ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Orli si dolétli do maďarské Kazinbarciky pro další postup v CEV Cupu!

Čtvrtek, 6. prosince 2018 21:37

Kladenští volejbalisté neponechali nic náhodě a již po úvodních dvou setech rozhodli o postupu do osmifinále CEV Cupu, po vedení 0:2 na palubovce maďarského mužstva Végyesz RC Kazincbarcika.  Nakonec zvládli i koncovku pátého setu a utkání vyhráli 2:3.

Ilustrační foto: KL

Végyesz RC Kazincbarcika – Kladno volejbal cz 2 : 3 (-18, -26, 25, 20, – 13 )

Kouč Milan Fortuník nemohl počítat s Marelem, který musel zůstat v zaměstnání. V sestavě ho nahradil nadějný Wallisch. Úvodní míče patřily hostujícímu týmu, který si udržoval tříbodový náskok. Po dvou třetinách setu dokonce Kladno vedlo již 9:17 a vše nasvědčovalo, že Středočeši si jdou jasně za svým cílem, získat první sadu. Maďarský tým nemohl najít žádnou protizbraň a Kladeňáci si v klidu došli pro první dějství.

Hosté byli v psychické výhodě a věděli, že když získají i druhý set, mají postup do osmifinále CEV Cupu v kapse, protože po domácí výhře 3:1 potřebovali v Kazincbarcice získat alespoň bod. Začátek byl hodně vyrovnaný, Végyesz nechtěl prodat svoji kůži zadarmo. Žádný z celků si nevybudoval více než náskok jednoho míče. Kladno se nakonec jako první celek dostalo do vedení 16:18. Nastala napínavá podívaná. Domácí zabojovali a vyrovnali na 22:22 a následně se dostali k prvnímu setbolu 24:23. Zajíčkův útok a následný blok Habra poslaly do výhodnější pozice zase český tým. Přišla série zkažených servisů a nakonec se potvrdilo otřepané do třetice všeho nejlepšího. Třetí setbol již Kladnu vyšel, což zároveň znamenalo postup do další fáze CEV Cupu!

Třetí sada rozhodnutého souboje přece jen na začátku poznamenala koncentrovanost Vemiče a spol. Végyesz se dostal do náskoku tří bodů. V polovině sady již byli ve vedení zase hosté 10:12. Slabší chvilku Kladna domácí využívají a získávají mírný náskok. Orli však nechtěli zápas protahovat a dotáhli na 20:20. Kazinbarcika šla ještě jednou do vedení, ale hosté se vzápětí propracovali k prvnímu mečbolu. Ten hosté pokazili, ale ani domácí nezvládli setbol. Další ale jim již vyšel. 

Čtvrté pokračování bylo kopií předchozího pokračování. Ve stylu každý chvilku, tahá pilku. Chvíle byla ve vedení Végyesz, na druhé straně i Kladno. V závěru byli blíže vítězství Maďaři, kteří se dostali do nadějného sedmibodového náskoku 24:17. Kladeňáci ještě zabodovali a stáhli až na 24:20, ale to bylo vše.

O vítězi klání musel rozhodnout tie–break. Od počátku měli navrch Kladeňáci, Kazinbarcika stále dotahovala, ale do vedení se dostala při změně stran za stavu 8:7. Kombinovaná sestava hostů nezachytila tlak domácích, kteří se dostali do tříbodového vedení. Jenže svěřenci kouče Fortuníka zabojovali a čtyřmi povedenými podáními se dostali do vedení 10:11. Nastala velmi dramatická koncovka, ve které měli prim kladenští náhradníci Syrůček a Koloušek, kteří zajistili náskok 12:14. Hostům se povedlo proměnit druhý mečbol!

