ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

FOTO: První góly Rytířů znamenaly zároveň i první vítězství!

Úterý, 2. dubna 2019 20:46

Ve třetím barážovém střetnutí se hokejisté Kladna dočkali prvních tří bodů. Rytíři konečně prolomili střelecké trápení a v souboji dvou celků z Chance ligy porazili Motor České Budějovice 2:0.

Foto: KL

Rytíři Kladno – Motor České Budějovice 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

Kladenští trenéři Lidický s Čermákem přeházeli útočné řady se snahou zproduktivnit zatím velmi jalovou koncovku, navíc poprvé v baráži nastoupili Š. Bláha a Hajný. Již po necelé minutě usedl na trestnou lavici Plekanec a hosté měli velkou možnost jít do vedení. Plášilovu gólovou střelu však Cikánek zázračně vyrazil. K Plekancovi se po osmdesáti vteřinách hry připojil Kaut a Motor měl tak možnost čtyřicetivteřinové výhody dvou hráčů na ledě. Pozorná obrana Kladna pustila hosty do jediné šance, ale Gilbert opět narazil na výborného kladenského brankáře. Rytíři zahrozili poprvé až v polovině první třetiny, ale s pokusem Plekance si pozorný gólman Kváča poradil. Ve dvanácté minutě se Středočeši po 132 minutách hry dočkali prvního gólu v baráži! Při přesilovce Nash přihrál Melkovi, který „angličanem“ překonal jihočeského strážce svatyně. S hosty inkasovaná branka trochu zamávala, Kváča se musel vytáhnout proti Redlichovi, v poslední minutě Strnad neskutečně nedal z tisíciprocentní šance.

Druhá část začala hrou pět na čtyři pro domácí celek, ale do vyložené příležitosti se nedostal, podobně jako o pár minut později. Hra se nejvíce pohybovala ve středu hřiště, kde se bojovalo o každý metr. Také Motor mohl vyrovnat při početní výhodě, ale Cikánek moc práce neměl. Na druhé straně se dostala do přečíslení hvězdná dvojice Plekanec – Jágr, ale ve finále přišla nepřesná nahrávka. Plekanec si vše napravil o půl minutě později, kdy přihrál Nashovi a jeho bomba od modré skončila za brankovou čárou Kváči. Brankář hostů se stal hrdinou okamžiku čtyři sekundy před druhou sirénou, kdy fantasticky chytil z těsné blízkosti ránu Melky a udržel svůj tým v naději na případný zvrat. 

Po návratu ze šaten mohli Rytíři upevnit svoje vedení, ale s další přesilovkou si neporadili. Motor se pokoušel vynutit si tlak, ale jeho snahu srážely nepřesnosti. To platilo i při pobytu Kehara za katrem. Kladenskou pojistku měl na holi Jágr, jenž se po velké chybě hostů dostal do brejku, ale jeho ránu zastavila tyč. Prakticky z protiútoku dostal ideální nahrávku Endál, ale mířil jen do boční sítě. Následné minuty přinesly vyloučení na obou stranách, ale stav se neměnil. České Budějovice postupem času znervózněly, což se projevovalo zbytečnými fauly a oslabeními, domácím tento stav pochopitelně vyhovoval. Strnad mohl definitivně rozhodnout o osudu zápasu, ale Kváča znovu skvěle zakročil. V závěru Motor zkusil power-play, nic z ní však nevytěžil, takže kladenští fanoušci měli možnost poprvé svým hráčům poděkovat za výhru.


„Určitě utkání hodně ovlivnil začátek, kdy jsme hráli čtyřicet vteřin jen ve třech. Kluci perfektně bránili a zbytek pochytal výborný Cikánek. Dále bylo pro vývoj utkání důležité, že jsme se v přesilovce dostali do vedení, které jsme ve druhé třetině navýšili. V poslední části jsme se nechali dvakrát zbytečně vyloučit, ale Motor se nedokázal brankově prosadit ani v závěrečných závarech, takže za výhru jsme pochopitelně rádi. Pokud se týká změn v jednotlivých útočných lajnách, bylo vidět, že se osvědčily. To platí i pro nové tváře, Š. Bláhu a Hajného, kteří odvedli to, co jsme od nich požadovali,“ říká spokojený kouč Jindřich Lidický.


Branky: 12. Melka (Nash), 36. Nash (Plekanec). Rozhodčí: Úlehla, Kika – Bryška, Lederer. Vyloučení: 6:5, využití: 1:0, oslabení: 0:0. Diváci: 4720.

Sestava: Cikánek – Nash, Zajíc, Říha, Kehar, Hořava, Lakos – Jágr, Plekanec, Zikmund – Strnad, Vampola, Redlich – Melka Machač, Svedlund – Š. Bláha, Kaut, Hajný.

Chomutov – Pardubice 1:5

Tabulka po 3. kole:

1. Pardubice 3   3 0  0 0 14:2 9
2. Chomutov 3   1 0  1 1 7:12 4
3. Kladno 3   1 0  0 2 2:7 3
4. České Budějovice 3   0 1 0 2 6:10 2

Autor: (rc)


  1. zprávy

    Nemohu vyjet z garáže, uvedla žena kladenským strážníkům

  2. pozvánka

    V Královickém dvoře budou Velikonoce ve znamení grilování a skokových závodů

  3. pozvánka

    Soutěž o nejlepší nádivku a taneční zábava v Sokolovně Kvíček ve Slaném

  4. zprávy

    Blíží se termín zápisu dětí do kladenských škol

  5. video

    Kanonýři Kladno se probojovali do finále, příjďte je podpořít v sobotu

  6. krimi

    „Kam chceš dojít,“  protidrogový projekt pro školáky zavítal do Zvoleněvse

  7. pozvánka

    Blíží se Velikonoce v Zooparku Zájezd, podívejte se co vše pro vás připravili

  8. krimi

    300 tisíc je v nenávratnu, varujeme, upozorňujeme a je to marné a je to marné

  9. video

    Velikonoce na Čabárně v Kladně přilákaly celé rodiny

  10. pozvánka

    Kladenské trhy na náměstí Starosty Pavla pokračují opět ve středu

  11. kultura

    Výstava miniatur Buštěhradského pediatra Pavla Skály je v Kladně jen do středy

  12. komerční sdělení

    V kladenském Royal Fitness na Vás čeká velikonoční dobrodružství

  13. video

    VIDEO: Cyklohráčkem z Prahy do Slaného a zpět, nebo do Zooparku Zájezd

  14. zprávy

    Poradíme vám, kde tento týden můžete fandit kladenským sportovcům

  15. zprávy

    Cyklohráček letos poprvé přivezl výletníky do Slaného.

  16. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  17. zprávy

    Cenu hejtmanky 2023 převzala také Ivana Sedláková ředitelka SOUPŠ Kladno-Vrapice 

  18. kultura

    Kraj podpoří tři divadla mezi nimi je Divadlo Kladno

  19. zprávy

    Peníze na podporu soutěží pro děti a mládež poputují i na Čabárnu a do Stochova

  20. kultura

    Nahlas a potichu, recitátorská soutěžní přehlídka zná své vítěze