ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

FOTO: Kladeňáci byli třikrát na vrcholu pódia – E. Staňková, M. Pavlíček a T. Voňavka!

Pondělí, 30. července 2018 09:00

Výborně si počínali atleti AC TEPO Kladno na Mistrovství České republiky mužů a žen, které se konalo v Kladně na Městském stadionu na Sletišti. Hned pětkrát vystoupali na stupně vítězů. Ze zlata se radují diskaři Eliška Staňková a Tomáš Voňavka a kladivář Miroslav Pavlíček, stříbrný byl další kladivář Michal Fiala a bronzová skončila oštěpařka Jarmila Jurkovičová.

Foto: Veronika Víborčíková – KL

Sobotní program „nadělil“ atletům TEPO Kladno hned čtyři medaile, z toho dokonce dvě zlaté. Hod kladivem se proměnil v malé mistrovství Kladna. Loňský titul obhájil Miroslav Pavlíček výkonem 69,18, hned za ním skončil Michal Fiala v letošním maximu 66,60 a třetí kladenský silák Petr Koucký skončil čtvrtý hodem 62,03. „ Byl to pro mě speciální závod. V domácím prostředí jsem byl nervózní, ale jsem rád, že jsem vyhrál. Chtěl bych poděkovat trenérům Jardovi Brabcovi, Remkovi Machurovi a Pepovi Vávrovi. A chci vyslovit velký dík končícímu Lukáši Melichovi, který vykonal pro naši disciplínu ohromný kus práce,“ ocenil kladivářskou legendu M. Pavlíček. Další z kladenských siláků Tomáš Voňavka zvítězil v hodu diskem, když nářadí poslal do vzdálenosti 57,87. „Mám rozporuplné pocity. Za titul mistra republiky jsem šťasten, ale na druhé straně jsem nesplnil limit na účast do Berlína. Kruh byl skvělý, před závodem jsem bez otočky házel za padesát metrů a věřil jsem, že šedesát dva metrů pokořím. Bohužel totálně jsem zkazil první pokus, nic moc nebyl ani druhý a pak jsem se trápil,“ díval se sebekriticky na svoje účinkování T. Voňavka. Zkušená oštěpařka Jarmila Jurkovičová se v domácím prostředí vybičovala k letošnímu maximu 51,98, které jí vyneslo bronzovou medaili. Cenný kov těsně unikl Nikole Pöschlové ve skoku o tyči. Laťku ve výšce 4,01 překonala až na třetí pokus, takže měla nejhorší zápis v porovnání s druhou a třetí závodnicí a zbyla na ní nepopulární čtvrtá příčka. Do třetice získal „bramborovou“ medaili i sprinter Marek Bakalár, jenž v závodě na 100 m dosáhl času 10,83, když předtím v rozběhu zaběhl letošní nejlepší výkon 10,66.

V nedělním klání splnila bezezbytku roli favoritky diskařka Eliška Staňková, která ovládla svoji disciplínu hodem 56,76. „Byla jsem hodně nervózní. Před domácím publikem i rodiči jsem chtěla hodit více, ale i tak jsem s výkonem spokojená. Věřím, že tento výkon by mohl stačit na postup do finále Mistrovství Evropy. Pak bych mohla překonat poprvé letos šedesát metrů,“ přeje si E. Staňková. Medaile se očekávala od tyčkaře Lukáše Posekaného.  Nakonec skončil čtvrtý a s výkonem 4, 91 určitě není ani on sám spokojený. Marek Bakalár bohužel k závodu na 200 m nenastoupil.

Z ostatních kladenských závodníků zaslouží uznání velezkušená Kateřina Líbalová. Jak v dálce, tak v trojskoku pokaždé skončila šestá, když v prvním případě skočila 5,55 a ve druhém rovných 12,00 metrů. Sedmou pozici obsadil Vít Pužman, který v dálce skočil 6,94, jeho kolega Jiří Zahradník byl devátý výkonem 6,88. Stejného umístění dosáhla rovněž v dálce Michaela Vondrovská skokem 5,22 a oštěpař Jan Mihál výkonem 59,06. Desátá se umístila oštěpařka Yekaterina Yevsyuková, hodem 40,80. Dodatečně zařazený mílař Jan Šmíd obsadil patnáctou příčku na 1500 m výkonem 4:07,52. Překážkář Petr Frolík vypadl v rozběhu na 110 m překážek časem 15,23.

Domnívám se, že až na zanedbatelné zádrhy jsme šampionát zvládli perfektně. Ocenit musím především kladenské pořadatele, kteří nasazením, snahou a ochotou velmi významně přispěli k výborné organizaci. Šampionát i podle ohlasů jsme uspořádali stejně dobře jako v roce 2005, i když teď byl, především  po marketingové stránce ještě náročnější. Rovněž návštěvnost, téměř šesti tisíc diváků je parádní, když uvážíme prázdninový termín a velké teplo, které panovalo po oba dny. Se sportovním výkonem kladenských atletů musím být spokojen. Téměř se naplnily moje nejoptimističtější představy. I když všichni nepředvedli svoje nejlepší výkony, nikdo nezklamal. A jestli chci naplnit motto do třetice uspořádat šampionát dospělých? Prioritou pro mě zůstává vybudování osmiproudové dráhy,“ hodnotí atletické Mistrovství ČR ředitel závodu a zároveň předseda pořádajícího klubu AC TEPO Kladno Jiří Klesnil.


Autor: (rc)


banbad


  1. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni

  2. pozvánka

    Již zítra můžete oslavit den země v Zooparku Zájezd

  3. info z radnice

    Slaný se opět zapojí do akce „Den země“

  4. zprávy

    Učitele/ky, asistenty/ky přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  5. sport

    Fitness ráno pro dámy v Royal Fitness

  6. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  7. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec

  8. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  9. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  10. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  11. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  12. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  13. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  14. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  15. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  16. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  17. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  18. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  19. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy

  20. zprávy

    Přes bariéry s policií, akce na podporu handikepovaných osob se tentokrát konala na Stochově