ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Jan Pejša: Tým má v sobě velkou sílu a věřím, že to potvrdí v zápasech!

Pátek, 8. března 2019 07:20

Po zimní přestávce se rozjedou po celostátních i další fotbalové soutěže v Čechách. Do bojů tak zasáhnou i hráči SK Kladno. Co lze čekat od týmu, který se zatím nachází v polovině Fortuna divize B? Nejvíce pochopitelně ví trenér mužstva Jan Pejša. 

Jan Pejša (Foto: KL)

Jak jste spokojen, či naopak nespokojen se zimní přípravou?

Do jarní fáze vstupujeme s mírným optimismem. Přípravné období se povedlo jak po tréninkové stránce, tak po herní, kterou jsme tradičně absolvovali na zimním turnaji Meteoru Praha. Výsledkově a hlavně herně to byly kvalitní parametry.

Proti minulým létům byla zima a sníh. Ovlivnily ztížené podmínky tréninkový objem i náplň?

Letos bylo umělky trochu dost. Proto jsme třeba proti loňsku na UMT do Švermova chodili jen dvakrát týdně. Pondělí bylo věnováno kondici a především běhání, středu  jsme trávili v hale BIOS s orientací na kruhový trénink zaměřený na komplexní rozvoj síly. Byla to potřebná změna.

Vystoupení na turnaji pražského Meteoru bylo nejlepší v posledních letech. Když srovnáte třeba s loňským rokem, co vás nejvíce potěšilo?

Loni jsme neměli patřičnou kvalitu. Letos startovala podobná mužstva a jsem rád, že nebyl zápas, kde bychom herně propadli. Pět výher a dvě porážky. Pro mě byla důležitá herní stránka a ta mě moc potěšila.

Trochu stinná stránka. Přál jste si mužstvo doplnit především v útočné fázi, kde vás nejvíce tlačí bota. Vyjma návratu Václava Krause z hostování nepřišel nikdo. Jste zklamán?

Nelze říci, že jsme neposílili. Venca Kraus během celé přípravy ukázal svoji kvalitu a věřím, že bude pevnou součástí týmu. Pokud se týká posil, je to bohužel kolorit poslední doby. Hovoří se o tom kdo přijde, nepřijde a ve finále je vše beze změny!

Překvapil vás někdo z hráčů?

Byl jsem překvapen jen pozitivně. Celý kádr prokazoval, že má v sobě velkou sílu, což se projevilo i ve výkonech na turnaji. Jedinou malou kaňkou byla půlhodina proti domácímu Meteoru, kterou jsme nezvládli. Potom jsme se vrátili ke hře, která měla opět svoje parametry.

Jsme na startu jarních odvet. Co od nich očekáváte?

Celá zima je zapomenuta. Začínají mistrovské boje a to bude jiná soutěž. Ale byl bych rád, kdybychom výkony a výsledky navázali na zimu.

Je to otřepané klišé, ale stále se říká, že když je dobrá příprava, tak mistrovské zápasy jsou špatné a naopak. Jste přesvědčen, že pozitivně naladěný tým je patřičně připravený zvládnout jistě náročnější střetnutí, která jej čekají?

Jsem o tom přesvědčen! Týmu jednoznačně věřím, Tvoří zdravé jádro z Kladeňáků, kteří vědí, o co hrají A  doufám, že to potvrdí na hřišti.

Rozdělme jaro na dvě části. Ptát se na konečné cíle je asi teď zbytečné, když čeká patnáct střetnutí. Co vás uspokojí po sedmi, osmi zápasech?

Pochopitelně, kdybychom všechno vyhráli! Ale uvidíme. Každý zápas začíná 0:0 a potom rozhodují i maličkosti. Také na podzim jsme byli v některých utkáních lepší než soupeř a prohráli jsme. Mohou přijít zranění, nemoci a vše je jinak. Doufám, že se jim vyhneme.

Položím odvážnou otázku. Myslíte třeba ve skrytu duše na případný postup?

Nepřemýšlím o tom. Určitě jsou zde postupové ambice, ale to je jedna věc a skutečnost druhá. Nejsme daleko od první příčky a nebýt zbytečné prohry v Březové v posledním podzimním kole, měli jsme ještě menší ztrátu. Ale do konce sezóny je hodně daleko a uvidíme, jak se bude situace v soutěži vyvíjet.

Koho řadíte mezi největší favority soutěže?

Stačí se podívat na tabulku. První Hostouň a ambiciózní Zbuzany.

Zmínil jste Hostouň. Nelze se zeptat na vzájemné jarní souboje. Co říkáte na pikantní příchuť v podobě příchodu trenéra Ivana Pihávka a na poslední chvíli i útočníka Radovana Kroutila. Jak známo, jejich odchody z Kladna zrovna nebyly příliš růžové…

Těžko říci. Ivan byl v Kladně delší dobu, ale je to normální kluk, tak problém v tom nevidím. Co se týká Radka Kroutila, tak každý je strůjcem svého štěstí. Jistě je škoda, že nezůstal v Kladně, ale také ve Slaném se moc „neohřál“. Nevím, co se mu v hlavě odehrává. Co vím, před odchodem do Hostouně se ozval Kladnu.

Budete konkrétnější?

Mluvil s určitými lidmi a říkal, že by se rád vrátil. Jsou to rozporuplné věci. Před půlrokem Kladno pomlouvá a teď se chce vrátit. Je to pro mě nepochopitelné.


Jak bude SK Kladno nastupovat?

Přinášíme kádr fotbalistů SK Kladno na jarní část sezony 2018-19. Menší změny v případě odchodů a příchodů nevylučujeme.

Brankáři: Jaroslav Tesař, Martin Vokoun

Obránci: Pavel Bartoš, Václav Kalina, Jan Pechr, Tomáš Borák, Filip Suchý, Štěpán  Hanzlík, Tomáš Abraham, Rostislav Stříška  

Záložníci: Jiří Růžička, David Čížek, Dominik Šíma, Vojtěch Krsek, Antonín Holub, Dominik Richter, Vladimír Procházka, Tomáš Pospíšil

Útočníci: Marek Tóth, Václav Kraus

Příchody: R. Stříška a T. Pospíšil (oba z dorostu), V. Kraus (Tuchlovice)

Odchody: K. Kleimond (Nové Strašecí), J. Kubů (Tuchlovice), T. Procházka (asistent trenéra), J. Procházka (Lidice), A. Nesládek (Tatran Rakovník)

Autor: (rc)


  1. video

    V Kladně došlo k napadení několika mladých žen, policie hledá další poškozené a svědky

  2. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni

  3. pozvánka

    Již zítra můžete oslavit den země v Zooparku Zájezd

  4. info z radnice

    Slaný se opět zapojí do akce „Den země“

  5. zprávy

    Učitele/ky, asistenty/ky přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  6. sport

    Fitness ráno pro dámy v Royal Fitness

  7. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  8. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec

  9. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  10. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  11. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  12. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  13. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  14. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  15. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  16. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  17. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  18. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  19. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  20. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy