ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Rytíři vytáhnou proti Benátkám nad Jizerou s králem v čele

Pátek, 2. února 2018 19:27

Návrat Jaromíra Jágra do kladenského dresu, Petr Nedvěd v týmu Benátek nad Jizerou, ale hlavně bitva o důležité body do tabulky. Utkání Rytířů s předposledním týmem tabulky se odehraje kvůli obrovskému zájmu netradičně v liberecké Home Credit Areně a bude vysíláno na televizní stanici ČT Sport! Zápas začne v sobotu v 17:40.

Jaromír Jágr na kladenském zimáku (Foto: KL)

Kladno vítá krále

Rytíři se před uzávěrkou přestupů dočkali té vůbec největší možné posily. Kladenský dres totiž oblékne nejproduktivnější Evropan v historii NHL a zároveň majitel Rytířů Jaromír Jágr. Ten na tiskové konferenci předeslal své zdravotní problémy, ovšem potvrdil, že v dalším kole alespoň na jedno střídání do zápasu naskočí. Pokud bude chtít Kladnu pomoci v případné baráži, musí totiž nastoupit alespoň do 15 střetnutí. „Hlavním cílem teď je dostat se do formy, uzdravit se, pomoct týmu do baráže a pokusit se vybojovat extraligu,“ prohlásila slavná osmašedesátka, kterou trápí bolesti kolene. „Na tréninku jsem se cítil hůř, než jsem očekával. Možná proto, že jsem navštívil profesora Koláře. Udělali jsme některé věci, které by to časem měly zlepšit. V nejbližších dnech ale budu tu bolest cítit daleko víc. Zdraví je ale nejdůležitější a věřím, že v Čechách s profesorem Pavlem Kolářem mám nejlepší šanci se vyléčit,“ uvedl Jágr, který si v Liberci zahraje proti svému bývalému spoluhráči Petru Nedvědovi. Ten sice již od roku 2014 nehraje na profesionální úrovni, ale rozhodl se pojmout tento zajímavý duel jako rozlučku se svojí kariérou.

Rytíři potřebují začít znovu střílet góly

Kladno je v tabulce WSM ligy na třetím místě a v posledních zápasech mohlo zabojovat o druhou příčku. Ta se ovšem vzdálila. Rytíři totiž schytali vysokou porážku na ledě Ústí nad Labem, kde se nedokázali střelecky prosadit a v konečném součtu prohráli 0:6. Utržili tak vůbec nejvyšší letošní porážku. Z té se navíc Kladno nedokázalo oklepat ani v posledním odehraném duelu. Proti druhým Karlovým Varům se Rytíři znovu trápili v koncovce a po závěrečné siréně odešli poražení 0:4. Kladenští hokejisté tak vyšli už ze dvou zápasů v řadě střelecky naprázdno a potřebují opět zlepšit svoji produktivitu. 

Petr Štindl je ve statistice plus/minus mezi nejlepšími

Poslední dvě utkání nepřinesla žádné změny v kanadském bodování kladenských hráčů. Patrik Machač (15+25) se jen propadl o jednu příčku na čtvrté místo v ligovém srovnání a David Tůma (20+10) přišel o pozici nejlepšího střelce soutěže. Jak ale vypadá statistika účasti na ledě při vstřelených a obdržených brankách? V kladenském týmu této statistice po celou sezonu vévodí obránce Petr Štindl (3+13) s 25 kladnými + body. To je výborné číslo i v porovnání s ostatními týmy – celkem stačí na dělenou druhou příčku. V první dvacítce ligového srovnání plus/minus jsou ale ještě další čtyři Rytíři! Jakub Strnad (18+10) je s +20 šestý, Petr Hořava (1+14) s +17 dvanáctý a dvojice Roman Přikryl (6+23), David Tůma je s +16 body šestnáctá. 

Rytíři nastříleli Benátkám v této sezoně 19 branek

Letošní souboje Kladna s Benátkami nad Jizerou přinesly celou řadu gólů. Body si ale vždy připisovali jen hokejisté s Rytířem na hrudi. Ti na domácím ledě dokázali zvrátit nepříznivý vývoj a zvítězili 5:3 a na venkovním ledě uspěli poměrem 5:2. V zatím posledním vzájemném zápase se ale strhla hotová gólová smršť. Kladýnko nastřílelo ve všech třetinách po třech brankách a nakonec se radovalo z výhry 9:3. Svoje statistiky si v utkání výrazně vylepšil obránce Petr Štindl, který se podepsal pod dva góly.

Benátečtí se do play off nepodívají

Benátky nad Jizerou jsou v tabulce WSM ligy na předposlední příčce a už mají jisté, že se do play off letos nepodívají. Na osmý Havířov totiž ztrácejí propastných 35 bodů! Přestože Benátečtí mají mezi posledními třemi odehranými zápasy i vysoké porážky 1:8 s Českými Budějovicemi a 0:6 s Prostějovem, dokázali si připsat i velice cenné vítězství. Brankář Matěj Žajdlík podpořil svůj tým parádním výkonem a dopomohl mu k výhře 2:0 nad Karlovými Vary! 

V Benátkách začal výprodej

Jak již bylo zmíněno výše, Benátky už v této sezoně nemají šanci zahrát si ve vyřazovacích bojích a zároveň jim nehrozí ani možnost sestupu. V týmu tak začal výprodej. Nejproduktivnější týmový hráč Zdeněk Král (11+24) zamířil do Prostějova a Josef Mikyska (8+7) posílil pro změnu České Budějovice. Tým přišel také o brankáře Josefa Kořenáře, kterého si stáhla zpět Jihlava. Nejproduktivnějším hráčem Benátek tak nyní zůstává Ladislav Bittner (12+9), který je zároveň nejlepším střelcem týmu. Za zmínku stojí ještě bodový příspěvek Matěje Psoty (7+14) a Ondřeje Chrtka (7+14).

Info: Rytíři Kladno



  1. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  2. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  3. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  4. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  5. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude

  6. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  7. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  8. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  9. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  10. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  11. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  12. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  13. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy

  14. zprávy

    Přes bariéry s policií, akce na podporu handikepovaných osob se tentokrát konala na Stochově

  15. sport

    Royal Fitness se postará nejen o Vaši postavu

  16. zprávy

    Kladenští šachisté uhájili druhou ligu

  17. sport

    Kanonýři Kladno vstupují po osmi letech zpět do superligy, poslali Buldoky domu po výsledku 4 :2

  18. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  19. krimi

    Jízda v protisměru na dalnici D 6, policie hledá svědky, ohrozili ostatní řidiče, záchranáře policisty i hasiče

  20. zprávy

    V Ledcích využijí prostředky od kraje na obecní úřad, Pchery dostanou téměř dva miliony