ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Rytíři děkují Cháberovi, hlavně díky němu porazili Zlín

Neděle, 22. ledna 2012 20:04

Chábera v brance zachraňoval, co se dalo, avšak „Sparta“ se pro něj neopakovala. Nulu v základní hrací době tentokrát sice nevychytal, ale Rytíře dovedl ke třem bodům. Kladno dnes hrálo dopředu slušně, ovšem vzadu propadalo. Rytíři Zlínské z výsledkové krize nedostali, ale ani Moravany nijak zvlášť nepřehráli. Aspirant na nejvyšší extraligové příčky přesto s Kladnem prohrál 3:2.

Rytíři děkují Cháberovi, hlavně díky němu porazili Zlín (Foto: KL Tomáš Hlíza)

V první třetině hráli Kladenští pouze nahoru. U Chábery si až příliš často brali oddechový čas, nebo si dávali přednost. Je otázkou nakolik byla v dnešním utkání znát v zadních řadách absence zraněných Tomana (bolavé rameno) s Piskáčkem.

„Mr. Zero“ se v úvodní dvacetiminutovce nadřel jak jindy pomalu za celé utkání. Nejhorší chvilky zažíval těsně před sirénou. V té době mohli Zlínští třikrát skórovat. Tolikrát se totiž ocitli samotní tváří tvář kladenskému gólmanovi. Zvláště jejich poslední střela, byla tutovka nad tutovky. Drtina nechal za sebou Lešku nejen zpracovat puk, ale v naprostém klidu také zamířit. Chábera byl jako vždy na místě. Právě na Lešku si měli dát Kladenští velký pozor.

Výborné výkony předváděli Hovorka, Látal, Kalla, či Procházka. Polovina z celkového počtu kladenských střel na branku (4!!) patřila právě tomuto zkušenému obránci. Z dalších pokusů byl nejpovedenější ten Hovorkův. Kladenští míchali jako vždy při přesilové hře puk v rohu kluziště, a když už to vypadalo, že tam zůstanou až do konce přečíslení, Látal našel na milimetry přesně najíždějícího Hovorku a ten šikovně zasunul puk mezi Sedláčkovy betony.

„Zápas určitě vyhrajeme. O tom vůbec nepochybuji. A tipuji, že než skončí základní část extraligy, Kladno bude dávno v tabulce před Zlínem,“ komentoval utkání po třetině Milan Nový.

Liknavou hru Zlínští trestali

Druhou část odehráli Rytíři v nepochopitelném útlumu. Tak dlouho si vlažným hokejem koledovali o vyrovnání, až je Hamrlík nahozením od modré potrestal (přihrával Leška…). Ze strany Kladenských se neudálo nic, co by vychladlého fanouška v hledišti rozehřálo. Potěšila snad jen Cháberova exhibice, či snaha Paterovy lajny něco vymyslet.

„Nemůžeme čekat, že vyhrajeme o pět gólů. Zlín potvrzuje pověst výborně bránícího mužstva. Nemáme špatný tým. Špatné mužstvo poznáte, když prohraje pět šest utkání v řadě, naši kluci se po dvou třech vždycky zvedli a dvakrát třikrát za sebou neprohráli. Uvidíte, že v předkole play-off budeme. Tipuji, že na úkor Litvínova,“ dodal po druhé třetině Nový.

Kladenská show i chyby udělaly ze zápasu drama

Začátek třetí části utkání patřil hostům. Rytíři si vyloženě koledovali o druhý gól ve své síti. Chábera na jedničku vyřešil sólový nájezd Lešky (propadl dnes průměrný Lepine), nebo nebezpečnou Čajánkovu střelu.

Ovšem stal se zázrak a vlastní chyby Rytíře probraly. Hra se přesunula před branku Zlína. V sedmé minutě nejprve nováček v dresu Rytířů obránce Pavlů trefil břevno a hned po něm Posmyk gólovou střelou od modré zase Bickovu hůl. Naprosto jasný gól rozhodčí nakonec připsali kladenskému obránci!! Kladenská show tím ještě neskončila. Kalla devět minut před koncem vyvezl, jak u něj zvykem, puk i s obránci na zádech zpoza branky a předložil ho Lukáčovi. Na jeho ránu pod víko byl Svoboda příliš krátký.

Ochozy znělo „Kladýnko, Kladýnko“, když se opět trefili Zlínští. Chábera měl zakrytý výhled, čehož využil Holík. Vzápětí hráli domácí přesilovku a vyrobili při ní asi největší minelu utkání, kterou Moravané trestuhodně zmařili. Chábera znovu vychytal Lešku!!! Při power-play nedal do prázdné branky tísněný Valský. Kromě vydřených tří bodů, potěšila domácí fanoušky také zpráva o prohře Litvínova.

sestava Rytířů: Chábera (Cikánek) – Posmyk, Drtina, Lepine, Procházka, Kameš, Růžička, Pavlů – Bicek, Patera, Kuchler – Kalla, Knotek, Hovorka – Valský, Lukáč, Kafka – Eberle, Dragoun, Bílek

branky: Hovorka, Posmyk (podle Listů Bicek), Lukáč, – Hamrlík, Holík

diváků: 2627

střely na branky: 31:35

nejlepší Rytíř: Kalla

zajímavosti utkání: Kladno vstřelilo branku po šestaosmdesáti minutách čisté hry, v této sezóně střílejí Zlínu doma branky Slováci – v prvním utkání skóroval Bicek (1:0), nyní se trefili Hovorka a Lukáč, podruhé za sebou vyhrálo Kladno doma 3:2.

Autor: Jan Murárik

.


  1. krimi

    V poutech skončil muž, který si zapálil oheň u bytového domu v Kladně

  2. krimi

    Řidiči pozor! Prozradíme vám, kde v Kladně tento týden měří policie rychlost

  3. pozvánka

    „Silou proti rakovině“: Mistrovství České republiky v Logliftu bude hostit kladenské kino Sokol

  4. pozvánka

    Už v sobotu to vypukne, Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi

  5. zprávy

    Kladenští policisté hledají nové posily, přidej se i Ty

  6. zprávy

    Trhy pokračují ve středu v Kladně a v pátek ve Slaném

  7. pozvánka

    Ve čtvrtek zahájí Kladenský zámek druhou část výstavy: Jiří Hanke- 50 let s fotografií

  8. pozvánka

    Čarodějnické rejdění na Sletišti se Sportovními areály města Kladna

  9. zprávy

    Poznejte osobnosti Kladna, pozvání do Klapodu přijal Leoš Stránský, splnil si sen, je kaskadér

  10. info z radnice

    Infocentrum města Slaný získalo cenu České unie cestovního ruchu

  11. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  12. zprávy

    Všechny zastávky v kraji budou na znamení

  13. krimi

    Složky IZS zasahovaly v Kladně-Rozdělově při záchraně života nezletilé osoby

  14. video

    V Kladně došlo k napadení několika mladých žen, policie hledá další poškozené a svědky

  15. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni

  16. pozvánka

    Již zítra můžete oslavit den země v Zooparku Zájezd

  17. info z radnice

    Slaný se opět zapojí do akce „Den země“

  18. zprávy

    Učitele/ky, asistenty/ky přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  19. sport

    Fitness ráno pro dámy v Royal Fitness

  20. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra