ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Jestřábi i podruhé zdolali Rytíře, tentokráte v prodloužení

Neděle, 4. března 2018 19:44

Podle očekávání i další střet mezi Jestřáby Prostějov a Rytíři Kladno přinesl hororovou zápletku. Ani tentokrát nestačilo šedesát minut. Šťastnější byli zase domácí, kteří vyhráli v prodloužení 3:2. Série je tak vyrovnaná 2:2. Další utkání je na řadě v úterý 6. března, tentokrát na kladenském ČEZ stadionu.   

Foto: KL

Jestřábi Prostějov  –  Rytíři Kladno   3:2 pp (1:1, 1:0, 0:1 – 1:0)

V kladenské sestavě nahradil Repeho Matula a místo Svedlunda naskočil po čtyřech sekundách hry místo Jágra Kružík. Po necelé půlminutě se nechal vyloučit domácí Divíšek a Rytíři konečně využili přesilovku. Kloz po spolupráci s Kurjanovém našel před brankou Tůmu, který prostřelil gólmana Jestřábů. Prostějov mohl za chvíli srovnat, ale Švarc trefil jen horní tyč. Horké chvilky prožilo Kladno při pobytu Kehara na trestné lavici. Ale parádní kombinaci nedokázal Divíšek zakončit do úplně odkryté branky. Následnou početní výhodu Prostějov také nezužitkoval, protože v brankovišti zářil Cikánek. Ale třetí trest pro Středočechy již skončil brankou. Kladenský brankář stačil bombu Drtiny vyrazit před sebe a Starý se již nemýlil.

Také druhou část začali Rytíři hrou pět na čtyři, ale kromě rány Kloze prakticky brankáře Neužila neprověřili. Větší příležitost měl naopak Dvořáček, na kterého hostující obrana zapomněla, a vše musel výborným zákrokem zachraňovat Cikánek. Vše si kladenská defenzíva vynahradila při bránění dalšího oslabení. V době, kdy se hra střídala před oběma brankami, najednou „uhodilo“ ve třicáté třetí minutě. Dělovku Luňáka zastavila až síť kladenské svatyně. Právě autor gólu si šel o chvíli později sednout za katr, ale Hanáci se dostali do přečíslení dva na jednoho a příležitost Švece musel opět likvidovat kladenský gólman. Prostějovského strážce svatyně se snažil překonat Štich, ale domácí brankář byl připraven.

Jestřábi na počátku třetího dějství si chtěli vedení navýšit. Venkrbec se dostal před kladenskou branku, ale trefil pouze horní tyč. Skóre se však přesto měnilo, ale na druhé straně. Špatnou rozehrávku zachytil Miloslav Hořava a jeho nahození na branku tečoval za záda domácího brankáře Kružík. Prostějov ještě zvýšil svoje obrátky. Zvláště při vyloučení Petra Hořavy byl Cikánek a jeho spoluhráči v ohni střel. Kladeňáci stejnou početní výhodu rovněž brankou nezrealizovali a vše nasvědčovalo tomu, že utkání opět neskončí v základní hrací době.  Přesto svěřenci trenérů Hořavy a Patery mohli ještě udeřit, když celek z Hané udělal hrubou chybu, ale Machač sice zakončoval do odkryté branky, ovšem Neužil téměř zázračně holí vyrazil puk z brankové čáry.

Na řadu tak opět muselo přijít prodloužení. Jestřábi měli obrovskou možnost definitivně zápas rozhodnout, když byl vyloučen za sekání Miloslav Hořava. Přesilovku čtyři na tři domácí využili již po necelé půlminutě. Tvrdá rána Drtiny skončila v Cikánkově šibenici.  


„Začátek se nám povedl a rychle jsme šli do vedení. Bohužel pak jsme udělali tři zbytečné fauly v řadě a Prostějov vyrovnal. Domácí byli ve druhé části jasně lepší. Třetí část byla opět vyrovnaná, ale opět jsme prohráli. Tentokráte v prodloužení, „ konstatuje trenér Pavel Patera. „Série je tak srovnaná dva ku dvěma. Věřili jsme, že bychom jedno utkání mohli na ledě Jestřábů vyhrát, pokaždé jsme však vybojovali remízy. Na druhé straně Hanáci mohli zvítězit i u nás. Jak jsme před soubojem říkali, čeká nás dlouhá série, což se naplňuje. Ohledně našich vyloučení se nechci vyjadřovat.“


Branky: 19. Starý (Drtina, Divíšek), 33. Luňák (Kolář, Venkrbec), 64. Drtina (Holík) – 2. Tůma (Kloz, Kurjanov), 46. Kružík (M.Hořava). Rozhodčí: Doležal, Veselý – Lučan, Novák. Vyloučení: 4:7, využití: 2:1, oslabení: 0:0. Diváci: 3386.

Sestava:  Cikánek – Štindl, Kehar, P.Hořava, Matula, Štich, Zelingr  – Jágr, Machač, M.Hořava – Kloz, Kurjanov, Tůma – Pekr, Přikryl, Strnad – Zikmund, Kaut, Redlich – Kružík.

Stav série: 2 : 2

Autor: (rc)



  1. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni

  2. pozvánka

    Již zítra můžete oslavit den země v Zooparku Zájezd

  3. info z radnice

    Slaný se opět zapojí do akce „Den země“

  4. zprávy

    Učitele/ky, asistenty/ky přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  5. sport

    Fitness ráno pro dámy v Royal Fitness

  6. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  7. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec

  8. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  9. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  10. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  11. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  12. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  13. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  14. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  15. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  16. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  17. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  18. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  19. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy

  20. zprávy

    Přes bariéry s policií, akce na podporu handikepovaných osob se tentokrát konala na Stochově