„Museli jsme nastoupit bez Marela, který nám hodně pomáhá, ale dává přednost zaměstnání. Nahradil ho mladý Wallisch, jenž nepodal ani dobrý, ale ani špatný výkon. Kazincbarcika hrozila servisem a dařilo se jí ve druhém setu, ale nakonec jsme koncovku zvládli a rozhodli o postupu. Následně jsme nechali na lavičce Hýského a Sobotku a zkusili přesunout Habra na post univerzála a na místo nahrávače zařadili Blažka. Bohužel jsme se začali dopouštět až dětských chyb, čehož zkušený soupeř využil. Jsem však rád, že jsme zvládli zkrácený set. Je fantastické, že jsme dokázali vyhrát čtyři utkání v CEV Cupu a postoupit do osmifinále. Určitě tím děláme parádní reklamu jak městu Kladnu, tak celému Středočeskému kraji! Ale co bude dále, nevíme. Náš rozpočet je našponovaný, z ekonomických důvodů jsme museli ukončit angažmá hned třem hráčům. Teď nás čeká dvojboj ze soupeřem z Finska, který vyjde ccca na 300 000 Kč. Ale z CEV (Evropská volejbalová federace) nedostaneme ani korunu. Jak vše zvládneme, nevíme,“ konstatuje kouč Milan Fortuník.

Sestava: Habr, Zajíček, Vemič, Wallisch, Hýský, Sobotka – Moník. Střídali: Koloušek, Vostárek, Syrůček, Blažek. Rozhodčí: Vagniová (Itálie) – Gentrini (Velká Británie). Zápas trval: 123 minut. Diváci: 600.

V osmifinále CEV Cupu se Kladno volejbal cz střetne s finským mužstvem Ford Store Levoranta Sastamala. Seveřané vyřadili dvěma výsledky 3:0 rakouský Waldviertel. První utkání je na pořadu týden před Vánoci pravděpodobně v Kladně, odveta následně v polovině ledna 2019.

Autor: (rc)


banbad


  1. zprávy

    Nemohu vyjet z garáže, uvedla žena kladenským strážníkům

  2. pozvánka

    V Královickém dvoře budou Velikonoce ve znamení grilování a skokových závodů

  3. pozvánka

    Soutěž o nejlepší nádivku a taneční zábava v Sokolovně Kvíček ve Slaném

  4. zprávy

    Blíží se termín zápisu dětí do kladenských škol

  5. video

    Kanonýři Kladno se probojovali do finále, příjďte je podpořít v sobotu

  6. krimi

    „Kam chceš dojít,“  protidrogový projekt pro školáky zavítal do Zvoleněvse

  7. pozvánka

    Blíží se Velikonoce v Zooparku Zájezd, podívejte se co vše pro vás připravili

  8. krimi

    300 tisíc je v nenávratnu, varujeme, upozorňujeme a je to marné a je to marné

  9. video

    Velikonoce na Čabárně v Kladně přilákaly celé rodiny

  10. pozvánka

    Kladenské trhy na náměstí Starosty Pavla pokračují opět ve středu

  11. kultura

    Výstava miniatur Buštěhradského pediatra Pavla Skály je v Kladně jen do středy

  12. komerční sdělení

    V kladenském Royal Fitness na Vás čeká velikonoční dobrodružství

  13. video

    VIDEO: Cyklohráčkem z Prahy do Slaného a zpět, nebo do Zooparku Zájezd

  14. zprávy

    Poradíme vám, kde tento týden můžete fandit kladenským sportovcům

  15. zprávy

    Cyklohráček letos poprvé přivezl výletníky do Slaného.

  16. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  17. zprávy

    Cenu hejtmanky 2023 převzala také Ivana Sedláková ředitelka SOUPŠ Kladno-Vrapice 

  18. kultura

    Kraj podpoří tři divadla mezi nimi je Divadlo Kladno

  19. zprávy

    Peníze na podporu soutěží pro děti a mládež poputují i na Čabárnu a do Stochova

  20. kultura

    Nahlas a potichu, recitátorská soutěžní přehlídka zná své vítěze