ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Rytíři v Benátkách zvládli s přehledem roli favorita

Středa, 1. listopadu 2017 20:08

Ve třetím venkovním zápase za sebou se Rytíři Kladno poprvé dočkali tří bodů. Na ledě celku HC Benátky nad Jizerou dominovali a zápas zvládli, když zvítězili 5:2.  

Ilustrační foto: KL

HC Benátky nad Jizerou  –  Rytíři Kladno   2 : 5  (0:2, 1:2, 1:1)

Ve středočeském derby byli Rytíři jasným favoritem. Benátkám, které v předchozích letech nepatřily k oblíbeným týmům Kladna, se letos nedaří. Přesto 13. vteřina utkání nakonec nebyla pro hosty nešťastná, protože ránu Mikysky zastavila tyč! Domácí však šance výrazně povzbudila a Cikánek si připsal hned tři důležité zákroky. Prakticky z prvního protiútoku se hosté dostali do vedení, když chybu domácí obrany rychle potrestal Redlich. Benátky se snažily okamžitě kontrovat, ale přesná obranná činnost hostů nedovolila vyrovnání. Také Kladno se neuchylovalo jenom k bránění, ale naopak bylo velice aktivní i v ofenzívě. Tu zužitkoval hostující tým při první přesilové hře. Tůmovi nejdříve přeskočil puk hokejku před okrytou brankou, ale téměř vzápětí překonal brankáře Stezku střelou z hranice kruhu. Další šance Machače nebo Kružíka zůstaly nevyužity.

Po návratu ze šaten se hrálo čtyři na čtyři, ale brzy šel za katr Pekr a také domácí využili přesilovku, když Mikyska prostřelil Cikánkovy betony. Vstřelený gól opět pozvedl ambice Benátek a kladenský strážce svatyně musel být neustále v pozoru. Potom, co domácí celek úspěšně „přežil“ oslabení, opět se snažil vymazat jednogólovou ztrátu. Rytíři však o chvíli později svůj náskok navýšili, když po obléhání Stezkovy branky se prosadil podruhé v zápasu Tůma. Benátky měly gólovou příležitost Pyrochtou, ale puku ve vniknutí do branky zabránilo rameno Cikánka. Rána do vazu domácím přišla pět vteřin před sirénou, kdy nepříliš prudká rána Šticha skončila za zády benáteckého gólmana.

Do poslední části domácí vystřídali brankáře a pouhé tři stovky diváků čekaly, zda-li se Benátky ještě vzpamatují. Havlínovu příležitost zlikvidoval jistý kladenský brankář, který se nenechal překonat ani při oslabení. Tříbodové manko přece jen oslabilo aktivitu domácího mužstva. Na druhé straně hosté v pohodě drželi náskok, takže je nemrzelo, že ve dvou dalších přesilovkách se nic dramatického nepřihodilo. Tři a půl minuty před koncem začali hrát domácí dlouhou power – play a hned se prosadili. Špačkovu střelu tečoval Bittner. Jiskra naděje však záhy zhasla. Kružík se dostal do obranné třetiny soupeře a neomylně trefil prázdnou klec. Hosté tak stoprocentně splnili roli favorita.


„Musím rád přiznat, že jsme předvedli podobný výkon jako v Karlových Varech,“ konstatoval spokojený trenér Pavel Patera. „Hráči měli pohyb a zdobila je častá střelba. Menší výpadky jsme měli jen na začátcích první a druhé třetiny, ale naštěstí jsme je úspěšně ustáli. Před zápasem jsme hráče upozorňovali, že v žádném případě nesmí střetnutí podcenit, i když Benátky jsou pochopitelně jiný soupeř, než byly Vary.“


Branky: 22. Mikyska (Král, Kolmann), 57. Bittner (Špaček, Kolmann) – 2. Redlich (/Kaut), 13. Tůma (Hořava), 33. Tůma (Kloz, Hořava), 40. Štich (Kubík), 59. Kružík. Rozhodčí: Jechoutek, Veselý – Bosák, Potůček. Vyloučení: 6:4, využití: 1:1, oslabení: 0:0. Diváci: 315.

Sestava:  Cikánek – Štich, Matula, Štindl, Kehar, Repe, Hořava – Kloz, Machač, Tůma – Pekr, Přikryl, Strnad – Bláha, Kubík, Zikmund – Kružík, Kaut, Redlich.

Autor: (rc)


banbad


  1. zprávy

    Protidrogový vlak opět míří do Kladna, je to nejvýznamnější projekt Kladna v této oblasti

  2. zprávy

    Nemohu vyjet z garáže, uvedla žena kladenským strážníkům

  3. pozvánka

    V Královickém dvoře budou Velikonoce ve znamení grilování a skokových závodů

  4. pozvánka

    Soutěž o nejlepší nádivku a taneční zábava v Sokolovně Kvíček ve Slaném

  5. zprávy

    Blíží se termín zápisu dětí do kladenských škol

  6. video

    Kanonýři Kladno se probojovali do finále, příjďte je podpořít v sobotu

  7. krimi

    „Kam chceš dojít,“  protidrogový projekt pro školáky zavítal do Zvoleněvse

  8. pozvánka

    Blíží se Velikonoce v Zooparku Zájezd, podívejte se co vše pro vás připravili

  9. krimi

    300 tisíc je v nenávratnu, varujeme, upozorňujeme a je to marné a je to marné

  10. video

    Velikonoce na Čabárně v Kladně přilákaly celé rodiny

  11. pozvánka

    Kladenské trhy na náměstí Starosty Pavla pokračují opět ve středu

  12. kultura

    Výstava miniatur Buštěhradského pediatra Pavla Skály je v Kladně jen do středy

  13. komerční sdělení

    V kladenském Royal Fitness na Vás čeká velikonoční dobrodružství

  14. video

    VIDEO: Cyklohráčkem z Prahy do Slaného a zpět, nebo do Zooparku Zájezd

  15. zprávy

    Poradíme vám, kde tento týden můžete fandit kladenským sportovcům

  16. zprávy

    Cyklohráček letos poprvé přivezl výletníky do Slaného.

  17. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  18. zprávy

    Cenu hejtmanky 2023 převzala také Ivana Sedláková ředitelka SOUPŠ Kladno-Vrapice 

  19. kultura

    Kraj podpoří tři divadla mezi nimi je Divadlo Kladno

  20. zprávy

    Peníze na podporu soutěží pro děti a mládež poputují i na Čabárnu a do Stochova