouštěním bazénů, což způsobuje zásadní zvýšení rychlosti proudění pitné vody v potrubí. Důsledkem může být překročení limitních hodnot průtoku a s tím spojené problémy, jako je krátkodobé zvýšení koncentrace železa v pitné vodě. I když tento zákal nemá vliv na kvalitu pitné vody, jsou tím ovlivněny její senzorické vlastnosti a zákazníci si pak mohou na tento jev stěžovat,“ vysvětluje Pavel Pobříslo.

Dalším problémem spojeným s napouštěním bazénů pomocí přípojky ve špičce může být v některých lokalitách pokles tlaku ve vodovodním řadu, který se pak negativně projeví i u dalších odběratelů.

Z výše uvedených důvodů Středočeské vodárny pomáhají svým zákazníkům těmto problémům předejít a nabízejí možnost na objednávku dodat vodu do bazénu pomocí přistavené cisterny. Přistavení cisterny je však služba placená, aktuální ceník je zákazníkům k dispozici na webových stránkách www.svas.cz, případně jej rády sdělí operátorky call centra společnosti po zavolání na 840 121 121, 602 128 127. Prostřednictvím call centra, případně osobní návštěvy v zákaznických centrech je pak možné službu objednat a dohodnout si s našimi zaměstnanci potřebné podrobnosti. Pro urychlení vyřízení objednávky včetně požadavku na kalkulaci služby doporučujeme těm, kteří mají přístup k elektronické poště, aby svoje požadavky na dodávku vody poslali mailem na adresu: marek.holubovsky@svas.cz. Tento způsob komunikace uspíší vyřízení objednávky a větší spokojenost zákazníka.

V případě, že se majitel domovního bazénu přesto rozhodne jej doplňovat prostřednictvím vodovodní přípojky, doporučujeme bazén napouštět velmi pomalu a mimo špičku. Tím se předejde zakalení způsobenému zvýšenou rychlostí proudění pitné vody v potrubí a problémům s dodávkou vody. Doporučujeme napouštění bazénů předem konzultovat se zaměstnanci centrálního dispečinku na tel. čísle 312 812 108 – 109.

Středočeské vodárny, a.s., jsou od prosince 2004 provozovatelem vodovodů a kanalizací v majetku obcí a měst, které se nacházejí na území bývalých okresů Mělník, Kladno, části Prahy-východ a západ, části okresů Rakovník a Mladá Boleslav. Společnost zásobuje pitnou vodou dvě stě devadesát pět tisíc obyvatel a spravuje majetek v hodnotě přesahující 6 mld. Kč, který představuje více než dva tisíce pět set kilometrů vodovodní sítě a přes devět set deset kilometrů kanalizačních stok.

Autor: Lenka Kozlová


  1. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  2. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec

  3. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  4. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  5. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  6. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  7. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  8. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  9. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  10. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  11. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  12. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  13. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  14. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy

  15. zprávy

    Přes bariéry s policií, akce na podporu handikepovaných osob se tentokrát konala na Stochově

  16. sport

    Royal Fitness se postará nejen o Vaši postavu

  17. zprávy

    Kladenští šachisté uhájili druhou ligu

  18. sport

    Kanonýři Kladno vstupují po osmi letech zpět do superligy, poslali Buldoky domu po výsledku 4 :2

  19. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  20. krimi

    Jízda v protisměru na dalnici D 6, policie hledá svědky, ohrozili ostatní řidiče, záchranáře policisty i hasiče