ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Tomáš Plekanec přišel, viděl, zvítězil!

Sobota, 1. prosince 2018 18:37

Jako Gaius Julius Caesar přišel mezi Rytíře Tomáš Plekanec. Vstřelil důležitou úvodní branku, byl aktivní po celé utkání a nakonec se mohl se svými spoluhráči radovat z výhry nad Stadionem Litoměřice v poměru 4:2.

Ilustrační foto: KL

Rytíři Kladno – Stadion Litoměřice 4:2 (0:0, 2:0, 2:2)

Kladno nastoupilo s avizovaným Tomášem Plekancem, který dal o sobě vědět dokonce v oslabení. Dokázal proniknout až před brankáře Krále, ale ten jeho střelu kryl, stejně jako již při hře pět na pět. Kladenského odchovance přivítal plakát Tady jsi doma! Litoměřice nepatří mezi oblíbené týmy Rytířů a z počátku byl i vidět respekt domácích před soupeřem. Hosté se připomněli Smetanou, jenž po chybě v kladenské defenzívě se prosadil až před Cikánka, ale bez úspěchu. Rytíři měli následně téměř dvojnásobnou dvouminutovou přesilovku. Útok Kubík-Plekanec-Machač sice sevřel soupeře v jejich obranné třetině, ale Král byl téměř bez práce. Stadion mohl jít do vedení po akci Kadlece v početní výhodě, ale kladenský brankář stačil zachránit.

Vampola brzy po přestávce zamířil na trestnou lavici, ale Rytíři měli největší příležitost dosavadního průběhu. Po chybě hostů se dostal před hostující klec osamocen Machač, ale bekhendový blafák se mu nepovedl. Rovněž Stadion měl v oslabení velkou šanci, Havelka sklepával touš do odkryté branky, ale Cikánek se štěstím zachránil. Vteřinu po návratu exkladenského Kloze z trestné lavice našel Vampola Plekance, jenž k radosti celého publika ranou do horního rohu otevřel skóre. Rytíři se dostali do náporu a Severočeši měli co dělat, aby odvraceli ataky domácích. Plekanec o pár desítek vteřin později ideálně uvolnil Kubíka, ale Král se nenechal zmást. Rytíři navýšili skóre těsně v závěru druhé třetiny. Redlich vypíchl puk hostujícímu útočníkovi, ale Král jeho ránu vyrazil jen ke Kružíkovi, který vstřelil druhý gól. Přidat mohl další zásah Svedlund v oslabení, ale jeho pokus v brance neskončil.

Agilní Kadlec po druhé pauze opět zahrozil, ale Cikánek domácí podržel. Stadion vycítil šanci zdramatizovat utkání při hře pět na čtyři, ale domácí obrana v čele s Cikánkem tlaku odolala. Deset minut před koncem přišla pro hosty špatná chvíle. Redlich od mantinelu spíše nahazoval kotouč na branku a Král situaci podcenil a propustil černý nesmysl do sítě. Stadion rezignoval a výsledkem byl čtvrtý gól v jeho síti. Po pěkné kombinaci rozvlnil síť Kaut. Litoměřice se však nakonec přece jen gólově prosadily, a to dokonce dvakrát. Nejdříve překonal Cikánka Zadražil a těsně před závěrečnou sirénou Przybyla.


David Bruk (Litoměřice): Kladnu blahopřeji k vítězství, mělo častěji puk na svých holích. Abychom uspěli, museli bychom využívat přesilovky. Dvě třetiny jsme přesto byli Rytířům vyrovnaným soupeřem, ale pak dominovali Rytíři. Tomáš Plekanec nám dělal velké potíže jak při přesilovkách, tak v oslabení. Pro mladé hráče v soutěži je určitě velkým přínosem.

Jindřich Lidický (Kladno): Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání, protože Litoměřice hrají velmi dobrý hokej. Řekli jsme si, že se nesmíme nechat vylučovat, ale hned na začátku uděláme dva fauly. V závěru jsme si zase nechali dát dvě branky. Pochopitelně Tomáš (Plekanec – pozn. autora), je pro náš tým velkou ikonou a svou hrou i přístupem vzorem pro ostatní.


Branky: 25. Plekanec (Vampola), 39. Kružík (Redlich), 51. Redlich (Kaut, Svedlund), 55. Kaut (Zajíc, Nash) – 58. Zadražil (Kvasnička), 60. Przybyla (Buchtela). Rozhodčí: Doležal, Vokřál – Štofa, Beneš. Vyloučení: 7:7, využití: 0:0, oslabení: 0:0. Diváci: 4357.

Kladno: Cikánek – Nash, Zajíc, Zelingr, Svedlund, Veber, Kehar – Zikmund, Vampola, Strnad – Kubík, Plekanec, Machač, – Kružík, Kaut, Redlich – Jelínek, Vildumetz, Hajný.

Autor: (rc)


banbad


  1. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  2. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude

  3. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  4. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  5. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  6. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  7. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  8. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  9. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  10. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy

  11. zprávy

    Přes bariéry s policií, akce na podporu handikepovaných osob se tentokrát konala na Stochově

  12. sport

    Royal Fitness se postará nejen o Vaši postavu

  13. zprávy

    Kladenští šachisté uhájili druhou ligu

  14. sport

    Kanonýři Kladno vstupují po osmi letech zpět do superligy, poslali Buldoky domu po výsledku 4 :2

  15. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  16. krimi

    Jízda v protisměru na dalnici D 6, policie hledá svědky, ohrozili ostatní řidiče, záchranáře policisty i hasiče

  17. zprávy

    V Ledcích využijí prostředky od kraje na obecní úřad, Pchery dostanou téměř dva miliony

  18. zprávy

    Revolution Train z pohledu policie

  19. zprávy

    Motyčín navštívila největší pojízdná zvonkohra na světě

  20. zprávy

    Sobota rozhodne o postupu kladenských Kanonýrů do superligy,přijďte je podpořit