ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Gól do šatny odstartoval kladenský obrat na severu Čech

Pondělí, 7. ledna 2019 20:40

Po nevydařeném utkání s Havířovem vyjížděli Rytíři na led předposledního Slovanu Ústí nad Labem a dlouho to vypadalo na další zklamání. Severočeši se ujali dvoubrankového vedení, jenže v závěru prostřední části odstartoval obrat gólem do šatny Jiří Říha. Dvěma dalšími zásahy v závěrečné třetině pak Rytíři vybojovali vítězství 3:2.

Ilustrační foto: KL

V úvodní třetině zasypali Rytíři ústeckého brankáře Aleše Stezku šestnácti projektily, ale mladý gólman útočnému náporu zdárně odolal. V dobrých šancích zlikvidoval pokusy Zikmunda, Hořavy či Redlicha.

Začátek prostřední části přinesl zajímavé momenty na obou stranách, skóre se ale měnilo až krátce před polovinou utkání. Den otevřených dveří v obraně Rytířů přilákal ústeckého Martina Tůmu, který se proháčkoval až před Brízgalu a forhendovým blafákem poslal Slovan do vedení. Potom přišla šestiminutovka Davida Merty. Ústecký útočník v přesilové hře nejprve selhal tváří v tvář odkryté kleci Rytířů, aby vzápětí složil reparát šikovnou tečí Jeřábkovy střely, která jeho přičiněním rozvlnila síť za zády kladenského brankáře podruhé. Do třetice se tentýž hráč připomněl v přečíslení dvou na jednoho, když po přihrávce Weinholda nastřelil tyč. Ve chvíli, kdy třetí gól domácích visel ve vzduchu, se na Rytíře usmálo štěstí. Čtyřicet vteřin před sirénou ve středním pásmu sebral puk Jiří Říha, několika rychlými tempy povyjel na modrou čáru a dalekonosnou ranou nad beton zaskočil jinak výborně chytajícího Stezku.  

Jak jednoduchý umí hokej být se Rytíři přesvědčili ve 45. minutě. Kotouče se po Vampolou vyhraném vhazování v útočném pásmu ujal Strnad, vybruslil si elegantní půlkruh a přesným pasem našel před brankou neobsazeného Linuse Svedlunda, který střelou z první vyrovnal. Když pak o necelých sedm minut později dorazil Kubíkovu střelu dobře postavený Tomáš Kaut, šli Rytíři poprvé v zápase do vedení. To navíc záhy mohlo být dvoubrankové, jenže Říha se zakončujícím Strnadem naložili s přečíslením dvou na nikoho prachbídně a Rytíři se museli o výsledek strachovat až do posledních vteřin. Ani se šesti muži v poli však Slovan vyrovnat nedokázal, a Kladno si tak ze severu Čech odváží všechny tři body za výhru 3:2. 


Vzhledem k tomu, že jsme získali tři body, hodnotím zápas pozitivně. Myslím, že jsme nenastoupili špatně, v první třetině jsme měli víc ze hry a lepší pohyb než Ústí. Bohužel jsme dostali dva hloupé góly, ale kluci se semkli, bojovali a utkání otočili. Pro nás je strašně důležité, že dokážeme zápas otočit i za stavu 0:2. Jsme rádi, že bereme tři body. Šancí jsme si vytvořili dost, ale jim fantasticky zachytal Stezka. S dáváním gólů se sice trápíme, ale dokázali jsme to otočit i tak. Do budoucna je to psychicky důležité,“ říká asistent trenéra Rytířů Jan Kregl.


Branky: 30. Tůma (Krliš, Jeřábek), 32. D. Merta (Jeřábek, L. Volf) – 40. J. Říha (Zikmund, P. Hořava), 45. Svedlund (J. Strnad, Vampola), 52. T. Kaut(Kubík, Redlich). Rozhodčí: Souček, Jechoutek – Beneš, Štofa. Vyloučení: 3:4, využití: 1:0, oslabení: 0:0. Diváci: 1446. 

Kladno: Brízgala – Veber, Nash, Šesták, J. Říha, P. Hořava, Zelingr  –Svedlund,Vampola, J. Strnad – Kubík, T. Kaut, Redlich –Zikmund, Machač, Jelínek – Kružík, Vildumetz, O. Bláha.

Autor: (jk)


banbad


  1. zprávy

    Nemohu vyjet z garáže, uvedla žena kladenským strážníkům

  2. pozvánka

    V Královickém dvoře budou Velikonoce ve znamení grilování a skokových závodů

  3. pozvánka

    Soutěž o nejlepší nádivku a taneční zábava v Sokolovně Kvíček ve Slaném

  4. zprávy

    Blíží se termín zápisu dětí do kladenských škol

  5. video

    Kanonýři Kladno se probojovali do finále, příjďte je podpořít v sobotu

  6. krimi

    „Kam chceš dojít,“  protidrogový projekt pro školáky zavítal do Zvoleněvse

  7. pozvánka

    Blíží se Velikonoce v Zooparku Zájezd, podívejte se co vše pro vás připravili

  8. krimi

    300 tisíc je v nenávratnu, varujeme, upozorňujeme a je to marné a je to marné

  9. video

    Velikonoce na Čabárně v Kladně přilákaly celé rodiny

  10. pozvánka

    Kladenské trhy na náměstí Starosty Pavla pokračují opět ve středu

  11. kultura

    Výstava miniatur Buštěhradského pediatra Pavla Skály je v Kladně jen do středy

  12. komerční sdělení

    V kladenském Royal Fitness na Vás čeká velikonoční dobrodružství

  13. video

    VIDEO: Cyklohráčkem z Prahy do Slaného a zpět, nebo do Zooparku Zájezd

  14. zprávy

    Poradíme vám, kde tento týden můžete fandit kladenským sportovcům

  15. zprávy

    Cyklohráček letos poprvé přivezl výletníky do Slaného.

  16. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  17. zprávy

    Cenu hejtmanky 2023 převzala také Ivana Sedláková ředitelka SOUPŠ Kladno-Vrapice 

  18. kultura

    Kraj podpoří tři divadla mezi nimi je Divadlo Kladno

  19. zprávy

    Peníze na podporu soutěží pro děti a mládež poputují i na Čabárnu a do Stochova

  20. kultura

    Nahlas a potichu, recitátorská soutěžní přehlídka zná své vítěze