ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Jindřich Lidický: S výkony první poloviny soutěže jsem spokojený

Středa, 5. prosince 2018 07:20

Teprve před pár dny začal poslední měsíc letošního roku, ale hokejová Chance liga má již za sebou první polovinu základní části. Rytíři Kladno jsou na druhém místě tabulky s minimální ztrátou na lídra soutěže, Duklu Jihlava. Kladenští fanoušci jsou převážně spokojeni, ale výkony svých svěřenců musí posoudit kouč Jindřich Lidický.

S výkony první poloviny soutěže jsem spokojený (Foto: KL)

Poslední dva zápasy hrál za Kladno Tomáš Plekanec. Jak dlouho dopředu jste věděl, že přijde? Přivítali jste ho s radostí, nebo s obavami?

Určitě převládala velká radost, obavy jsme neměli. Věděli jsme pochopitelně o Tomášových kvalitách. Že přijde, jsme věděli asi pět dní dopředu. Diváci mohli vidět, jak nám svým nástupem pomohl.

Přestože ještě nedávno hráč Montrealu avizoval, že rozhodnutí, s kým nastoupí, nechá na vás, trenérech, měl nějaké požadavky? Například, že by chtěl hrát s mladými, nebo naopak staršími hráči?

Tomáš je opravdu v tomto směru neskutečný. Řekl nám jen, koho mně dáte do lajny, s tím budu hrát!

Máte za sebou prvních dvacet osm kol, v neděli proti Frýdku jste rozehráli již třetí čtvrtinu soutěže. Prozraďte, jak jste spokojeni s dosavadním vystoupením mužstva?

Samozřejmě, že ve výkonu mužstva by se našla řada chyb. V první části jsme začali slušně, potom přišlo období, kdy se nám nedařilo, zvláště v obraně. Od zápasu s Havířovem jsme se začali defenzívě více věnovat a začali se vracet poctivě dozadu. Přišla šňůra vítězství, za kterou jsme rádi. Se ziskem padesáti tří bodů po polovině soutěže, ve kterém jsou i tři body z prohraného utkání s Českými Budějovicemi, které nám byly později administrativně vráceny, a vzhledem k tomu, s jak mladým týmem disponujeme, jsme spokojeni.

V průběhu jste nasadili velký počet hráčů. Máte již vytipovanou základní kostru týmu, se kterou počítáte do rozhodující fáze ročníku?

Kostru již s Davidem Čermákem v hlavě máme. Na druhé straně nemáme tak široký kádr, abychom mohli hodně „míchat“ se sestavou. Nasadili jsme hodně juniorů, kteří dostali tolik prostoru jako nikdy.

Majitel klubu Jaromír Jágr na nedávné tiskové konferenci řekl, že jistě během půldruhého měsíce se kádr doplňovat nebude, teprve potom se rozhodne. Uvažujete o tom, na jakých postech je nutné tým posílit, aby byl konkurenceschopný pro utkání v play-off, eventuálně v následující baráži?

To nelze takhle říci. Kádr vhodně doplnit, to ano. Co má Jarda Jágr v hlavě, nevím. V žádném případě však nepůjde o překopání týmu, mohou přijít maximálně dva hráči, možná, že jeden nebo nikdo. Vše se bude řešit až po Novém roce.

Podívejme se na vystoupení jednotlivých řad. S brankáři jste byl spokojen již dříve, dá se s tím určitě souhlasit i nyní.

Máte pravdu. Jak Cikánek, tak Brízgala si počínají dobře, jsou oporami týmu a věříme, že budou tak i nadále pokračovat.

Co říkáte na adresu obránců?

Přestože to jsou spíše ofenzivně ladění hráči, hráli v posledních zápasech defenzivněji a předvádí slušné výkony. Výjimkou bylo utkání s Kadaní, kdy hráli všichni špatně. Ale nemáme růžové brýle, víme, že je celá řada věcí na zlepšení.

Zbývají útočníci.

Rovněž si vedou dobře. Kluci hodně bruslí, dáváme i dost branek. Bohužel nám však stále nejdou přesilovky. Měníme jejich složení, ale stále nemůžeme najít ideální sestavu. Snažíme se na přesilovkách hodně pracovat v tréninku, ale stále se nám nevedou.

Na druhé straně vás určitě musí těšit hra v oslabení?

Ano, máme na to vhodné typy. Ať je to například Strnad, Zikmund, Kubík nebo nyní naposled Plekanec. Jsou i další. Výborně hraje i obrana a pochopitelně gólmani, proto dostáváme málo branek. Což je perfektní. V několika utkáních jsme měli zbytečně hodně vyloučení, ale dokázali jsme je ubránit. Výborně ubráněná hra v oslabení je téměř stejná, jako když dáte branku v přesilovce!

Soutěž je i nadále hodně vyrovnaná. Kdy čekáte, že se začne oddělovat zrno od plev?

Bude se oddělovat, pokud vyhrajeme několik utkání za sebou. Ale týmy jsou hodně vyrovnané a nevíte, kdo za koho nastoupí. Ve Frýdku hrají třeba hráči z Vítkovic, v Přerově zase ze Zlína. Protože se nesestupuje, nikdo není pod tlakem. Žádného soupeře jsme v klidu nepřehráli, vždy to byla bitva, což je pro kvalitu soutěže určitě dobře. Ale postupem času se jistě bude tabulka oddělovat.

Fanoušky zajisté bude zajímat, kdy opět uvidí v dresu Rytířů Tomáše Plekance a kdy se objeví na ledě Jaromír Jágr?

Jaromír s námi trénuje. Jak jsem již několikrát říkal, záleží jenom na něm, kdy přijde a řekne nám, že může nastoupit. Tomáš bude tento týden hrát za Kometu Brno a potom se budeme individuálně domlouvat, kdy bude hrát za nás a kdy za Brno. Jak média informovala, po 15. únoru by již měl být k dispozici jen Rytířům. Platí však varianta, že pokud bychom v play-off neuspěli, dohraje sezónu v Kometě.

Autor: (rc)


banbad


  1. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni

  2. pozvánka

    Již zítra můžete oslavit den země v Zooparku Zájezd

  3. info z radnice

    Slaný se opět zapojí do akce „Den země“

  4. zprávy

    Učitele/ky, asistenty/ky přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  5. sport

    Fitness ráno pro dámy v Royal Fitness

  6. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  7. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec

  8. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  9. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  10. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  11. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  12. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  13. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  14. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  15. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  16. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  17. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  18. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  19. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy

  20. zprávy

    Přes bariéry s policií, akce na podporu handikepovaných osob se tentokrát konala na Stochově