ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Rytíři i bez Jágra v Přerově řádili a mají mečbol!

Úterý, 5. března 2019 21:28

Kdo čekal, že utkání mezi týmy Zubr Přerov a Rytíři Kladno bude mít dramatický průběh, nevěřil svým očím. Hosté i bez Jaromíra Jágra deklasovali Hanáky v poměru 2:8 a jsou na nejlepší cestě k postupu do semifinále play-off Chance ligy.

Iludstrační foto: KL

Zubr Přerov – Rytíři Kladno  2:8 (0:1, 1:4, 1:3)

První překvapení se zrodilo již před zápasem. V dresu Rytířů se totiž neobjevil Jaromír Jágr. Hosté již po čtyřech minutách hry šli „do čtyř“, ale Přerov nebyl úspěšný, stejně jako o chvíli později. Trestná lavice nevychladla, vzápětí si ji vyzkoušeli za potyčku domácí Sikora a hostující Lakos. Zubři si vytvořili stoprocentně brankovou příležitost, ovšem Cikánek předvedl nevídaný zákrok. Vyloučení přibývala, také Rytíři získali početní výhodu, ale se stejným efektem jako celek z Hané. Následně měli Středočeši hned dvouminutovou výhodu dvou hráčů na ledě, která však po necelé minutě skončila vyloučením Vampoly. Ovšem v početní přesile čtyř na tři již udeřili. Defenzíva Zubrů zaváhala, Melka našel neobsazeného Říhu, který nedal brankáři Klimešovi šanci.

Podle očekávání se Přerov po přestávce pustil do tlaku, ale brzy přišla sprcha. Zikmund přistrčil puk Vampolovi, na jehož střelu byl strážce domácí svatyně krátký. Další ránu do vazu přidal moravskému celku již po devatenácti vteřinách střelecky produktivní Říha, když si najel až před domácí klec a přesně zamířil. To nevydržela gólmanská jednička Klimeš, která odešla na střídačku a do branky se tak postavil  Šurý. Psychická výhoda byla pochopitelně na straně hostů, domácí se jen těžko vzpamatovávali, zvláště když inkasovali v dalším oslabení díky Machačovi. Následně Moravané reagovali oddechovým časem. Sotva  skončil, nechali ujet Melku, který byl v jasné pozici podražen a následovalo trestné střílení. To již domácí hráči neunesli, padaly další vysoké tresty. Kladenský útočník ovšem svůj nájezd neproměnil. Přerov v další početní výhodě se přece jen dočkal malé radosti, když skvělého Cikánka překonal Navrátil. Ale poslední slovo ve druhé části měli zase Rytíři. V brankovišti se nejlépe orientoval Kubík.

Třetí třetina, která prakticky již nic neřešila, přinesla nejdříve snížení Zubrů zásluhou Doležala, ale to byla labutí píseň hanáckých borců. Demolici rozklížených Přerovanů umocnil Jelínek využitím již třetí přesilovky, za další tři minuty jej napodobil Redlich a v poslední minutě se ještě prosadil i Zikmund. 


„Bylo nesmírně důležité, že jsme ustáli první dvě oslabení a naopak v početní výhodě šli do vedení. Po změně stran na nás soupeř vlétl, ale jeho snahu jsme zchladili dvěma rychlými brankami během dvaceti vteřin. Tříbrankový náskok byl hodně nadějný. Přerov sice snížil na 1:4, ale v poslední minutě jsme přidali pátý zásah. Hanáci ještě vykřesali naději na začátku posledního dějství, ožili, ale další góly v přesilovkách nepřidali a šestý gól v jejich síti definitivně rozhodl v náš prospěch. Pokud to půjde, rádi bychom již zítra postoupili,“ přeje si trenér Jindřich Lidický.  


Branky: 34. Navrátil (Černý, Pšurný), 43. Doležal (Pala, Navrátil) – 16. Říha (Melka, Plekanec), 23. Vampola (Zikmund, Jelínek), 23. Říha (Zikmund, Machač), 32. Machač (Vampola, Plekanec), 40. Kubík (Plekanec, Melka), 53. Jelínek (Nash, Strnad), 56. Redlich (Vampola, Strnad), 60. Zikmund (Kubík). Rozhodčí: Kozol, Sýkora – Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 7:10, navíc Novotný 10 minut + DKU, Sýkora (oba Přerov) 10 minut. Využití: 1:3, oslabení: 0:0. Diváci: 4008.

Sestava: Cikánek – Nash, Zajíc, Říha, Kehar, Svedlund, Lakos, Zelingr – Melka, Plekanec, Kubík – Strnad, Vampola, Redlich – Zikmund, Machač, Jelínek – Kružík, Kaut, Hajný.

Stav série: 0:3

Autor: (rc)


  1. zprávy

    Nemohu vyjet z garáže, uvedla žena kladenským strážníkům

  2. pozvánka

    V Královickém dvoře budou Velikonoce ve znamení grilování a skokových závodů

  3. pozvánka

    Soutěž o nejlepší nádivku a taneční zábava v Sokolovně Kvíček ve Slaném

  4. zprávy

    Blíží se termín zápisu dětí do kladenských škol

  5. video

    Kanonýři Kladno se probojovali do finále, příjďte je podpořít v sobotu

  6. krimi

    „Kam chceš dojít,“  protidrogový projekt pro školáky zavítal do Zvoleněvse

  7. pozvánka

    Blíží se Velikonoce v Zooparku Zájezd, podívejte se co vše pro vás připravili

  8. krimi

    300 tisíc je v nenávratnu, varujeme, upozorňujeme a je to marné a je to marné

  9. video

    Velikonoce na Čabárně v Kladně přilákaly celé rodiny

  10. pozvánka

    Kladenské trhy na náměstí Starosty Pavla pokračují opět ve středu

  11. kultura

    Výstava miniatur Buštěhradského pediatra Pavla Skály je v Kladně jen do středy

  12. komerční sdělení

    V kladenském Royal Fitness na Vás čeká velikonoční dobrodružství

  13. video

    VIDEO: Cyklohráčkem z Prahy do Slaného a zpět, nebo do Zooparku Zájezd

  14. zprávy

    Poradíme vám, kde tento týden můžete fandit kladenským sportovcům

  15. zprávy

    Cyklohráček letos poprvé přivezl výletníky do Slaného.

  16. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  17. zprávy

    Cenu hejtmanky 2023 převzala také Ivana Sedláková ředitelka SOUPŠ Kladno-Vrapice 

  18. kultura

    Kraj podpoří tři divadla mezi nimi je Divadlo Kladno

  19. zprávy

    Peníze na podporu soutěží pro děti a mládež poputují i na Čabárnu a do Stochova

  20. kultura

    Nahlas a potichu, recitátorská soutěžní přehlídka zná své vítěze