ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Pavel Patera: Když Jarda v sobotu přijde, že chce hrát, tak ho postavíme!

Čtvrtek, 7. září 2017 07:20

Další, v pořadí již čtvrtá sezóna ve WSM lize začne pro kladenské Rytíře v sobotu 9. září. Jedenáct hráčů kabinu opustilo, přibližně stejný počet naopak přišel. Co lze čekat od ročníku 2017-18, to je jedna z řady otázek, které jsme položili jednomu z trenérů, Pavlu Paterovi.

Pavel Patera (Foto: KL)

Jak jste spokojen s přípravou a sedmi utkáními, které jste sehráli?

Pokud se týká přístupu a nasazení hráčů jak na suchu, tak na ledě, tak panuje maximální spokojenost. Přejeme si, aby tento trend všem vydržel celou sezónu. Co se týká jednotlivých střetnutí, promítl se v nich fakt, že máme mladé mužstvo, které je zatím méně zkušené.

Co se ve střetnutích podařilo a naopak kde vidíte nedostatky?

Ceníme si domácích výher proti Karlovým Varům a Českým Budějovicím, v těchto zápasech jsme navíc dokázali udržet nulu. Moc se nám líbily i první dvě třetiny v Litvínově. Na druhou sranu – pokud hrajeme pod tlakem, tak zmatkujeme a děláme hrubé chyby. Na jejich odstranění budeme muset ještě zapracovat.

Přibližte čtenářům posily?

Začnu u Švédů. Linus Svedlund je pracovitá včelička, která dokáže „otrávit“ soupeři jeho hru. Johan Lorraine je útočný typ, od kterého si slibujeme, že bude dávat dost gólů. Tomáš Kaut je zase tvořivý typ, jenž by mohl pomoci v přesilovkách. Měl by být i jedním z lídrů kabiny. David Štich: také on je přirozenou autoritou. Svojí postavou a tvrdou hrou by měl pomoci hlavně v defenzívě. Petr Štindl je komplexní hráč, jehož budeme využívat v přesilovkách. Měl by být oporou jak v obraně, tak v útoku. Martin Lenďák je jedním z mála pravých beků, který by mohl vyrůst ve velmi dobrého hráče, věřím, že naše očekávání naplní. Miroslav Kopřiva: doufám, že s Cikánkem vytvoří výbornou dvojici a stejně jako loni nebudeme mít s postem gólmana potíže. Daniel Kružík a Roman Přikryl jsou víceméně „staronoví“ hráči, kteří u nás působili již loni.

Jak vypadá situace kolem Jurije Repeho a případně Petra Tona?

Jurij začal s postupným tréninkem pod dohledem kondičního kouče. Nechceme na něj tlačit. Nejdříve musí nabrat kondici a potom se zapojit do herní praxe. Nejdříve by mohl nastoupit do zápasu přibližně v polovině října. Co se týká Petra Tona, situace je neměnná. Jak jsem dříve říkal, měl by se ke svému případnému návratu vyjádřit začátkem října.

Máte již vykrystalizovanou základní sestavu?

Rozhodně se nám nelíbí rozhodnutí ČSLH, že můžeme k utkání nominovat do pole jen osmnáct hráčů, z toho jednoho povinného juniora, ale bohužel nic s tím nenaděláme. Budeme hrát na šest obránců, o tom, kteří nastoupí,  ještě diskutujeme. Mezi dvanácti útočníky nebude z důvodu zranění připraven v úvodním kole Zikmund.

Měl jste schůzku s manažerem druholigových Řisut Ivanem Záleským. Bude spolupráce v příští sezóně na úrovni farmy?

Budeme spolupracovat na stejné bázi jako loni. Pomohou jim junioři, aby si „osahali“ dospělý hokej, ale i hráči, kteří se nevejdou do sestavy a potřebují herní vytížení.  Když budeme kompletní, tak na každý zápas uvolníme Řisutům tři až čtyři hráče.

Kdo budou podle vás největší konkurenti Rytířů?

