ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Bojovnost kladenských Rytířů nakonec přinesla dvoubodové vítězství

Sobota, 3. listopadu 2018 19:10

Poslední zápas před reprezentační pauzou čekal doma Rytíře Kladno s hráči Slavie Praha. V zajímavém střetnutí vedli hosté 0:2, domácí dokázali vyrovnat a nakonec získali dva body po vítězství 3:2 v prodloužení.

Foto: KL

Rytíři Kladno – Slavia Praha 3:2 p. p. (0:1, 0:1, 2:0 – 1:0)

Po delší době nastoupilo Kladno se čtyřmi útočnými řadami, v nichž byla řada juniorů. Obě mužstva si hned v úvodu vyzkoušela přesilovku, ale oba gólmani, jak domácí Brízgala, tak hostující Honzík, zůstali prakticky bez práce. Ve druhé části úvodní třetiny Kladeňáci měli hned dvojnásobnou početní výhodu, která trvala minutu. Ale s výhodou naložili velmi špatně, nebylo divu, že domácí fanoušci si zapískali. Domácí přesto již při hře pět na pět mohli jít do vedení. Jelínkova rána však skončila na horní tyči. V poslední minutě však hrubě chybovala kladenská obrana, puk se dostal k Veselému, který bez přípravy prostřelil kladenského brankáře.

Slavisté povzbuzeni brankou vstoupili aktivněji i do druhého dějství. Rytíři promarnili i další početní výhodu. Ale ani „sešívaní“ na druhé straně se nemohli pochlubit lepší produktivitou při hře pět proti čtyřem. Následné minuty moc vzruchu nepřinesly. Pražané pečlivě bránili svoje pásmo a spoléhali na rychlé protiútoky. Kladeňáci bojovali, ale vážné nebezpečí pro slavistického gólmana neznamenali. To platilo i při pobytu dalšího hostujícího hráče na trestné lavici. A tak znovu uhodil pražský celek. Šagát našel přesně Drtinu, a ten tvrdou ranou přidal druhý zásah.

Zmátoří se ještě Rytíři, ptali se kladenští fanoušci o druhé přestávce. Domácí snížili čtyři minuty po pauze. Z nenápadné situace propasíroval Zajíc touš u tyče nadvakrát do Honzíkovy svatyně. Rytířům rázem narostla křídla. Vzápětí byl blízko gólu Š. Bláha, ale orazítkoval pouze hostující konstrukci. Tlak svěřenců Lidického a Čermáka však postupně odezněl, což vyhovovalo pochopitelně Slavii. Kladno ucítilo poslední šanci na zvrat při již sedmé přesilovce. Kubík našel skvěle Zikmunda, ale zeď jménem Honzík byla nepropustná. V oslabení mohl přidat pojistku Doležal, ale po sólovém nájezdu nenašel díru mezi Brízgalovými betony. Brzy určitě svojí nevyužité šance litoval. Zajíc křížní nahrávkou na zadní tyč našel neobsazeného Kubíka, jenž měl snadnou úlohu. Po uklouznutí hostujícího obránce mohl dokonat obrat ještě v základní hrací době Jelínek, ale proti brankáři Pražanů neuspěl. Následné prodloužení trvalo jen patnáct vteřin. Hořava nahodil puk na branku a po Honzíkově chybě mu prošel u tyče do sítě.

Čtěte také:

Sporné situace zapříčinily porážku SK Kladno

Jan Srdínko (Slavia): Začátek utkání nám vyšel, nechyběl nám pohyb. Vedli jsme 1:0, potom 2:0. Bohužel ve třetí části jsme byli zbytečně zatažení před vlastní brankou. Nedostávali jsme se z obranné třetiny. Po snížení domácí hodně ožili. Asi jsme mohli vyhrát, kdyby Doležal proměnil svůj brejk, ale nakonec jsme nemuseli mít ani bod.

David Čermák (Kladno): První dvě třetiny nám „nešly“ nohy, Slavia nás přehrávala v osobních soubojích. Do třetího dějství jsme šli s určitým rizikem, vsadili jsme vše na útok. Dočkali jsme se gólu, přišly i další příležitosti. Myslím si, že těch rozhodujících okamžiků bylo více a nelze určit, který byl nejdůležitější.

Branky: 44. Zajíc (Machač), 58. Kubík (Zajíc, Svedlund), 61. Hořava (Kubík) – 20. Veselý (Doležal), 38.  Drtina (Šagát, Kubica). Rozhodčí:  Doležal, Kopeček – Maštalíř, Bosák. Vyloučení: 6:9, navíc Hořava (Kladno) 10 minut, využití: 0:0, oslabení: 0:0. Diváci: 3033.

Kladno: Brízgala – Nash, Zajíc, Hořava, Zelingr, Říha, Kehar – Zikmund, Kubík, Jelínek – Vildumetz, Kaut, Kružík – Š. Bláha, Machač, Svedlund – O. Bláha, Filip, Hajný.

Autor: (rc)


banbad


  1. pozvánka

    „Silou proti rakovině“: Mistrovství České republiky v Logliftu bude hostit kladenské kino Sokol

  2. pozvánka

    Už v sobotu to vypukne, Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi

  3. zprávy

    Kladenští policisté hledají nové posily, přidej se i Ty

  4. zprávy

    Trhy pokračují ve středu v Kladně a v pátek ve Slaném

  5. pozvánka

    Ve čtvrtek zahájí Kladenský zámek druhou část výstavy: Jiří Hanke- 50 let s fotografií

  6. pozvánka

    Čarodějnické rejdění na Sletišti se Sportovními areály města Kladna

  7. zprávy

    Poznejte osobnosti Kladna, pozvání do Klapodu přijal Leoš Stránský, splnil si sen, je kaskadér

  8. info z radnice

    Infocentrum města Slaný získalo cenu České unie cestovního ruchu

  9. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  10. zprávy

    Všechny zastávky v kraji budou na znamení

  11. krimi

    Složky IZS zasahovaly v Kladně-Rozdělově při záchraně života nezletilé osoby

  12. video

    V Kladně došlo k napadení několika mladých žen, policie hledá další poškozené a svědky

  13. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni

  14. pozvánka

    Již zítra můžete oslavit den země v Zooparku Zájezd

  15. info z radnice

    Slaný se opět zapojí do akce „Den země“

  16. zprávy

    Učitele/ky, asistenty/ky přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  17. sport

    Fitness ráno pro dámy v Royal Fitness

  18. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  19. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec

  20. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky