ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Jan Pejša: Chceme udržet kontakt s těmi nejlepšími

Čtvrtek, 5. října 2017 07:50

Fotbalová sezóna letí neuvěřitelně rychle. Máme za sebou polovinu podzimu, což je příležitost zhodnotit vystoupení hráčů SK Kladno s nejkompetentnější osobou, trenérem mužstva Janem Pejšou.

Jan Pejša (Foto: KL)

Máte za sebou osm kol, po kterých jste na pátém místě tabulky se šestnácti body, s odstupem pěti bodů za vedoucími Neratovicemi. Panuje spokojenost, nebo nespokojenost?

Samozřejmě, že nemůžeme být spokojeni. Potom, co jsme zvládli úvodní tři kola, přišla utkání, která nám herně ani výsledkově nevyšla. Takže panuje mírné zklamání. Příčiny všichni známe, ale na druhou stranu musím kluky pochválit, jak k zápasům přistupují. Nemyslím si, že bychom herně propadli, přestože jsme doma prohráli s Ostrou nebo Neratovicemi. Fanoušci, kteří byli na zápasech, jistě potvrdí, že vyjma druhého poločasu s Ostrou jsme nebyli horším týmem.

Po úvodních kolech byli kladenští fanoušci natěšeni. Ale potom přišly čtyři zápasy, které se vám nevydařily, navíc se mužstvu přestalo dařit střelecky, o čemž svědčí pouze jedna jediná branka. Jaké jsou hlavní příčiny?

Bohužel, opět nás sráží zranění, což nás provází od léta. Již ve druhém kole se zranil Venca Kalina a ve čtvrtém jsme přišli o Honzu Pechra, jednoho z klíčových hráčů mužstva. K tomu se potom přidaly absence Filipa Suchého, Jirky Veselého, Radka Kroutila a dalších. Zkrátka těch, kteří nejsou k dispozici, je hodně. Každé utkání jsme byli nuceni hrát v jiné sestavě. Když bude tolik hráčů základní sestavy chybět prvoligovému celku, bude to velký problém, i když má trenér k dispozici široký kádr. Bohužel u nás jej máme pouze omezený a nahradit zraněné je velmi obtížné!

Kladeňáci, kterým není SK Kladno lhostejné, jsou rozladěni. Není jednoduché se dívat na záda „rivalům“ Hostouni a Velvarům, které považují za provinční týmy. Navíc logicky argumentují tím, proč zmíněná mužstva dokáží doplňovat kádry i během soutěže, zatímco v Kladně se nic takového neděje, i když počet zraněných je hodně široký. Vždyť v zápase proti Českému Brodu seděli na lavičce pouze dorostenci nebo hráči, kteří přišli do dospělé kategorie teprve letos v létě.

Opravdu se fanouškům nedivím. Jsou to Kladeňáci, kteří mají svoji hrdost a nesou nelibě postavení v tabulce. Stejně to tak cítí hráči, nelíbí se to ani mně osobně. Bohužel je to situace, která je. Vše se odvíjí od financí. Na druhé straně SK Kladno není jenom áčko, ale je zde i řada mládežnických družstev, která jsou na jiné bázi než v Hostouni nebo Velvarech. Nechci znehodnocovat práci těchto klubů, ale dívají se především k áčku a ne již tolik k mládeži. Pochopitelně každý trenér by si přál široký kádr, ale musíme vycházet z reality, která v SK Kladno existuje.

Světélko k optimismu určitě nalilo poslední vystoupení a výkon proti silnému Českému Brodu. Byl to ten správný impuls před druhou polovinou první části soutěže? Teď vás čeká derby s Hostouní, potom doma nevyzpytatelné Louny, které dokáží překvapit jak pozitivně, tak negativně a pak jedete k dalšímu soupeři z Kladenska, do Velvar.

