ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

FOTO: Rytíři zvládli i druhý domácí zápas a mají mečbol!

Středa, 20. března 2019 20:38

Kladenští Rytíři třemi brankami ve třetí části definitivně zlomili odpor Dukly Jihlava a vítězstvím v poměru 5:3 se výrazně přiblížili k vysněnému cíli, postupu do baráže o extraligu.

Rytíři zvládli i druhý domácí zápas a mají mečbol! (Foto: KL)

Rytíři Kladno – Dukla Jihlava 5:3 (1:2, 1:1, 3:0)

Vstup do čtvrtého vzájemného souboje vyšel Rytířům na jedničku. Po dvou minutách hry se Jelínek probíjel podél mantinelu a bekhendem nahazoval puk na branku Honzíka, který nijak tvrdou střelu překvapivě pustil za svoje záda. Následující minuty přinesly nepřesnosti na obou stranách. Jihlava prakticky poprvé vážněji ohrozila Cikánka až při přesilovce. Ten nejdříve fantasticky zlikvidoval bombu Pekra, ale o chvíli později již na dorážku Zemana nestačil. Vedení domácím mohl vrátit Vampola, ovšem jihlavský brankář byl tentokrát velmi pozorný a dorážející Melka minul klec. Dvě minuty před koncem první třetiny putoval za katr Nash a hosté využili i druhou početní výhodu. Bývalý Rytíř Pekr se nejrychleji orientoval před Cikánkem a poslal Duklu do vedení.

Gól celek z Vysočiny pořádně „nastartoval“, najednou nevěděli Kladeňáci kam dříve skočit. Hosté od začátku druhého dějství nepouštěli domácí do žádných větších příležitostí. Přesto svěřenci trenérů Lidického a Čermáka prakticky zničehonic vyrovnali. Nahození Svedlunda od modré čáry se štěstím skončilo v síti. Za další dvě minuty však hosté zásluhou Pekra vsítili třetí gól. Jihlavský útočník se dostal do brejkové situace a forhendovým blafákem oklamal kladenského gólmana. Rytíři téměř vzápětí mohli kontrovat. Hosté udělali chybu v defenzívě, do přečíslení se dostalo duo Jelínek – Kaut, ale prvně jmenovaný nechal vyniknout Honzíka, jenž měl o minutu později opět velké štěstí, když tvrdý pokus Říhy skončil na jeho horní tyči! První hra pět na čtyři ve prospěch domácích nebyla tak úspěšná jako u hostujícího kolektivu.

V samém závěru zaplnili trestnou lavici hned dva hostující hráči a Kladno mělo 100 vteřin výhodu dvou hráčů na ledě. Hned dvacet dva vteřin po úvodním vhazování se domácí prosadili. Jágrova nahrávka neprošla hradbou těl, ale černý nesmysl se odrazil k Zikmundovi, který propálil Honzíka. Hosté se mohli radovat v oslabení čtyři na pět, ale Andělovo zakončení zachránil na brankové čáře Nash. Nabuzené Kladno skórovalo o minutu později, kdy se střelou zápěstím prosadil Lakos. Dukla se pochopitelně s nepříznivým stavem nemínila smířit, zvláště byl hodně vidět Čachotský. Nápor hostů postupně gradoval. Jiránek v obrovské příležitosti trefil Cikánka a dorážka Zemana skončila na konstrukci domácí klece. Dvě a půl minuty před koncem tým z Vysočiny zkusil hru bez brankáře. Opuštěnou branku netrefili Plekanec ani Strnad, ale definitivní pojistku třetího vítězství v sérii přidal půl minuty před závěrečnou sirénou Vampola.


„Začali jsme dobře, ale Dukla ještě v první třetině vývoj obrátila. Přišel z naší strany vyrovnávací gól, ale po naší chybě šel soupeř znovu do vedení. Určitě nám pomohlo, když hosté měli během chvíle dva vyloučení. Brzy jsme vyrovnali a dostali jsme se Lakosem do vedení. Jihlava pak měla šance, měli jsme i štěstí, ale nakonec výhru udrželi. Vedení 3:1 je hezké, ale stále nic neznamená. Rádi bychom na Vysočině vyhráli a na nic jiného nemyslíme,“ říká kouč Jindřich Lidický.


Branky: 3. Jelínek (Zikmund, Lakos), 29. Svedlund (Strnad, Vampola), 41.  Zikmund (Říha, Jágr), 44. Lakos (Strnad, Machač), 60. Vampola (Plekanec, Strnad) – 14. Zeman (Holý), 19. Pekr (Anděl), 31. Pekr (Klíma). Rozhodčí: Souček, Veselý – Bosák, Maštalíř. Vyloučení: 2: 2, využití:  1:2, oslabení: 0:0. Diváci: 5200 (vyprodáno).

Sestava: Cikánek – Nash, Zajíc, Říha, Kehar, Svedlund, Lakos, Zelingr – Jágr, Plekanec, Redlich – Melka, Vampola, Strnad – Zikmund, Machač, Jelínek – Kružík, Kaut, Kubík.

Stav série: 3:1


Autor: (rc)


  1. zprávy

    Učitele/ky, asistenty/ky přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  2. sport

    Fitness ráno pro dámy v Royal Fitness

  3. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  4. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec

  5. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  6. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  7. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  8. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  9. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  10. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  11. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  12. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  13. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  14. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  15. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  16. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy

  17. zprávy

    Přes bariéry s policií, akce na podporu handikepovaných osob se tentokrát konala na Stochově

  18. sport

    Royal Fitness se postará nejen o Vaši postavu

  19. zprávy

    Kladenští šachisté uhájili druhou ligu

  20. sport

    Kanonýři Kladno vstupují po osmi letech zpět do superligy, poslali Buldoky domu po výsledku 4 :2