ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Tříminutový výpadek přinesl nečekanou prohru Rytířů na ledě Benátek

Středa, 12. prosince 2018 20:01

Středočeské derby mezi HC Benátky nad Jizerou a Rytíři Kladno skončilo porážkou velkého favorita. Hosté sice vedli 0:1 po dvou třetinách, ale v poslední části domácí třemi góly otočili výsledek na 3:1.

Ilustrační foto: KL

HC Benátky nad Jizerou – Rytíři Kladno 3:1 (0:1, 0:0, 3:0)

Kladno bez potrestaného obránce Nashe a dalšího beka Zelingera přijelo do Benátek jednoznačně pro vítězství. První desetiminutovka moc příležitostí nenabídla. Oba gólmani, jak domácí Schwarz, tak hostující Cikánek moc práce neměli. Při pobytu benáteckého Zachara na trestné lavici se Rytíři moc neprosazovali, ale v samém závěru přesilovky zapomněli domácí na volného Kubíka, jehož první střela mu moc nevyšla, ale přesto se dostal k odraženému puku a bekhendovým pokusem mezi betony brankáře otevřel skóre. Hned vzápětí měl pěknou šanci Redlich, ale v souboji se Schwarzem neuspěl. V závěru první třetiny byli vyloučeni hned dva hosté za sebou. První oslabení zvládli Kladeňáci na jedničku, ve druhém případě pomohla Cikánkovi tyč po střele Chrtka.

Benátecký útočník o chvíli později již po změně stran znovu prověřil kvality hostujícího brankáře. Ten se vyznamenal také po ráně Kolmana, kdy hosté hráli zase o čtyřech hráčích. Po chybě Benátek jel Zikmund osamocen na domácího brankáře, ale svoji příležitost neproměnil. O tři minuty později Schwarz vychytal i Kauta. Rytíři měli rovněž dvakrát možnost hry pět proti čtyřem, ale bez brankového efektu. Již při plném počtu hráčů na ledě se hezky uvolnil Vampola a jeho projektil orazítkoval horní tyčku. Později se neprosadil ani Jelínek, i když byl zcela sám před klecí Benátek. Po špatném rozehrání Cikánka Vlach minul branku.  Stav se mohl změnit v koncovce druhého dějství při početní výhodě Kladna, ale svižnou střelu Říhy nejdříve Schwarz vyrazil a při další ráně tohoto samého hráče mu pomohla levá konstrukce!

V samém závěru druhé dvacetiminutovky putoval na trestnou lavici Machač a hned na začátku třetího dějství se domácí dočkali vyrovnání. Velmi dobrou kombinaci zakončil přesnou ranou Ordoš. Gól domácí nabudil a za další tři minuty již Benátky vedly. Kladenská defenzíva nechala volného Hanouska, a ten po přihrávce Špačka nedal Cikánkovi šanci. Hosté zvýšili úsilí, aby co nejrychleji vyrovnali, ale domácí kladenské hokejisty moc do blízkosti svojí branky nepouštěli a navíc každou chvíli hrozili rychlými protiútoky. Výjimkou byla otočka Zikmunda, ale touš minul šibenici. Čtyři minuty před závěrečnou sirénou šel za katr Strnad. Rytíři kritickou situaci ustáli a půldruhé minuty před koncem zkusili power-play. Místo vyrovnání však přišlo definitivní rozhodnutí, kdy šest vteřin před koncem poslal Vlach puk do prázdné branky.


„Z naší strany to byl bezkrevný výkon, bez bruslení, nasazení a neproměňování šancí. S tímto přístupem nelze vyhrát! Pochopitelně byla znát absence Nashe, který od disciplinární komise ČSLH dostal trest na pět zápasů, a Zelingera, jenž už odcestoval na MS 20´do Kanady. Připočteme-li k tomu neúčast dlouhodobě zraněného Hořavy, je to pochopitelně v defenzívě velký problém. Navíc jsem přesvědčen, že ze strany našich hráčů šlo o podcenění soupeře,“ říkal hodně naštvaný trenér Jindřich Lidický.


Branky: 41. Ordoš (Vlach), 44. Hanousek (Špaček, Průžek), 60. Vlach (Zachar) – 14. Kubík. Rozhodčí: Doležal, Souček – Kotík, Zídek. Vyloučení: 5:6, navíc Havlín (Benátky) na 10 minut, využití: 1:1, oslabení: 0:0. Diváci: 611.

Sestava: Cikánek – Říha, Zajíc, Veber, Svedlund, Volráb, Kehar – Zikmund, Vampola, Strnad – Kubík, Machač, Jelínek – Kružík, Kaut, Redlich – Vildumetz,  Filip, Hajný.

Autor: (rc)


banbad


  1. zprávy

    Nemohu vyjet z garáže, uvedla žena kladenským strážníkům

  2. pozvánka

    V Královickém dvoře budou Velikonoce ve znamení grilování a skokových závodů

  3. pozvánka

    Soutěž o nejlepší nádivku a taneční zábava v Sokolovně Kvíček ve Slaném

  4. zprávy

    Blíží se termín zápisu dětí do kladenských škol

  5. video

    Kanonýři Kladno se probojovali do finále, příjďte je podpořít v sobotu

  6. krimi

    „Kam chceš dojít,“  protidrogový projekt pro školáky zavítal do Zvoleněvse

  7. pozvánka

    Blíží se Velikonoce v Zooparku Zájezd, podívejte se co vše pro vás připravili

  8. krimi

    300 tisíc je v nenávratnu, varujeme, upozorňujeme a je to marné a je to marné

  9. video

    Velikonoce na Čabárně v Kladně přilákaly celé rodiny

  10. pozvánka

    Kladenské trhy na náměstí Starosty Pavla pokračují opět ve středu

  11. kultura

    Výstava miniatur Buštěhradského pediatra Pavla Skály je v Kladně jen do středy

  12. komerční sdělení

    V kladenském Royal Fitness na Vás čeká velikonoční dobrodružství

  13. video

    VIDEO: Cyklohráčkem z Prahy do Slaného a zpět, nebo do Zooparku Zájezd

  14. zprávy

    Poradíme vám, kde tento týden můžete fandit kladenským sportovcům

  15. zprávy

    Cyklohráček letos poprvé přivezl výletníky do Slaného.

  16. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  17. zprávy

    Cenu hejtmanky 2023 převzala také Ivana Sedláková ředitelka SOUPŠ Kladno-Vrapice 

  18. kultura

    Kraj podpoří tři divadla mezi nimi je Divadlo Kladno

  19. zprávy

    Peníze na podporu soutěží pro děti a mládež poputují i na Čabárnu a do Stochova

  20. kultura

    Nahlas a potichu, recitátorská soutěžní přehlídka zná své vítěze