ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

FOTO: Další vítězství Rytířů pod Plekancovou taktovkou

Pondělí, 10. prosince 2018 19:58

Zatím pokaždé, když nastoupil za Rytíře Kladno Tomáš Plekanec, dočkali se svěřenci trenérů Lidického a Čermáka tříbodové výhry. Platilo to i tentokrát, i když soupeř ROBE Vsetín hodně „kousal“. Přesto domácí vyhráli 6:3.

Další vítězství Rytířů pod Plekancovou taktovkou (Foto: Martin Kimla)

Rytíři Kladno – ROBE Vsetín 6:3 (2:1, 1:1, 3:1)

Hostující Hrycov šel hned po minutě na trestnou lavici a seděl na ní jen patnáct vteřin. Nejdříve ujel kladenské obraně Jonák, ale Brízgala si jeho pokus bekhendem pohlídal. Prakticky z protiútoku přišlo přečíslení tři na dva a Plekanec, který se po jednozápasové pauze vrátil mezi Rytíře, prostřelil brankáře Šelepněva. Hned vzápětí zase přišli ke slovu hosté. Osamocený Slováček však recept na pokoření kladenského gólmana nenašel, stejně jako o dvě minuty později Jenáček. Brízgala musel být ve střehu při následném oslabení a zvláště se vyznamenal, když chytil do lapačky gólovou střelu Jonáka. ROBE i nadále ukazovalo svoji ofenzivní sílu a domácí si museli vypomáhat nedovolenými zákroky. Faul Kehara potrestal nejlepší kanonýr Chance ligy a vedoucí muž kanadského bodování Rob, který si připsal již dvacátou první branku. Stačilo však osmdesát vteřin a Kladno zase vedlo. Hostující gólman nejistým zákrokem vyrazil puk před sebe a Kružík měl snadnou roli. Laciná branka trochu s Valachy otřásla, domácí mohli navýšit skóre, ale v největší příležitosti, kdy Redlich jel sám na Šelepněva, mezeru mezi jeho betony nenašel. Vsetín mohl vyrovnat v další početní výhodě, ovšem Brízgala proti Jonákovi předvedl neskutečný zákrok!

Do druhé části vstoupily oba celky opatrněji, do zajímavé pozice se probojoval Strnad, ale branku z ní nevytěžil. Vše si vynahradil o tři minuty později. Domácí hráli přesilovku, ale v době, kdy se vyloučený hráč vracel na led, Kubík ideálně našel úplně volného Strnada, který vsítil třetí gól domácích. Pak přišla kritická chvíle pro Středočechy. Nash trefil do hlavy Březinu a dostal trest na pět minut a do konce zápasu. Vsetín brzy snížil Rácem a vyrovnání měl na holi Teper, který nedal gól z brankové čáry! Hosté bušili i nadále do Brízgaly, ovšem nadějný strážce svatyně prokazoval fantastickou formu. Hlavně jeho zásluhou přežilo Kladno dlouhé oslabení jenom jediným inkasovaným gólem. Hra se při hře pět na pět vyrovnala, přišly i šance na obou stranách, ale skóre se nezměnilo.

Přestávka hodně pomohla celku ze Vsetína. Již po čtyřiceti sedmi vteřinách hry dostal Pechanec touš na modrou, dostal se až před kladenskou klec a ranou do protipohybu brankáře vyrovnal. Rytíři následně „přežili“ další oslabení díky skvělému Brízgalovi a i počtvrté šli do vedení. Další nejistý zákrok strážce vsetínské branky potrestal Zikmund. Ten si o tři minuty později vylepšil svoji brankovou statistiku ranou mezi kruhy. Šestý zásah do vsetínské branky mohl přidat Machač, ale tentokrát byl Šelepněv úspěšný a po pokusu Strnada mu pomohla horní tyč. Minutu a půl před závěrečnou sirénou zkusil Vsetín power-play. V posledních vteřinách přidal faulovaný Strnad v pádu šestý gól.


