ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Rytíři s Jihlavou předvedli střeleckou kanonádu, zápas rozhodly až samostatné nájezdy

Sobota, 26. ledna 2019 20:35

Na kladenské Rytíře čekala v sobotu obtížná výzva v podobě venkovního utkání proti vedoucímu týmu soutěže, jihlavské Dukle! Do konce základní části zbývalo Kladenským před zápasem odehrát už jen deset střetnutí. Na venkovním ledě se hrálo o každý bod a na hře to bylo vidět. Vše rozhodly až samostatné nájezdy. Ty lépe zvládli domácí hráči Jihlavy, Rytíři tak jedou domů s jedním bodem.

Ilustrační foto: KL

Rytíři Kladno – Dukla Jihlava 5:4 po samostatných nájezdech (2:2, 1:1, 1:1 – 0:0)

Úvodní dějství na jihlavském ledě začalo ve značném tempu hned po té, co Rytíři vyhráli první vhazování. První větší šanci dostal Melka. Za Cikánkovou brankou došlo k přihrávkovému boji, ze kterého vyšli jako vítězové hosté a dokonce mohli jít do vedení! To když Antonín Melka ujel a šel sám na brankáře domácího celku, Honzíka. Jenže kotouč už do branky v rychlosti nezasunul! Rytíři se svého prvního gólu dočkali až v jedenácté minutě. Nejprve Kehar vjel do útočného pásma, z jeho nájezdu ale nic nevzešlo. Kotouč se pak zpoza branky dostal od Kehara na hůl Jiřího Říhy, a ten z první vymetl šibenici. Ani Jihlavští na svou šanci nečekali dlouho. O čtyři minuty později využil Štindl nahrávku od Pekra k nápřahu a Cikánek se už mohl podívat jenom za sebe. A bylo rázem srovnáno. Ovšem po minutě hry se opět radovali Rytíři. Gól vzešel z nenápadné situace v rohu kluziště, kdy Zikmund vybojoval kotouč a postrčil ho před sebe na Šimona Jelínka, který z ostrého úhlu dostal puk za Honzíkova záda. Jihlavští ale nechtěli jít do šaten za nepříznivého stavu, tak se snažili dotahovat. Nejprve Nash nahrával za vlastní branku na překvapeného Svedlunda. Od bruslí hostujícího beka se puk odrazil před branku na Tomáše Čachotského, který zkoprnělého Cikánka prostřelil mezi betony a srovnal stav na 2:2!

Druhá třetina začala na obou stranách opatrně. Za zmínku stojí situace, kdy byl vyloučen Rytíř Vildumetz, hned po buly totiž poslal na zem domácího Skořepu. Kladenští se ovšem ve čtyřech ubránili. Strnad pak ztratil přehled o spoluhráčích v útočném pásmu a jednoduše přejel hranice, pasová kontrola v podobě čárového ho ale postavila do role někoho, kdo přejel hranici opravdu nelegálně. Tyto menší zmatky na stadionu Jihlavy daly však šanci hostujícímu hráčům. Oba týmy totiž přestaly hrát a Zikmund se v útočném pásmu dostal k puku. Přerušeno nebylo, a proto šel sám proti Honzíkovi. Ten ale svůj tým maskou podržel! Ve třiatřicáté minutě fauloval podražením jihlavský Matějíček. Na konci přesilovky se domácím podařilo vyhodit. Odražený kotouč od zadního mantinelu našel nejrychleji Harkabus a vyvezl ho až k Cikánkovi. Jihlava se navíc dostala do plného počtu, čehož využil Werbik. Našel na druhé straně Matěje Pekra, který doslova Cikánka v kličkách vymíchal a následně zakončil nekompromisně pod víko. Pouhé tři minuty se domácí radovali z vedení v zápase. Úsměv na tvářích jim překazil hostující junior Šimon Jelínek, který z mezikruží umístil puk přesně k levé tyči. Po druhé třetině se šlo do kabin opět za vyrovnaného stavu. Tentokrát 3:3.

