ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

1.KŠPA Kladno slaví vítězství!

Pátek, 25. listopadu 2011 00:03

Ve středu 2.11.2011 a v Kladenské 1.KŠPA stojí všichni zaměstnanci a jednatel v kruhu a připíjí si šampaňským na počest zřizovatelky školy ing. HANY SKALLOVÉ, která se umístila v prestižní soutěži Ocenění českých podnikatelek na třetím místě v kategorii Středně velká firma a s dalšími dvěma školami (1.KŠPA Praha a 1.KŠPA Litoměřice) postoupila také mezi 34 finalistek.

1.KŠPA Kladno slaví vítězství!

A slaví se na všech školách, které tato výjimečná žena vlastní a buduje již dvacet let. Atmosféra vítězství a hrdosti na svou školu je cítit i mezi žáky, kteří se také radují ze zprávy o vítězství své školy v tak velké konkurenci.

Večer předtím vedení všech škol 1.KŠPA netrpělivě čekalo na vyhlášení vítězek soutěže Ocenění českých podnikatelek, kterou moderoval Tomáš Hanák. Když oznámil, že se na třetím místě umístila Ing. Hana Skallová, tak se v sále zvedla vlna vítězného křiku, ryku, potlesku a provolávání slávy – a to zejména ze zadních řad malého sálu Kongresového centra, kde všichni ředitelé a zástupci sítě škol 1.KŠPA doposud tiše a napjatě seděli, ale teď, když jejich nadřízená, ale zároveň dlouholetá kolegyně a kamarádka vstoupila na pódium, tak se jich zmocnilo nadšení.

Zakladatelské společnosti Mazars a Agentura Helas tak počtvrté udělily ceny vítězkám soutěže OCENĚNÍ ČESKÝCH PODNIKATELEK pořádané pro 100% majitelky společností. Podnikatelky byly hodnoceny ve třech kategoriích. Ing Hana Skallová se umístila na třetím místě v kategorii Česká zakladatelka, která podnik vlastní a řídí“ v podkategorii „Středně velké firmy“. Účastníkem soutěže mohla být pouze žena, která je 100% majitelkou společnosti a jejíž společnost byla založena nejpozději k 1. lednu 2007. Do soutěže byly podnikatelky nominovány na základě finanční analýzy zpracované odborným garantem, specialistou na rating a scoring firem, CCB-Czech Credit Bureau, a. s. Analýza vychází z veřejně dostupných údajů všech společností v České republice (s počtem zaměstnanců více než 10 osob).

V letošním roce odpovídalo kritériím soutěže 9.894 potencionálních kandidátek. Z nich bylo vybráno 196 semifinalistek s nejlepšími ekonomickými výsledky, ze kterých postupně vzešlo 34 finalistek.

Třetí místo mezi středně velkými firmami tedy patří Ing. Haně Skallové, 1. Kladenská soukromá střední odborná škola (1. KŠPA), s.r.o., Kladno

„Vždycky jsem byla snílek, ale „praktický snílek“, jak mi říká můj muž Mgr. Vladimír Skalla, který je zároveň jednatelem kladenské 1.KŠPA. „To znamená, že uskutečňuji více něž 30% svých nápadů a snů. Lidé často sny oddělují od praktického života, ale já si myslím, že krása podnikání je právě v tom, že je to nejefektivnější způsob uvádění snů svých a svých bližních do života, je to nádherná tvůrčí práce a já si velice vážím všech svých spolupracovníků, že mi v ní někteří již skoro 20 let pomáhají. Je to také jejich vítězství .Měla jsem vždycky dobrý „čuch“ na lidi. Myslím si, že to je jedna z nejdůležitějších schopností dobrého manažera, totiž vybrat si spolehlivé a pracovité lidi. A když se vám pak podaří i to, že většina z nich jsou vaši přátelé, pak je to velké štěstí a moc dobře se pak chodí do práce a firma se pak dál rozvíjí. Mám hroznou radost a jsem vděčná zakladatelkám soutěže, že mi daly šanci se zúčastnit tohoto klání tolika výjimečných žen z naší republiky!“řekla nám Ing. Hana Skallová, která opravdu zářila spokojeností.

„Jsme škola téměř rodinného typu. S kolegy jsme jedna velká parta a ke svým žákům také přistupujeme velmi přátelsky a s obrovským respektem k jejich potřebám. Kromě uvádění snů do praxe a také přizpůsobování výuky praktickým potřebám reálného světa práce a dospělosti, do kterého jsou naši absolventi po maturitě vypuštěni, si velmi zakládáme na své –příští jaro již dvacetileté-tradici. Jsme v Kladně, v Praze a v Litoměřicích pro studenty jistotou a oporou, protože jsme již úspěšně dovedli k maturitě desítky tisíc studentů. Zakládáme si také na velmi otevřené komunikaci a neustálé průběžné inovaci výuky a přístupu ke studentům. Také stále rozšiřujeme nabídku našich studijních oborů, takže si u nás z našeho „menu“ jistě vybere každý zájemce o studium, ať už je to dítě na základní škole či absolvent učiliště či dospělý člověk, který se rozhodne dodělat si maturitu“ řekla nám Ing. Hana Skallová krátce o škole.

Úspěch Ing. Hany Skallové a jejích firem, je zároveň velkou událostí pro Kladno, protože 1.KŠPA Kladno byla jedinou firmou z kladenska, která se umístila na stupních vítězů v této prestižní soutěži. A Ing. Hana Skallová je vlastně s třemi firmami nominovanými mezi třicet čtyři finalistek jakousi neoficiální vítězkou celé soutěže, protože to se žádné jiné ženě z účastněných nepodařilo.

A v neposlední řadě je toto ocenění velkým uznáním soukromému školství. „Po dvaceti letech různých ústrků a zpochybňování našeho místa mezi ostatními školskými zařízeními v České republice, vnímám toto ocenění jako znamení a důkaz toho, že jsme si i s mnohými dalšími soukromými školami svou kvalitou a přínosem konečně vydobyli respekt a uznání“ řekla mimo jiné Ing.Hana Skallová ve svém projevu při přebírání své ceny.

Ing. Hana Skallová vystudovala obor mikroelekronika na FEL ČVUT a později si doplnila pedagodické vzdělání na UK. Ještě za doby studia pomáhala otci při založení školy v roce 1992, kde mohla ještě jako studentka realizovat svoje představy o škole. Ona sama jako přeučený levák měla vždy snahu zařazovat metody výuky, které vyhovují nadaným studentům, kteří do běžného výukového průměru nezapadají. Hana Skallová působila ve škole 1.KŠPA původně jako učitelka, od roku 1993 i jako členka vedení pověřená řízením poboček v Praze a Litoměřicích, od roku 1998 přebrala řízení celé sítě škol. V roce 2002 se stala také stoprocentním vlastníkem škol (jedinou společnicí). Ve funkci generální ředitelky a manažerky škol působí dodnes.

Autor: Mgr.Vladimír Skalla

.


  1. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni

  2. pozvánka

    Již zítra můžete oslavit den země v Zooparku Zájezd

  3. info z radnice

    Slaný se opět zapojí do akce „Den země“

  4. zprávy

    Učitele/ky, asistenty/ky přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  5. sport

    Fitness ráno pro dámy v Royal Fitness

  6. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  7. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec

  8. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  9. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  10. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  11. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  12. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  13. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  14. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  15. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  16. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  17. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  18. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  19. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy

  20. zprávy

    Přes bariéry s policií, akce na podporu handikepovaných osob se tentokrát konala na Stochově