Luboš Jenáček (Vsetín): Přijeli jsme trochu ve slepené sestavě, ale naši kluci se s utkáním „poprali“ velmi dobře. Bohužel od domácích jsme dostali lekci z produktivity, nebyli jsme tak úspěšný. Jestli rozhodli utkání gólmani? Šelepněv měl na začátku trochu smůly, což ho asi trochu rozhodilo. Možná, že některé branky mohl chytat. Domácí brankář byl výborný.

Jindřich Lidický (Kladno):  Čekali jsme těžký zápas, což se potvrdilo. Hokej se musel líbit a Vsetín je velice kvalitní mužstvo se smrtícími přesilovkami. Byl to určitě vyrovnaný boj a nám se podařilo za stavu 3:3 vstřelit čtvrtý gól, což asi rozhodlo. Vyhrát však mohli oba. Pokud se týká brankářů, tak zřejmě dost střetnutí ovlivnili, protože Brízgala vychytal neskutečné věci.


Branky: 2. Plekanec (Strnad), 13. Kružík (Kaut, Redlich), 27. Strnad (Kubík, Vampola), 49. Zikmund ( Svedlund, Machač), 52. Zikmund (Machač), 60. Strnad (technický gól) – 12. Rob (Pechanec, Teper), 29. Rác (Mikuš), 41. Pechanec (Jenáček). Rozhodčí: Greh, Kostourek – Štofa, Beneš. Vyloučení: 5:2, navíc Nash (Kladno) na 5 minut + DKU, využití: 1:2, oslabení: 0:0. Diváci: 1716.

Kladno: Brízgala – Nash, Zajíc, Zelingr, Svedlund, Říha, Kehar, Veber – Vampola, Plekanec, Strnad – Kubík, Machač, Zikmund – Kružík, Kaut, Redlich – Hajný, Vildumetz, Jelínek.


Autor: (rc)


banbad


  1. zprávy

    Nemohu vyjet z garáže, uvedla žena kladenským strážníkům

  2. pozvánka

    V Královickém dvoře budou Velikonoce ve znamení grilování a skokových závodů

  3. pozvánka

    Soutěž o nejlepší nádivku a taneční zábava v Sokolovně Kvíček ve Slaném

  4. zprávy

    Blíží se termín zápisu dětí do kladenských škol

  5. video

    Kanonýři Kladno se probojovali do finále, příjďte je podpořít v sobotu

  6. krimi

    „Kam chceš dojít,“  protidrogový projekt pro školáky zavítal do Zvoleněvse

  7. pozvánka

    Blíží se Velikonoce v Zooparku Zájezd, podívejte se co vše pro vás připravili

  8. krimi

    300 tisíc je v nenávratnu, varujeme, upozorňujeme a je to marné a je to marné

  9. video

    Velikonoce na Čabárně v Kladně přilákaly celé rodiny

  10. pozvánka

    Kladenské trhy na náměstí Starosty Pavla pokračují opět ve středu

  11. kultura

    Výstava miniatur Buštěhradského pediatra Pavla Skály je v Kladně jen do středy

  12. komerční sdělení

    V kladenském Royal Fitness na Vás čeká velikonoční dobrodružství

  13. video

    VIDEO: Cyklohráčkem z Prahy do Slaného a zpět, nebo do Zooparku Zájezd

  14. zprávy

    Poradíme vám, kde tento týden můžete fandit kladenským sportovcům

  15. zprávy

    Cyklohráček letos poprvé přivezl výletníky do Slaného.

  16. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  17. zprávy

    Cenu hejtmanky 2023 převzala také Ivana Sedláková ředitelka SOUPŠ Kladno-Vrapice 

  18. kultura

    Kraj podpoří tři divadla mezi nimi je Divadlo Kladno

  19. zprávy

    Peníze na podporu soutěží pro děti a mládež poputují i na Čabárnu a do Stochova

  20. kultura

    Nahlas a potichu, recitátorská soutěžní přehlídka zná své vítěze