Poslední dějství začalo lépe pro Jihlavské. Ti hned ve třetí minutě poslední třetiny vsítili za Cikánkova záda gól. Nejprve domácí Klíma u mantinelu ustál souboj, udržel puk na holi, a mohl tak nahrát na levý kruh Hrníčkovi. Ten našel ještě lépe postaveného Martina Osmíka, který na druhé straně brankoviště prostřelil Cikánka. Asistenci si připsali Hrníčko i Klíma. V šestačtyřicáté minutě Werbik v rychlém přechodu najel do dvou obránců hostů a vynutil si vyloučení. Dvouminutový trest si šel odpykat Andre Lakos za nedovolené bránění. Když se Lakosův trest pomalu chýlil ke konci, mohli si Rytíři vylepšit gólovou bilanci a vsítit branku. Zikmund totiž obral jednoho z obránců Dukly o puk na modré a s naskočeným Lakosem šli dva na jednoho. Lakosovi se po přihrávce sice otevřela brána, domácí brankář Honzík se ale včas proti nevýrazné střele přesunul!  V osmapadesáté minutě dostal Rytíř Hořava menší trest za podražení a zdálo se, že je hotovo. Následně za své výlevy na trestné lavici dostal osobní trest do konce zápasu. Jeho menší trest za něj tedy odseděl Jelínek. Ač se to zprvu zdálo neuvěřitelné, Kladno v oslabení několik sekund před závěrečnou sirénou vyrovnalo na 4:4! Rytíři zkusili hru bez gólmana a brankový stav vyrovnala střela Martina Kehara a šlo se do prodloužení.

V něm se hra mírně uklidnila na obou stranách. Kladno většinou vlastnilo kotouč v obranném pásmu a čekalo na útok. Dukla spoléhala na brejky. Gól v prodloužení nakonec nepadl, a tak došlo na samostatné nájezdy. Lépe je zvládli domácí, a Rytíři tak jedou domů s jedním bodem. Diváci viděli celkem osm gólů ze hry, ten devátý rozhodující přidal z nájezdu Martin Osmík. Pokryl si kotouč, který mu chtěl Cikánek vypíchnout, a Osmík už pak jednoduše zakončil nad ležícího Cikánka. Konečný stav sobotního utkání skončil 5:4 pro Jihlavu, která si uhájila první místo v tabulce.

Branky a nahrávky: 15. Štindl (Skořepa), 18. Čachotský, 36. Pekr (Anděl, Werbik), 43.Osmík (Hrníčko, Klíma), roz. náj. Čachotský – 11. Říha (Kehar), 16. Jelínek (Zikmund), 38. Jelínek (Machač, Zikmund), 60. Melka (Nash, Svedlund) . Rozhodčí: Čech, Kašík – Štofa, Doležal. Vyloučení: 2:6 + Hořava (KLA) 10 min a do konce utkání, bez využití, v oslabení: 0:1. Diváků: 3013.

Jihlava: Honzík – Pohl, Holý, Kajínek, Matějíček, Štindl, Štebih, Půža – Anděl, Skořepa, Pekr – Harkabus, Werbik, Čachotský – Klíma, Osmík, Hrníčko.

Kladno: Cikánek – Nash, Svedlund, Lakos, Hořava, Říha, Kehar, Zelingr – Melka, Kubík, Strnad – Jelínek, Machač, Zikmund – Kružík, Kaut, Redlich – Hajný, Vildumetz, Š. Bláha.

Autor: (red)


  1. zprávy

    Nemohu vyjet z garáže, uvedla žena kladenským strážníkům

  2. pozvánka

    V Královickém dvoře budou Velikonoce ve znamení grilování a skokových závodů

  3. pozvánka

    Soutěž o nejlepší nádivku a taneční zábava v Sokolovně Kvíček ve Slaném

  4. zprávy

    Blíží se termín zápisu dětí do kladenských škol

  5. video

    Kanonýři Kladno se probojovali do finále, příjďte je podpořít v sobotu

  6. krimi

    „Kam chceš dojít,“  protidrogový projekt pro školáky zavítal do Zvoleněvse

  7. pozvánka

    Blíží se Velikonoce v Zooparku Zájezd, podívejte se co vše pro vás připravili

  8. krimi

    300 tisíc je v nenávratnu, varujeme, upozorňujeme a je to marné a je to marné

  9. video

    Velikonoce na Čabárně v Kladně přilákaly celé rodiny

  10. pozvánka

    Kladenské trhy na náměstí Starosty Pavla pokračují opět ve středu

  11. kultura

    Výstava miniatur Buštěhradského pediatra Pavla Skály je v Kladně jen do středy

  12. komerční sdělení

    V kladenském Royal Fitness na Vás čeká velikonoční dobrodružství

  13. video

    VIDEO: Cyklohráčkem z Prahy do Slaného a zpět, nebo do Zooparku Zájezd

  14. zprávy

    Poradíme vám, kde tento týden můžete fandit kladenským sportovcům

  15. zprávy

    Cyklohráček letos poprvé přivezl výletníky do Slaného.

  16. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  17. zprávy

    Cenu hejtmanky 2023 převzala také Ivana Sedláková ředitelka SOUPŠ Kladno-Vrapice 

  18. kultura

    Kraj podpoří tři divadla mezi nimi je Divadlo Kladno

  19. zprávy

    Peníze na podporu soutěží pro děti a mládež poputují i na Čabárnu a do Stochova

  20. kultura

    Nahlas a potichu, recitátorská soutěžní přehlídka zná své vítěze