ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Vsetínští ogaři vyprovodili Rytíře debaklem

Sobota, 19. ledna 2019 20:10

Na zaplněné Lapači zažilo Kladno snový vstup do utkání a už v 17. vteřině se ujalo vedení zásluhou Nashe. Bohužel to byl jediný světlý moment modrobílých. Ve zbytku zápasu led zcela ovládli domácí Valaši, kteří Rytíře vyprovodili výpraskem 6:1 a upevnili si před nimi druhé místo v tabulce.

Ilustrační foto: Martin Kimla

Vstup do zápasu vyšel Kladnu na jedničku. Více než pět tisíc nažhavených vsetínských fanoušků zchladil hned po 17 vteřinách Brendon Nash, který se po Vampolou vyhraném vhazování na modré opřel do puku a prostřelil Bělorusa Šelepněva v brance Valašského hokejového klubu. Potom už ale kralovali Vsacané. V polovině první třetiny Slováčkovo nenápadné nahození od mantinelu proletělo až před branku k číhajícímu Radimu Kucharczykovi, který pohotovým zakončením vyrovnal. V 17. minutě navíc Nashovi podél hrazení ujel nejlepší kanonýr soutěže Luboš Rob a střelou do horních pater Cikánkovy branky poslal Valachy do vedení. Rytíři dostali šanci srovnat krok při vyloučení Vítka. Po Theoretově vyhození puku mimo kluziště byla kladenská přesilovka na celou minutu dokonce dvojnásobná, jenže zůstala nevyužita.

To Vsetín s přesilovkou po faulu Strnada naložil o mnoho lépe. Přihrávkou z rohu kluziště našel Rob mezi kruhy perfektně najetého Jakuba Tepera, který rozjásal Lapač potřetí. V nadcházejících minutách dali Rytíři vzpomenout na pondělní výlet do Frýdku-Místku a poctivě se střídali na trestné lavici. Při vyloučeních Vampoly a Nashe si domácí zahráli více než minutu a půl v pěti proti třem. Jejich tlak ale postrádal gólový efekt. V dalším oslabení dokonce Zikmund propašoval puk do vsetínské klece. Jelikož tak ale učinil volejbalovou smečí, rozhodčímu nezbylo než rozpažit. Potom si zahráli v početní převaze pro změnu Rytíři. Bezprostředně po jejím skončení ale ujel sám na Cikánka Luboš Rob a „ruským blafákem“ zvýšil už na 4:1. O chvíli později navíc Valaši rozebrali modrobílou obranu na prvočinitele. Pohlednou souhru zakončil střelou do odkryté klece exkladenský Tomáš Pitule a bylo zaděláno na debakl. Domácí ogary potom dvakrát podržel Šelepněv, který nejprve vychytal v přečíslení zakončujícího Vampolu, potom si poradil i s trestným střílením Ladislava Zikmunda.

Do závěrečné části nastoupili Rytíři s Brízgalou v brance. Neprůstřelnost si mladý gólman udržel jen tři minuty, po kterých puk těsně za čáru dopravil Ondřej Kopta a bylo jasné, že Kladno bude ve zbytku zápasu hrát o čest. Domácí už se ale nikam nehnali. Našlapanými tribunami zněl „Vysoký jalovec“ a Vsetín si ve zbývajících minutách v poklidu pohlídal vítězství 6:1.


„Říká se takové pravidlo, že když se dá rychlý gól, tak se prohraje. Tak to ale vůbec nemůžeme brát, naopak nás to mělo nakopnout. Měli jsme si to pohlídat, bohužel jsme hru od sedmé minuty hodně otevřeli. Svými chybami a zbytečnými fauly jsme soupeře pustili do hry. Pak už jsme to nedokázali zastavit. Domácí se dostali úplně na koně ve chvíli, kdy odskočili o dva góly. Pak hráli velmi dobře a uvolněně a jasně dominovali. My jsme tady byli jako učedníci. Byl to vlastně jen sparing do této výborné atmosféry,“ hodnotil utkání trenér Rytířů Jindřich Lidický.


Branky: 10. Kucharczyk (Slováček, Rác), 17. Rob (Frolo), 25. Teper (Rob, Pechanec), 32. Rob (Rudl), 33. Pitule (Kopta, Theoret), 43. Kopta (Pechanec, Frolo) – 1. Nash (Vampola).

Kladno: Cikánek – Lakos, Nash, Veber, P. Hořava, J. Říha, Kehar – Svedlund, Vampola, J. Strnad – Zikmund, Machač, Melka – Redlich, Kaut, Kružík – Š. Bláha, Vildumetz, Jelínek. Rozhodčí: Přikryl, Kopeček – Lukš, Novák. Vyloučení: 5:7, využití: 1:0, v oslabení: 0:0. Diváci: 5056.

Autor:(jk)


  1. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni

  2. pozvánka

    Již zítra můžete oslavit den země v Zooparku Zájezd

  3. info z radnice

    Slaný se opět zapojí do akce „Den země“

  4. zprávy

    Učitele/ky, asistenty/ky přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  5. sport

    Fitness ráno pro dámy v Royal Fitness

  6. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  7. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec

  8. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  9. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  10. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  11. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  12. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  13. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  14. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  15. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  16. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  17. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  18. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  19. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy

  20. zprávy

    Přes bariéry s policií, akce na podporu handikepovaných osob se tentokrát konala na Stochově