ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Rytíři to dokázali, postupují do extraligové baráže!

Úterý, 20. března 2018 20:10

Rytíři Kladno dokonali velké překvapení! V pátém semifinálovém utkání dokázali vyhrát na ledě Motoru České Budějovice 5:2, čímž vyhráli celou sérii 4:1. Vybojovali si tak účast v baráži o postup do Tipsport extraligy. V ní se střetnou s celky Dukla Jihlava, Verva Litvínov a Energie Karlovy Vary. Baráž začíná 27. března.

Rytíři to dokázali, postupují do extraligové baráže! (Ilustrační foto: Ján Honza)

Motor České Budějovice – Rytíři Kladno 2:5 (0:2, 0:1, 2:2)

Podle očekávání chyběl v kladenské sestavě zraněný Redlich, naopak z marodky se vrátil obránce Repe. Jágr symbolicky zase nastoupil v útoku, tentokrát vedle Přikryla a Pekra. Jak se dalo předpokládat, domácí od prvních sekund byli podstatně aktivnější. Ale kladenská defenzíva byla na nápor připravená a počínala si velmi jistě. Hosté se postupně rozkoukávali a hned udeřili. Kružík, který zůstal osamocený před Kváčou, svoji velkou šanci ještě zahodil, ale potom se České Budějovice dopustily velké chyby v obranné třetině a Kubík rozjásal kladenské fanoušky. Další průběh nenabídl příliš pohledný hokej, ale jako blesk z čistého nebe přišel druhý zásah Rytířů. Po další chybě Jihočechů jeli Kubík s Klozem na jediného obránce domácích a druhý jmenovaný zamířil přesně pod horní tyč. Otřesený Motor se snažil rychle zareagovat, ale vůbec se nemohl dostat na dostřel kladenské branky. V závěru první části ještě hosté měli výhodu přesilové hry, ale kromě rány Štindla nic jiného nevytěžili.

Lepší začátek po první přestávce si Středočeši nemohli přát. A opět jim k dalšímu gólu pomohla hrubá chyba Jihočechů před vlastní brankou. K volnému puku se dostal Pekr a Kladno tak mělo již tříbrankový náskok! Domácí reagovali změnou na postu gólmana. Kváču vystřídal Bláha. Ten se hned ukázal, když kryl střelu Kružíka. Jihočeský celek se postupně snažil vymanit z kritické situace. Nápor domácích sílil, ale Cikánek zářil. Nepokořil ho několikrát Galamboš, ustál bez pohromy i oslabení týmu. Podobně dopadl z otočky i Rob. Motor chtěl ještě před druhou sirénou vzkřísit naději, ale neprosadil se ani ve druhé početní výhodě.

Na domácí tým se na začátku třetího pokračování přece jen stále více podepisoval velice neúspěšný stav. Definitivní hřebíček do českobudějovické rakve zatloukl Kružík, když dorazil ránu Zikmunda. A vzápětí zamířil na trestnou lavici Galamboš. Místo páté branky přišel naopak první gól Motoru. Vampola našel před Cikánkem Nedorosta a ten v pádu snížil. České Budějovice vstřelená branka „nakopla“. Za necelé tři minuty dorazil Pavlinovu bombu Bárta. Za další dvě minuty mohl snížit na rozdíl branky Vampola, ale těsně minul. Další komplikaci Kladna v podobě vyloučení Machače znovu „vyřešil“ skvělý Cikánek. Tři a půl minuty před koncem odvolal domácí kouč Jelínek brankáře a Motor začal hrát power–play. Vše však zakrátko definitivně rozhodl Štindl střelou do prázdné branky.


Chtěli jsme si především pohlídat začátek střetnutí, který nám v sérii několikrát nevyšel. Záměr se podařil. Využili jsme chyby soupeře a vstřelili tři branky,“ říká trenér Pavel Patera. „Důležité bylo, že jsme přežili bez pohromy tlak Motoru v závěru druhé třetiny. Ve třetí části jsme dokonce přidali další gól. České Budějovice se však nevzdaly, snížily na rozdíl dvou branek a začali jsme mít trochu obavy, protože v hokeji mohou padat rychle další branky. Naštěstí jsme tlak ustáli. Když hodnotím celou sérii, tak ani ve snu by mně nenapadlo, že vyhrajeme 4:1. Původně jsme chtěli Motor potrápit, protože byl favoritem“


Branky: 49. Nedorost (Vampola ), 51. Bárta (Pavlin, Novák), 7. Kubík, 12. Kloz (Kubík, Tůma), 23. Pekr, 48. Kružík (Zikmund), 58. Štindl (Zikmund). Rozhodčí: Čech, Přikryl – Bryška, Novák. Vyloučení: 2 :3, využití: 0:0, oslabení: 1:0. Diváci: 6421 (vyprodáno)

Sestava: Cikánek – Štich, Matula, Lenďák, Kehar, Štindl, Repe – Jágr, Přikryl, Pekr -Kružík, Kaut, Zikmund – Kloz, Kubík, Tůma – M. Hořava, Machač, Strnad – Svedlund.

Konečný stav série: 1 : 4

Autor: (rc)




  1. zprávy

    Nemohu vyjet z garáže, uvedla žena kladenským strážníkům

  2. pozvánka

    V Královickém dvoře budou Velikonoce ve znamení grilování a skokových závodů

  3. pozvánka

    Soutěž o nejlepší nádivku a taneční zábava v Sokolovně Kvíček ve Slaném

  4. zprávy

    Blíží se termín zápisu dětí do kladenských škol

  5. video

    Kanonýři Kladno se probojovali do finále, příjďte je podpořít v sobotu

  6. krimi

    „Kam chceš dojít,“  protidrogový projekt pro školáky zavítal do Zvoleněvse

  7. pozvánka

    Blíží se Velikonoce v Zooparku Zájezd, podívejte se co vše pro vás připravili

  8. krimi

    300 tisíc je v nenávratnu, varujeme, upozorňujeme a je to marné a je to marné

  9. video

    Velikonoce na Čabárně v Kladně přilákaly celé rodiny

  10. pozvánka

    Kladenské trhy na náměstí Starosty Pavla pokračují opět ve středu

  11. kultura

    Výstava miniatur Buštěhradského pediatra Pavla Skály je v Kladně jen do středy

  12. komerční sdělení

    V kladenském Royal Fitness na Vás čeká velikonoční dobrodružství

  13. video

    VIDEO: Cyklohráčkem z Prahy do Slaného a zpět, nebo do Zooparku Zájezd

  14. zprávy

    Poradíme vám, kde tento týden můžete fandit kladenským sportovcům

  15. zprávy

    Cyklohráček letos poprvé přivezl výletníky do Slaného.

  16. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  17. zprávy

    Cenu hejtmanky 2023 převzala také Ivana Sedláková ředitelka SOUPŠ Kladno-Vrapice 

  18. kultura

    Kraj podpoří tři divadla mezi nimi je Divadlo Kladno

  19. zprávy

    Peníze na podporu soutěží pro děti a mládež poputují i na Čabárnu a do Stochova

  20. kultura

    Nahlas a potichu, recitátorská soutěžní přehlídka zná své vítěze