ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Déšť přinesl SK Kladnu vítězství na půdě Hostouně

Neděle, 8. října 2017 20:17

Nesmírně očekávané utkání mezi fotbalisty Sokola Hostouň a SK Kladno přineslo před rekordní návštěvou zaslouženou výhru hostí v poměru 1:3, když již v poločase Kladno vedlo tříbrankovým rozdílem.

Foto: KL

Sokol Hostouň  – SK Kladno   1 : 3  (0 : 3)

Před začátkem zápasu začalo pršet, a déšť skrápěl hřiště po celý první poločas. Sokol začal náporem, kombinací se snažil dostat před gólmana Tesaře. Ten vytáhl v sedmé minutě pěkný zákrok, když Gajeckého ránu po zemi ze dvaceti metrů kryl. Kladeňáci však uhodili brzy. O čtyři minuty později zahrával roh Kafka, na který si naskočil nepokrytý sváteční střelec Bartoš a hlavou rozjásal kladenské fanoušky. Domácí se snažili rychle vyrovnat. Ale Motlík v těžké situaci mířil nad a Kabeleho zastavil na poslední chvíli T. Procházka. Přišel protiútok hostů, Kroutil se dostal do vápna, jeho nahrávku tečovali ve skrumáži, míč se odrazil k Šímovi, který prostřelil brankáře Kudrnu podruhé. Novák se snažil kontrovat, jeho pěknou ránu kladenský brankář vyrazil. Domácí se snažili hledat centry exkladenského Šilhana, kterého dobře bránili oba stopeři. V závěru sice střelu Čížka hostouňský gólman kryl, stejně jako pokus Boráka, ale těsně před koncem úvodní půle přišel druhý roh Kafky, na který si naskočil Hanzlík, a rázem se ukázalo na ukazateli skóre 0:3.

Po změně stran se domácí zoufale snažili něco s nepříznivým stavem udělat. Měli sice častěji míč na svých kopačkách, ale převaha byla hodně platonická, všechny akce končili před pokutovým územím Kladna. Hosté spoléhali na rychlé protiútoky, ale hodně slibných možností zkazila špatná finální nahrávka. Do dvou šancí se dostal Čížek. Poprvé ho vychytal Kudrna, podruhé zachránila domácí od pohromy tyč. Neuspěl ani Kroutil, jeho pokus domácí brankář jen vyrazil před sebe, ale společně s obránci situaci zachránil. Sokol se nakonec branky dočkal, i když hodně šťastné. Nepovedený centr Hanuščíka od postranní čáry zapadl za zadní tyč. V samém závěru ještě utekl hostouňské obraně Šíma, ve velkém vápně ho podrazil brankář Kudrna, ale nařízenou penaltu poslal jinak stoprocentní exekutor T. Procházka jen vedle tyče.

Jan Pejša (Kladno): Ze začátku jsme se dostali pod tlak, ale Tesař nás dvakrát podržel. Prakticky z první akce jsme se dostali do vedení, potom přidali druhou branku a před přestávkou třetí, čímž jsme určitě vzali domácím vítr z plachet. Byli jsme důraznější a lepší v produktivitě.

Zdeněk Hašek (Hostouň): Kladno vyhrálo zcela zaslouženě! Dnes jsme propadli ve vápnech a ve hře hlavou. Našim hráčům chybí zkušenosti, navíc nám zápas ukázal, s kým můžeme do budoucna počítat a s kým ne. Klíčovými hráči hostí byli Tesař a T. Procházka. Dnes jsme standardky vůbec nezvládali, přitom jsme z nich dostali první dva góly v soutěži. Ale s mužstvem pracujeme a vrchol by měl přijít za rok nebo za dva.

„Naposledy jsem dal branku v mistráku snad ještě v první lize“ usmívá se autor prvního gólu Pavel Bartoš. „Na roh jsem si naběhl zezadu, Kabele mě nechal volného a já měl snadnou roli. Byl jsem překvapen, kolik nám při standardních situacích nechávali domácí prostoru. Vedle dvou branek jsme mohli přidat další dvě nebo tři, i já mohl ještě jednou skórovat. Byl bych rád, kdyby nás dvě poslední výhry „nakopli“ i do dalších zápasů. Pokud se týká Velvar, neviděl jsem je, ale budou určitě těžkým soupeřem, když vidím, jak se jim v soutěži daří.“

Branky:  80. Hanuščík – 11. Bartoš, 24. Šíma, 44. Hanzlík. Rozhodčí: Zadinová – Vnuk, Matoušek. ŽK: Novák – Čížek, Růžička, Borák. Diváci: 1165 – rekord stadionu v Hostouni!.

Kladno:  Tesař – Bartoš, Suchý, T. Procházka, Borák –  Růžička, Hanzlík – Čížek, Kafka, Šíma – Kroutil (77. Nesládek)

Hostouň: Kudrna – Krndžija, Motlík, Trapp, Charvát – Marek – Novák, Gajecký (31. Burant), Kabele (72. Dukát), Trnka (58. Hanuščík) – Šilhan (72. Vašák)

Autor: (rc)


banbad


  1. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni

  2. pozvánka

    Již zítra můžete oslavit den země v Zooparku Zájezd

  3. info z radnice

    Slaný se opět zapojí do akce „Den země“

  4. zprávy

    Učitele/ky, asistenty/ky přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  5. sport

    Fitness ráno pro dámy v Royal Fitness

  6. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  7. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec

  8. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  9. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  10. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  11. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  12. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  13. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  14. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  15. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  16. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  17. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  18. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  19. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy

  20. zprávy

    Přes bariéry s policií, akce na podporu handikepovaných osob se tentokrát konala na Stochově