ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Benátecké mladíky Rytíři srazili na kolena až v závěru

Středa, 23. ledna 2019 20:30

Po nepovedeném utkání v dalekém Vsetíně Rytíři doma přivítali mladíky z Benátek nad Jizerou. I díky skvělému výkonu brankáře Adama Brízgaly si houževnaté soupeře udrželi od těla a třemi brankami v závěrečné pětiminutovce potvrdili své vítězství 5:1.

Foto: KL

Hned po patnácti vteřinách poskakoval kotouč v benáteckém brankovišti po akci tria Strnad, Vampola a Melka, k úvodní brance scházely centimetry. Na začátku páté minuty už se ale Rytíři radovali. Machač vyslal na zteč  Zikmunda, který střelou okolo Žajdlíkovy lapačky poslal Kladno do vedení a oslavil svou jednadvacátou trefu v sezoně. Podruhé se šály domácích fanoušků roztočily v 18. minutě. Machač se podél mantinelu protáhl do těsné blízkosti benátecké klece, zpětnou přihrávkou našel Šimona Jelínka a osmnáctiletý forward propasíroval puk skrze Žajdlíkovu výstroj.

Ze druhé třetiny uplynulo pět a půl minuty a Benátky se dotáhly na dostřel zásluhou Adama Najmana, který sice nejprve minul poloprázdnou klec, jenže vzápětí své zaváhání napravil šikovnou tečí Kunstovy střely. Na druhé straně se po Kubíkově akci puk odrazil příhodně pro Hajného, který neseřídil mířidla a z mezikruží přestřelil. V závěru periody dostali benátečtí příležitost přesilové hry, ve které Kladno vynikajícími zákroky na hraně sebeobětování podržel Adam Brízgala. Zaskvěl se zejména proti dorážce Wienceka a v akrobatickém představení pokračoval i poté, co mu z hlavy spadla maska. Na druhé straně v přečíslení selhal zakončující Redlich.

V úvodu třetí dvacetiminutovky Kružík po drzém průniku soupeřovou obranou zacinkal na tyč. Na druhé straně držel Kladno sebejistý Brízgala. Hosté v honbě za vyrovnáním faulovali a přesilovou hru Kladenští pět minut před koncem zužitkovali. U tyče si šanci vyčíhal Antonín Melka, který po Strnadově nabídce pohotově zametl puk do poloprázdné klece a svou první trefou po návratu do kladenského dresu dodal Rytířům klid do zbytku zápasu. O chvíli později navíc Nashův padáček propadl zmatenému Žajdlíkovi až na čáru, za kterou ho posunul Tomáš Vildumetz a bylo rozhodnuto. Minutu před sirénou ještě hosté zariskovali bez brankáře, ale snížit nedokázali. Naopak puk do opuštěné svatyně dovezl Tomáš Kaut a napsal tečku za utkáním, ve kterém Rytíři zvítězili 5:1.


„Začátek jsme měli lepší, bohužel jsme nedokázali dát víc než dva góly. Měli jsme tam ještě několik možností, které jsme neproměnili. Od druhé třetiny se hra vyrovnala, párkrát nás podržel gólman. Ve třetí části jsme hru kontrolovali, ale pořád nepřicházel třetí gól. Když jsme ho dali, tak jsme se uklidnili a zápas už jsme dovedli do vítězného konce. Soupeř hrál velice dobře na to, jak má mladý mančaft. Měl dobrý pohyb. Bylo to vyrovnané utkání, výsledek je pro hosty nakonec krutý,“ hodnotil zápas trenér Rytířů Jindřich Lidický. 


Kladno: Brízgala – Nash, Svedlund, Lakos, Hořava, Říha, Kehar, Šesták – Melka, Vampola, Strnad – Jelínek, Machač, Zikmund – Kružík, Kaut, Redlich – Hajný, Kubík, Vildumetz.

Branky: 5. Zikmund (Machač, Lakos), 18. Jelínek (Machač, Kehar), 56. Melka (Strnad, Zikmund), 58. Vildumetz (Nash, Hajný), 59. Kaut (Redlich) – 26. Najman (Kunst, Černoch). Rozhodčí: Luczków, Vrba – Polonyi, Janíček. Vyloučení: 7:5, využití: 1:0, v oslabení: 0:0. Diváci: 1520.

Autor: (jk)


Autor: (jk)

 


  1. pozvánka

    Zítra zahájí Kladenský zámek druhou část výstavy: Jiří Hanke- 50 let s fotografií

  2. krimi

    Strážníci v Kladně nalezli ukradené auto z Prahy, policie hledá svědky

  3. krimi

    Kladenský agresivní postrach žen skončil za mřížemi, pátrání bylo odvoláno

  4. kultura

    Celým rokem zaječím skokem, výstava ve Vlastivědném muzeu města Slaný začíná už zítra

  5. kultura

    Kladenský Majáles, studentská oslava jara, vypukne už zítra v bývalých kasárnách

  6. krimi

    V poutech skončil muž, který si zapálil oheň u bytového domu v Kladně

  7. krimi

    Řidiči pozor! Prozradíme vám, kde v Kladně tento týden měří policie rychlost

  8. pozvánka

    „Silou proti rakovině“: Mistrovství České republiky v Logliftu bude hostit kladenské kino Sokol

  9. pozvánka

    Už v sobotu to vypukne, Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi

  10. zprávy

    Kladenští policisté hledají nové posily, přidej se i Ty

  11. zprávy

    Trhy pokračují ve středu v Kladně a v pátek ve Slaném

  12. pozvánka

    Ve čtvrtek zahájí Kladenský zámek druhou část výstavy: Jiří Hanke- 50 let s fotografií

  13. pozvánka

    Čarodějnické rejdění na Sletišti se Sportovními areály města Kladna

  14. zprávy

    Poznejte osobnosti Kladna, pozvání do Klapodu přijal Leoš Stránský, splnil si sen, je kaskadér

  15. info z radnice

    Infocentrum města Slaný získalo cenu České unie cestovního ruchu

  16. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  17. zprávy

    Všechny zastávky v kraji budou na znamení

  18. krimi

    Složky IZS zasahovaly v Kladně-Rozdělově při záchraně života nezletilé osoby

  19. video

    V Kladně došlo k napadení několika mladých žen, policie hledá další poškozené a svědky

  20. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni