ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Je Kužel Rytířem ze šťastné planety?

Středa, 22. února 2012 00:06

V jeho případě hovoří odborníci o štěstí, shodě náhod. Jedno ale popřít nemohou – Lukáš Kužel patří mezi největší talenty hokejových Rytířů. Dvacetiletý bek byl u vítězství Kladna nad Plzní a v pátek ho čeká domácí premiéra proti Liberci. Pokud se mu povede jako na západě Čech, může si z juniorské šatny začít pomalu stěhovat věci k áčku.

Lukáš Kužel (Foto: rytirikladno.cz)

V juniorské šatně včera jako vždy rozdal úkoly „bažantům“ a naposled vyjel pod trenérem Vejvodou na led. Nyní až do konce sezony patří už jen rytířskému áčku. „Dozvěděl jsem to včera. Že jsem hrál v Plzni, považuju za šťastnou náhodu. Trénovat s áčkem je pro mě velká čest,“ uvedl Kužel pro Kladenské listy.

Utkání v Plzni se Kuželovi nad očekávání povedlo. Nejenže nekazil, on dokonce přihrál na gól. Byla to sice jen druhá asistence, ale i ta se do kanadského bodování počítá. Tedy zapsal by si bod, jenom kdyby se rozhodčí pozorně dívali na hru. Jeho střelu na plzeňskou bránu, po které padl třetí gól, sudí jako asistenci totiž neuznali.

Bažanta povinnosti teprve čekají

Jestliže v kabině juniorů je Kužel „kápo“, v šatně áčka je největším bažantem. Dokonce i „mlaďas“ Růžička, se kterým v Plzni nastupoval v obranné dvojici, je proti Kuželovi už ostřílený máza. A takový bažant musí mazákům odjakživa sloužit. „Všechno mě asi ještě čeká. Zatím jsem v kabině áčka v rozjeté sezoně příliš času nepobyl. Mladí mi jistě řeknou, co a jak. Loni jsem sice nastoupil za áčko ve dvou zápasech, jenomže to bylo o záchranu a navíc na jejím konci, kdy vůbec o nic nešlo a v kabině jsem se jen mihnul. Když se odjíždělo do Plzně, čekal jsem, až všichni nastoupí a sednul si dozadu na volné sedadlo,“ říká bek, který si proti Plzni připsal tři plusové body!

Tréma z něj spadla s dotykem ledu

„Všechny nás příjemně překvapil. Zbytečně nic nevymýšlel, nezmatkoval. Vzali jsme ho s sebou, kdyby se někdo zranil. A jako naschvál se v první třetině zranil Posmyk. Zvažovali jsme, jestli raději nehrát na pět obránců, než tam poslat nezkušeného juniora, navíc za bezbrankového stavu. Škoda, že mu rozhodčí upřeli asistenci. Nakonec byl u tří ze čtyř našich gólů. Máme početnou marodku, takže se na Kužele dostane i v pátek proti Liberci,“ oznámil včera asistent trenéra a specialista na obránce Petr Tatíček.

„Na střídačce jsem se klepal trémou, ta ale s naskočením na led ze mě spadla a já si zápas užíval. Slavných plzeňským jmen jsem se ani trochu nebál. Hodně mi také pomohlo, že jsme hned první střídání dali gól. Pak se mi to povedlo ještě dvakrát, takže kromě gólu Hovorky, jsem se ocitnul při zbývajících brankách. Ale jen jednou jsem asistoval. Nevím proč, ale rozhodčí mi přihrávku nezapsali. Jirka Kuchler vyhrál buly, já to nastřelil na bránu, tam se puk dostal k Jardovi Kallovi a ten ho posunul zpoza brány na Patýze. U Lukáčova gólu šel puk ode mne ještě přes tři další hráče a Knotkův gól jsem viděl sice na ledě, ale z uctivé dálky,“ popsal největší zážitky urostlý mladík.

Připíše si další plusové body?

Mladík, který loni na konci play-out vstřelil soupeřům ve dvou zápasech dvě branky! Jeho výkony nelze samozřejmě přeceňovat, avšak ani podceňovat. Tři plusové body z jediného utkání ho v neděli vynesly na pěkné čtvrté místo v průběžné tabulce klubových obránců v hodnocení plus/mínus bodů (pobyt hráče ve hře při vstřelené či inkasované brance). Jestli se Lukáš skutečně narodil na „šťastné planetě“, to uvidí fanoušci třeba už tento v pátek. Každopádně o něm ještě hodně uslyší…

.

Autor: Jan Murárik

.


  1. zprávy

    Nemohu vyjet z garáže, uvedla žena kladenským strážníkům

  2. pozvánka

    V Královickém dvoře budou Velikonoce ve znamení grilování a skokových závodů

  3. pozvánka

    Soutěž o nejlepší nádivku a taneční zábava v Sokolovně Kvíček ve Slaném

  4. zprávy

    Blíží se termín zápisu dětí do kladenských škol

  5. video

    Kanonýři Kladno se probojovali do finále, příjďte je podpořít v sobotu

  6. krimi

    „Kam chceš dojít,“  protidrogový projekt pro školáky zavítal do Zvoleněvse

  7. pozvánka

    Blíží se Velikonoce v Zooparku Zájezd, podívejte se co vše pro vás připravili

  8. krimi

    300 tisíc je v nenávratnu, varujeme, upozorňujeme a je to marné a je to marné

  9. video

    Velikonoce na Čabárně v Kladně přilákaly celé rodiny

  10. pozvánka

    Kladenské trhy na náměstí Starosty Pavla pokračují opět ve středu

  11. kultura

    Výstava miniatur Buštěhradského pediatra Pavla Skály je v Kladně jen do středy

  12. komerční sdělení

    V kladenském Royal Fitness na Vás čeká velikonoční dobrodružství

  13. video

    VIDEO: Cyklohráčkem z Prahy do Slaného a zpět, nebo do Zooparku Zájezd

  14. zprávy

    Poradíme vám, kde tento týden můžete fandit kladenským sportovcům

  15. zprávy

    Cyklohráček letos poprvé přivezl výletníky do Slaného.

  16. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  17. zprávy

    Cenu hejtmanky 2023 převzala také Ivana Sedláková ředitelka SOUPŠ Kladno-Vrapice 

  18. kultura

    Kraj podpoří tři divadla mezi nimi je Divadlo Kladno

  19. zprávy

    Peníze na podporu soutěží pro děti a mládež poputují i na Čabárnu a do Stochova

  20. kultura

    Nahlas a potichu, recitátorská soutěžní přehlídka zná své vítěze