ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

FOTO: Vynikající výkon Adama Brízgaly nakonec stačil jen na bod

Středa, 19. září 2018 21:12

Duel mezi Rytíři Kladno a Duklou Jihlava přinesl dramatický, vyrovnaný boj plný vyloučení. Dominovali v něm hlavně brankáři, přičemž zářil zvláště domácí Adam Brízgala. Zápas nakonec dospěl až do penaltového rozstřelu, který lépe zvládli hosté, a vyhráli tak 3:2 po nájezdech.

Foto: Kateřina Peterková

Rytíři Kladno – Dukla Jihlava 2:3 p. (1:1, 1:0, 0:1 – 0:0)

Rytíři nastoupili v retro dresech připomínajících první mistrovský titul, který Bacílek, M. Rys, J. Volf, Kopecký, Froněk, Prošek, Kulíček a spol., pod vedením kouče Vlastimila Sýkory, vybojovali před 60 lety, v sezóně 1958- 59. V sestavě domácích nadále chyběl Jágr. Hostující Dukla Jihlava v žádném případě nechtěla Kladeňákům přenechat snadnou výhru. Hra se v úvodních minutách přelévala na obě strany bez větších šancí. Mužstvo z Vysočiny promarnilo úvodní početní výhodu, ale těsně po jejím skončení se dostalo do vedení. Zaváhání kladenské defenzívy proměnil po úniku Anděl, který po blafáku Brízgalovi střílel do prázdné branky. Středočeši prohazardovali téměř dvouminutovou přesilovku pět ku třem, kdy prakticky ani jednou nevyzkoušeli pozornost gólmana Lundströma. Minutu před první sirénou se zkušený Čachotský proháčkoval až před mladého domácího brankáře, kde byl podražen. Následné trestné střílení však postižený nedokázal proměnit. A pro Duklu přišel trest. Prakticky z protiútoku trefil šibenici Kubík.

Druhá část začala hrou čtyři na tři, ale změna stavu opět nenastala. Při pobytu Svedlunda za katrem Dukla několikrát zaměstnala Brízgalu, ale jinak se převážně hrálo ve středu hřiště, kde se bojovalo o každou píď ledu a gólmani neměli moc práce. Další branka padla v polovině utkání, v době, kdy celek z Vysočiny hrál přesilovku. Příležitosti však měli Kladeňáci. Brejk Redlicha skončil na tyči, ale další rychlý protiútok již zakončil Š. Bláha ranou pod horní tyč. Zvýšit náskok mohli Rytíři při další téměř minutové výhodě dvou hráčů. Ta však dopadla stejně jako předcházející, navíc již při klasické přesilovce byla přerušena faulem Machače. Ve hře čtyři na čtyři ujel jihlavský Harkabus, ale Brízgala se zaskvěl. Vyrovnat mohl v přesilovce Zeman, ale nastřelil levou tyč.

Poslední část přinesla znovu spíše boj. Jihlava se snažila být aktivnější a výsledkem byla vyrovnávací branka. Byl to první gól v početní výhodě. Kajínkovu ránu od modré čáry dorazil Dostálek. Jak Rytíři, tak Dukla se neschovali do obranné ulity, naopak se snažili rozhodnout střetnutí v základní hrací době. Rozhodující branka však nepřišla, a tak oba týmy čekalo prodloužení. Rozhodnout mohla Jihlava, a to hned třikrát. Exkladenský Pekr, Dostálek ani Anděl však Brízgalu nepřekonali! V samostatných nájezdech byla Dukla lepší a rozhodující trefu si nakonec připsal již zmíněný bývalý hráč Rytířů Pekr.


Petr Vlk (Jihlava): Viděli jsme těžké utkání se šťastným koncem pro nás. Zápas jsme měli dobře rozehraný, po naší chybě domácí v koncovce první třetině vyrovnali. Ve druhé části bylo hodně vyloučení, dvakrát jsme hráli ve třech. V závěru jsme zaslouženě vyrovnali, mohli jsme vyhrát už v prodloužení, ale nakonec jsme zvládli dobře nájezdy.

David Čermák (Kladno): Souhlasím s kolegou, že to bylo vyrovnané střetnutí. O výsledku rozhodly naše nevyužité přesilovky, zvláště pět proti třem. Hráli jsme je špatně. Nechci se vymlouvat na led, ale do větších šancí se vždy dostalo mužstvo, které hrálo v oslabení. Navíc nám potom chyběl Vampola, jenž se zranil.


Branky: 20. Kubík (Vampola), 31. Š. Bláha – 12. Anděl, 49. Dostálek (Kajínek), rozhodující nájezd Pekr. Rozhodčí: Luczków, Veselý – Maštalíř, Doležal. Vyloučení: 11:9, využití: 0:1, oslabení: 1:0. Diváci: 2557.

Kladno: Brízgala – Nash, Zajíc, Říha, Hořava, Kehar, Zelingr – Kubík, Vampola, Machač – Kružík, Svedlund, Redlich – Š. Bláha, Zikmund, Hajný – Vildumetz, Jelínek, Strnad.


Autor: (rc)


banbad


  1. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni

  2. pozvánka

    Již zítra můžete oslavit den země v Zooparku Zájezd

  3. info z radnice

    Slaný se opět zapojí do akce „Den země“

  4. zprávy

    Učitele/ky, asistenty/ky přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  5. sport

    Fitness ráno pro dámy v Royal Fitness

  6. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  7. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec

  8. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  9. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  10. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  11. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  12. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  13. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  14. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  15. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  16. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  17. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  18. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  19. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy

  20. zprávy

    Přes bariéry s policií, akce na podporu handikepovaných osob se tentokrát konala na Stochově