ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Jakub Strnad vystřelil Rytířům postup do semifinále play-off!

Čtvrtek, 8. března 2018 20:49

Další velké drama zažili fanoušci v Prostějově. Domácí Jestřábi dlouho opět vzdorovali Rytířům Kladno. Střetnutí muselo rozhodnout prodloužení. Hrdinou se stal Jakub Strnad, který svojí druhou brankou v zápase vystřelil hostům výhru 3:4 a zajistil svému týmu další postup. V semifinále čeká Rytíře Motor České Budějovice.

Ilustrační foto: KL

Jestřábi Prostějov – Rytíři Kladno   3: 4 p.p.   (1:2, 1:0, 1:1 – 0:1)

V kladenské sestavě vedle absentujících Repeho, Kurjanova nebo Přikryla, navíc přibyl nově i P. Hořava. Jágr nastoupil na úvodní buly a hned zamířil na střídačku a na ledě ho zastoupil Zikmund. Prvně ohrozil Cikánka jeho bývalý spoluhráč Dvořáček. Tím předznamenal aktivitu Jestřábů. Agilní Dvořáček se o tři minuty později prodral podél mantinelu až k Cikánkovi, ale byl faulován Štindlem. Následné jeho vyloučení potrestal Prostějov po padesáti vteřinách, kdy od modré čáry prostřelil Cikánka další exkladeňák Rudovský. Rytíři však brzy kontrovali, když využili chyby domácích ve středním pásmu. Přečíslení dva na jednoho dokončil úspěšně Strnad po nahrávce od Machače. Inkasovaný gól Hanáky nerozhodil, dál byli častěji v obranné třetině Kladna. Stačila však nenápadná protiakce hostů a Matula ranou na zadní tyč poslal svůj tým do vedení. Tentokrát branka s domácím týmem zamávala a vzápětí šli do oslabení. Bohužel Rytíři početní výhodu opět nezvládli. V závěru první části se snažila obě mužstva změnit skóre, ale brankáři Cikánek a Neužil byli proti.

Podle očekávání se Prostějov po návratu z kabin pustil do útočení a brzy přišlo vyrovnání.  Bylo laciné, protože pokus Venkrbce z téměř z nulového úhlu prošel kladenskému gólmanu mezi betony. Vzápětí přišla další komplikace, když šel za katr Strnad.  Ale branku mohli vsítit Středočeši. Redlich se dostal do brejku, ale Neužil podržel domácí. Hra dostala patřičné tempo. Rytíři si vytvořili velký tlak i příležitost při hře pět proti čtyřem, ale závar před prostějovským brankářem kýženou branku nepřinesl.  V následném náporu sice hosté pokračovali a hostům mohl vrátit vedení M. Hořava, který jel sám na domácího brankáře, ale svojí šanci zahodil, stejně jako přesně v půlce utkání Pekr. Rytíři zatlačili Prostějov do jejich obranné třetiny, další gólová příležitost skončila jen nastřelenou tyčí! Domácí postupem času vyrovnali hru. V závěru druhé třetiny se objevil na střídačce Kladna znovu Jágr, ale na led nenastoupil.

Jako v úvodu zápasu se dostal do dobré příležitost ve třetí části dobře hrající Dvořáček, ale Cikánek byl připraven. Na druhé straně se dostal k dorážce Svedlund, ale v rozhodující chvíli byl faulován. Přesilovku konečně svěřenci kouče Hořavy využili. Po tvrdé střele Kloze se dostal k zakončení Tůma a Kladno zase vedlo. Ještě více do úzkých mohli dostat Jestřáby Kružík s Pekrem, ale vychytal je vynikající Neužil. Z vedení se hosté neradovali dlouho. Venkrbec se dostal před Cikánka, ale byl faulován. Elitní domácí přesilovková formace vedená Divíškem využila početní výhodu již po deseti vteřinách, kdy se prosadil Nouza.  Machač mohl znovu rozjásat kladenské fanoušky, ale narazil na skálu jménem Neužil. Velkou šanci rozhodnout utkání měli domácí při vyloučení Štindla, ale Cikánek spolu se spoluhráči krizovou situaci přežili. V poslední minutě základní hrací doby ještě musel kladenský gólman předvést svoje umění.

Stejně jako v předchozích dvou střetnutích na ledě Prostějova přišlo na řadu prodloužení. Rytíři byli o něco lepším týmem a dočkali se kýženého gólu. Pekrovu přihrávku Strnad proměněným blafákem rozhodl jak o vítězství, tak hlavně o postupu do semifinále play – off.


„Střetnutí jsme mohli rozhodnout ve druhé třetině, kdy jsme byli lepším týmem a měli hodně příležitostí, bohužel jsme je neproměnili,“ hovoří trenér Pavel Patera. „ Jestřábi se nevzdali, ukázali svojí sílu a utkání znovu dospělo do prodloužení. V něm jsme tentokráte byli šťastnější a vyhráli jsme. Série s Prostějovem byla krásná a jsme velmi šťastni za postup“.


Branky:  6. Rudovský (Drtina, Nouza), 22. Venkrbec (Švarc), 52. Nouza (Divíšek)   –  8. Strnad (Machač, Pekr), 12. Matula, 47. Tůma (Kloz, Štich), 63. Strnad (Pekr).  Rozhodčí:  Doležal, Veselý – Lučan, Maštalíř. Vyloučení: 3 :4, využití: 2:1, oslabení: 0:0. Diváci:  3116.

Sestava:  Cikánek – Štindl, Matula, Lenďák, Kehar, Štich, Zelingr – Jágr, Svedlund, M. Hořava – Kloz, Kubík, Tůma – Pekr, Machač, Strnad – Kružík, Kaut, Redlich- Zikmund.

Konečný stav série: 2 : 4

Autor: (rc)



  1. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni

  2. pozvánka

    Již zítra můžete oslavit den země v Zooparku Zájezd

  3. info z radnice

    Slaný se opět zapojí do akce „Den země“

  4. zprávy

    Učitele/ky, asistenty/ky přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  5. sport

    Fitness ráno pro dámy v Royal Fitness

  6. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  7. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec

  8. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  9. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  10. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  11. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  12. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  13. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  14. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  15. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  16. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  17. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  18. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  19. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy

  20. zprávy

    Přes bariéry s policií, akce na podporu handikepovaných osob se tentokrát konala na Stochově