Soutěž je hodně našlapaná. Most sice sestoupil, ale všechna mužstva s ním hrála vyrovnaná utkání. Hlavními adepty na postup do baráže by měly být Slavia Praha, Energie Karlovy Vary, Motor České Budějovice a věřím, že mezi nejžhavější kandidáty patříme i my. Hodně posílil Havířov, zatím nevíme, co můžeme čekat od ambiciózního nováčka ze Vsetína. Tradičně silní budou Přerov a Prostějov, moravská mužstva jsou všeobecně kvalitní.

S jakým postavením a bodovým ziskem budete spokojen po první čtvrtině?

To se zatím neodvážím říci. Tvoříme opět nový tým, ale jsem přesvědčen, že v průběhu sezóny se budeme stále zlepšovat.

Majitel klubu Jaromír Jágr zatím nemá žádné angažmá. Několikrát se vyjádřil, že nevylučuje možnost začít sezónu v dresu Rytířů. Jste na tuto variantu připraveni?

Pochopitelně, že se o této možnosti bavíme. Pokud Jarda přijde nyní v sobotu hodinu před zápasem, že má zájem hrát, tak ho určitě do sestavy zařadíme!

Zároveň s rozhovorem přinášíme kádr hokejistů na sezonu 2017-18.  Menší změny v případě odchodů či příchodů nevylučujeme.

Brankáři: Miroslav Kopřiva, Lukáš Cikánek, David Stahl

Obránci: Martin Kehar, Jurij Repe, Petr Hořava, František Matula, Matyáš Zelingr, Martin Lenďák, Václav Veber, Petr Štindl, (David Štich?)

Útočníci: Daniel Kružík, Patrik Machač, Tomáš Redlich, Matěj Pekr, Roman Přikryl, Jakub Strnad, Petr Tenkrát, David Tůma, Ladislav Zikmund, Jan Kloz, Adam Kubík, Johan Lorraine, Tomáš Kaut, Linus Svedlund, (T. Vildumetz?)

Příchody: M. Kopřiva (HC Košice – Slovensko), D. Stahl, V. Veber (oba z juniorů Rytířů), M. Lenďák (AZ Havířov), P. Štindl (Jestřábi Prostějov), J. Lorraine (HK Temirtau – Kazachstán), T. Kaut (Pardubice), L. Svedlund (VK Västeras – Švédsko)

Odchody: M. Hanuljak (Freiburg – SRN), D. Růžička ( Šachtar Salihorsk – Bělorusko), J. Drtina (Slavia Praha), P. Ulrych (Dukla Jihlava), F. Ptáček (konec kariéry), J. Burger – ?,  J. Cetkovský (Nové Zámky – Slovensko), P. Jánský (Verva Litvínov), P. Tenkrát – ?, J. Gratton – ?, P. Ton – ?

Autor: (rc)


banbad


  1. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  2. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  3. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  4. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  5. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy

  6. zprávy

    Přes bariéry s policií, akce na podporu handikepovaných osob se tentokrát konala na Stochově

  7. sport

    Royal Fitness se postará nejen o Vaši postavu

  8. zprávy

    Kladenští šachisté uhájili druhou ligu

  9. sport

    Kanonýři Kladno vstupují po osmi letech zpět do superligy, poslali Buldoky domu po výsledku 4 :2

  10. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  11. krimi

    Jízda v protisměru na dalnici D 6, policie hledá svědky, ohrozili ostatní řidiče, záchranáře policisty i hasiče

  12. zprávy

    V Ledcích využijí prostředky od kraje na obecní úřad, Pchery dostanou téměř dva miliony

  13. zprávy

    Revolution Train z pohledu policie

  14. zprávy

    Motyčín navštívila největší pojízdná zvonkohra na světě

  15. zprávy

    Sobota rozhodne o postupu kladenských Kanonýrů do superligy,přijďte je podpořit

  16. info z radnice

    Zápis dětí do kladenských základních škol pro školní rok 2024/2025

  17. krimi

    Žena v Kladně odcizila kosmetiku za více než 10 tisíc, sama se přihlásila na policii.

  18. pozvánka

    Řízkové hody na vás čekají celý víkend v Královickém dvoře

  19. pozvánka

    Zoopark zájezd zve na premíéru filmu o přírodě Arizony

  20. krimi

    Nejdřive předvedla striptýz a po tom dala strážníkovi facku