Pevně tomu věřím. S kluky jsme si řekli, že když to nejde kvalitou, musíme k tomu přidat maximální bojovnost. Již jsme tak přistoupili k utkání s Neratovicemi, byť nám výsledkově nevyšlo. Teď byla k nám fotbalová spravedlivost milostivější a za snahu a nasazení jsme si výhru zasloužili. Přitom jsme byli v nelehké situaci. A co se týká nejbližšího střetnutí? Ať si chceme přiznat nebo nepřiznat, určitá rivalita mezi Kladnem a Hostouní je, bere se to jako derby. Odjedeme určitě se zdviženou hlavou. Fotbal je krásný v tom směru, že nikdo neví, jak utkání dopadne. Můžete hrát dobře a prohrát, nebo se vám nebude dařit, ale budete mít štěstí a vyhrajete.

Určitě nechcete odkrývat karty před důležitým zápasem. Je však reálná šance, že někdo z marodů bude k utkání připraven?

Do tréninku se zapojili tento týden Jirka Veselý a Radek Kroutil, otazník visí nad Honzou Procházkou. Do neděle ještě zbývá pár dnů, uvidíme, kdo z nich bude moci nastoupit.

Když se podíváte na tabulku, co říkáte špičce, kde vedle Neratovic, které patří do okruhu favoritů, se zde nachází Hostouň, Ostrá nebo Velvary? Na druhém pólu se naopak pohybují pražské týmy, Meteor a zvláště Motorlet, které zůstávají daleko za očekáváním.

Máme za sebou teprve čtvrtinu soutěže, takže zápasů zbývá hodně. Jistě jsem třeba čekal, že Motorlet bude mít více bodů, ale po skončení podzimu může být všechno jinak. O Hostouni se bavit nemusíme, má spoustu nových kvalitních hráčů, což se muselo projevit. Ostrá, jak jsem poznal, výborně poskládala tým, který má svojí kvalitu. Velvary jsou trochu překvapením, zvláště, když jim nevyšel začátek. Ale také kádr posílily a svými výkony si postavení zaslouží.

Na podzim je ve hře ještě sedm zápasů, což zamená dvacet jedna bodů. S čím budete po po skončení této části spokojen?

Hodně ošemetná otázka. Každý by si určitě přál plný bodový součet, ale u nás se vše bude odvíjet podle toho, jak budou kluci zdraví! Před každým zápasem trnu, aby se zase někdo nezranil! Chceme být co nejvýše v popředí tabulky a udržet kontakt s těmi nejlepšími.

Jak známo, od léta trénujete současně A mužstvo i sedmnáctku. Týdně to znamená dohromady minimálně osm tréninků a dva zápasy. Neříkáte si někdy v neděli večer, že jste unaven a že byste se měl věnovat pouze dospělému mužstvu?

Ne, ne, ne. Právě naopak. Fotbal byl a je celý můj život, je to práce, která mě baví a naplňuje. O únavě nemůže být řeč!

Autor: (rc)


banbad


  1. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  2. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  3. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  4. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  5. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy

  6. zprávy

    Přes bariéry s policií, akce na podporu handikepovaných osob se tentokrát konala na Stochově

  7. sport

    Royal Fitness se postará nejen o Vaši postavu

  8. zprávy

    Kladenští šachisté uhájili druhou ligu

  9. sport

    Kanonýři Kladno vstupují po osmi letech zpět do superligy, poslali Buldoky domu po výsledku 4 :2

  10. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  11. krimi

    Jízda v protisměru na dalnici D 6, policie hledá svědky, ohrozili ostatní řidiče, záchranáře policisty i hasiče

  12. zprávy

    V Ledcích využijí prostředky od kraje na obecní úřad, Pchery dostanou téměř dva miliony

  13. zprávy

    Revolution Train z pohledu policie

  14. zprávy

    Motyčín navštívila největší pojízdná zvonkohra na světě

  15. zprávy

    Sobota rozhodne o postupu kladenských Kanonýrů do superligy,přijďte je podpořit

  16. info z radnice

    Zápis dětí do kladenských základních škol pro školní rok 2024/2025

  17. krimi

    Žena v Kladně odcizila kosmetiku za více než 10 tisíc, sama se přihlásila na policii.

  18. pozvánka

    Řízkové hody na vás čekají celý víkend v Královickém dvoře

  19. pozvánka

    Zoopark zájezd zve na premíéru filmu o přírodě Arizony

  20. krimi

    Nejdřive předvedla striptýz a po tom dala strážníkovi facku