ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Testovali jsme: Manikérka Lenka v IP Beauty na „gelovkách“ odvádí poctivou a překrásnou práci

Čtvrtek, 30. srpna 2012 00:07

Podle psychologů jsou ruce a nehty jedním z prvních míst, kam u vás dopadne pohled člověka, se kterým se právě seznamujete. Není proto divu, že v posledních deseti letech všude po republice včetně Kladna začaly růst salony manikérek jako houby po dešti a rozmohla se především modeláž nehtů pomocí gelu.

Manikérka Lenka v IP Beauty na „gelovkách“ odvádí poctivou a překrásnou práci

Kvantita však zákonitě neznamená kvalitu, a to, že někde zaplatíte o stovku nebo dvě méně, nakonec ani nemusí znamenat, že skutečně ušetříte. Modeláž gelových nehtů do výčtu svých služeb nedávno přidal také kladenský salon IP Beauty na Sítné a práci zdejší manikérky Lenky jsem proto pro vás otestovala na vlastní kůži, či spíše ruce.

Do dneška si živě vzpomínám, jak jsem se v pubertě se zálibou a závistí dívala na plakát z Bravíčka, kde byla vyfocená tehdejší populární dívčí kapela. Ne, že bych je až tak milovala, ale k jedné z trojice zpěvaček byl můj pohled až magicky přitahován. Konkrétně k jejím rukám a ještě přesněji nehtům. Vždycky, když jsem se na ni podívala, říkala si, jak to ta holka asi dělá, že má tak perfektní upravené dlouhé nehty s dokonalou francouzskou manikúrou a smutně se podívala na své pidilentilky, které sotva přerostly o milimetr, už se mi začaly lámat. O pár let později jsem dostala odpověď.

„Gelovky“ nebo-li nehtovou modeláž za pomocí gelu jsem poprvé zaregistrovala, když mi bylo 18 let. Přišla za mnou tehdy kamarádka, že si chce nehtíky nechat „udělat“ na svůj maturitní ples a zda bych do toho šla s ní. No, to byla otázka s jasnou odpovědí. Poprvé v životě jsem měla pocit, že mé ruce jsou opravdu hezké a také si dodnes vzpomínám, že jsem si připadala jako batole, co se učí chodit.

Asi první dva týdny jsem neustále bourala do zdí, protože jsem se na své nové drápky nemohla vynadívat. Také jsem byla neuvěřitelně nešikovná. Naprosto běžné úkony jako sbírání mincí, napsaní SMSky a mnoho jiných byly z nenadání téměř nemožné. Postupem času se ale vše zlepšilo a já se naučila své „nové“ ruce používat. Od té doby jsem si na „gelovkách“ vypěstovala takovou malou závislost a bez nehtů jsem jako bez rukou.

Za dobu co je nosím, jsem vyzkoušela několik manikérek a měla to štěstí, že jsem vždy natrefila na nějakou šikulu. Každá byla jiná, měla svůj vlastní styl, ale oproti hrůzám, jenž některé dámy dokázaly vytvořit na rukou mých kamarádek, jsem byla snad vždy spokojená. U gelovek totiž podle mého stejně jako výtvorů kadeřnic platí jedno pravidlo. Je lepší si připlatit a říct si, co vlastně chci, než ušetřit a vydat se na milost a nemilost manikérce. Jste to totiž vy, kdo jejich výtvor bude nosit a každý den se na něj dívat.

Nehtovou modeláž začali nedávno nabízet také v kladenském studiu IP Beauty na Sítné, a tak jsem sem vydala na průzkum. Přišla jsem se značně odrostlou klasickou „francií“ a skoro si nebyla jistá, jestli celá nepůjde dolů. K mé radosti nešla. Opravdu milá slečna manikérka Lenka mi ruce okoukla a zkušeně se dala do práce. Co mě velmi mile překvapilo, bylo, že při broušení původní gelové vrstvy nevytasila brusku, jak je teď hodně moderní, ale klasický papírový pilník. „Když to není naprosto nutné, jsem zastáncem klasického pilování,“ vysvětlila mi. „Brusku používám jen když sundavám třpytky nebo ozdoby. Nemám to ráda, protože když se nehet zbrousí moc, v lampě to pak pálí.“ A to má svatou pravdu.

Pro ty z vás, které se snad nikdy s modelací nesetkaly, bych si ji dovolil jen stručně popsat. Alespoň podle manikérek ze „staré školy“, které já osobně uznávám, se sestává z jemného zbroušení vlastního nehtu a nanášení jednotlivých vrstev gelu, zapékání v speciální UV lampě, které se prolíná s dalším broušením, aby se docílilo optimálního tvaru nehtu. V lampě gel vytvrdne díky reakci s UV světlem, které způsobí intenzivní rozkmitání částic a jak známo, tření vytváří teplo. Pokud tedy máte nehet zbroušený příliš, „zapékání“ se může proměnit v pocit „požáru“ na prstech.

Nic takové se v IP Beauty naštěstí nestalo, a tak jsme se slečnou Lenkou po úspěšné opravě mého ukazováčku mohly postoupit ke zdobení. A proto, že jsem se zrovna chystala na dovolenou, měla jsem náladu na něco křiklavějšího. „Mám tady několik druhů třpytek z Ameriky, které na sluníčku krásně září,“ mrkla na mě a dala mi vybrat. Zvolila jsem krásnou korálovou barvičku a k ní jsme vybraly oranžový gel na francouzskou manikúru. Dala jsem ruce do lamp k předposlednímu zapékání a jen s údivem a nadšením sledovala, že mi prsty svítí. Poté už jsme celou parádu zakončily jen jemnými bílými ozdůbkami do „francie“ za pomocí razítek a moje dokonalé letní nehtíky byly hotovy.

Jsou perfektní a já už se zase nemůžu na své třpytivé drápky vynadívat. Naštěstí už ale do zdí nebourám.

Autor: Zuzana Vlková

.

 


  1. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  2. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  3. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  4. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  5. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude

  6. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  7. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  8. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  9. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  10. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  11. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  12. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  13. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy

  14. zprávy

    Přes bariéry s policií, akce na podporu handikepovaných osob se tentokrát konala na Stochově

  15. sport

    Royal Fitness se postará nejen o Vaši postavu

  16. zprávy

    Kladenští šachisté uhájili druhou ligu

  17. sport

    Kanonýři Kladno vstupují po osmi letech zpět do superligy, poslali Buldoky domu po výsledku 4 :2

  18. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  19. krimi

    Jízda v protisměru na dalnici D 6, policie hledá svědky, ohrozili ostatní řidiče, záchranáře policisty i hasiče

  20. zprávy

    V Ledcích využijí prostředky od kraje na obecní úřad, Pchery dostanou téměř dva miliony