ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Jan Pejša: Z podzimu jsme jednoznačně zklamáni!

Pátek, 23. listopadu 2018 09:00

Podzimní sezóna fotbalistů mimo profesionální soutěže prakticky minulý týden skončila. Pochopitelně se týká i nejsledovanějšího kladenského klubu, SK Kladno. Za dosavadním účinkováním se otáčí trenér mužstva Jan Pejša.

Jan Pejša (Foto: KL)

Při hodnocení uprostřed první části soutěže jste věřil v zisk alespoň 25 bodů. Po patnácti kolech máte o bod méně. Jste zklamán?

Jednoznačně! Všichni včetně hráčů cítíme, že jsme měli mít na svém kontě minimálně o šest bodů více. Řada střetnutí, která jsme měli dobře rozehrána, jsme nedokázali vyhrát, srážela nás i nerozhodná utkání, kdy se nám následně nedařil penaltový rozstřel.

Mužstvu se dařilo především doma, kde jste získali sedmnáct bodů. Venku to však bylo podstatně horší, přivezli jste jenom sedm bodů. Analyzoval jste si, proč jste se tolik neprosazovali?

Snažíme se hrát stejně doma i venku. Nenarazili jsme na tým, který by nás herně přehrál. Bohužel nás trápí stále stará obehraná písnička. Sráží nás velmi nízká produktivita, která je tristní.

Bavíme se o tom stále, jak mužstvu chybí útočníci, kteří by stříleli góly. Necítil jste bezradnost, že nemáte k dispozici hráče, kteří by realizovali příležitosti vypracované během utkání?

Člověk chtě nechtě se s tím musí vyrovnávat. Na podzim jsme vyzkoušeli v útoku několik alternativ. Ale víme, že to byla jen náhradní řešení. Někdy jsem se musel na celou situaci dívat s nadhledem. Již při minulém rozhovoru jsem říkal, že hrajeme podobným stylem jako v nedávné době Španělsko, které se muselo obejít bez typického zakončovatele, a hrálo stylem 4 – 6 – 0.

Podívejme se na hráče. Můžete říci, kdo vás výkony potěšil a na druhé straně naopak zklamal?

Nemohu říci, že by mě někdo viditelně zklamal. Stálou výkonnost si udržovali téměř všichni. Oba brankáři, Tesař i mladý Vokoun, chytali spolehlivě. S obranou byla jistě spokojenost, nedostávala moc branek. Dominoval zde zvláště Suchý. V záloze Honza Pechr se po těžkém zranění postupně zlepšoval a chybí mu jen kousek, aby se vrátil do původní výborné formy. Tonda Holub potvrzoval, že s ním roste a padá herní projev celého mužstva. Ke konci podzimu mu forma trochu odešla, což bylo na hře mužstva patrné. Ale jinak je to dozajista ústřední postava. Oba kraje v záloze, Čížek a Šíma, střídaly dobré okamžiky s horšími. Dokázali se střelecky prosazovat, ale stále jsou v jejich hře rezervy. Nadějný Vláďa Procházka začal výborně, ale i u něho šla postupem doby i vzhledem k tomu, že poslední zápasy hrál v útoku, forma dolů. Je to však mladý, nadějný hráč, který má kariéru před sebou. Jenom musí na sobě hodně pracovat. Bohužel velkou ztrátou byla absence Máry Tótha. Po vleklém zranění se začal dostávat do formy, ale srazila ho mononukleóza. Je to velká škoda jak pro něho samého, tak pro mužstvo.

Určitě se shodneme v tom, že je mužstvo nutné „okysličit“. Na kterých postech by se měl tým posílit?

Konkurence je potřeba, ale musí být citlivá. Kluci tvoří v kabině výbornou partu, ale jak to bývá, u některých přichází sebeuspokojení a nedávají v trénincích vše, co by měli. Určitě posílení do každé řady by bylo ideální. Nebylo by to na škodu!

Zkuste porovnat výkony s jarní částí minulého ročníku. Posunulo se mužstvo?

Jistě jsme šli s výkonností dopředu. Ale stále se můžeme vracet k nejpodstatnějšímu. Chybí nám jeden nebo dva hráči, kteří by uměli realizovat gólové šance, které si každý zápas vypracujeme.

Co říkáte vyrovnanosti soutěže? Loni měly náskok před ostatními Velvary, letos je mezi první Hostouní a desátým Chomutovem rozdíl pouze osmi bodů.

Je to prakticky stejná situace jako loni, vyjma zmíněných Velvar. Tabulka je hodně „našlapaná“, nikdo nedominuje. Mírným překvapením je pro mě Brandýs, který se pohybuje v popředí. Největší favorité, Hostouň a Zbuzany, v řadě utkání potvrzovali svoje postavení, ale následně přišla utkání, kde překvapily jejich porážky.

Jak by měla vypadat zimní příprava?

Začínáme 7. ledna 2019. Pondělek bude zaměřen na posilovnu nebo výběh do terénu, úterky a čtvrtky se budeme připravovat na UMT ve Švermově, středu strávíme v hale BIOS, kde budeme praktikovat silové nebo koordinační věci. Loni jsme se připravovali vesměs na hřišti, teď chceme, aby příprava byla pestřejší. Herní vytížení budeme mít zase na kvalitním Zimním turnaji Meteoru Praha.

Určitě psychice týmu neprospívá současná nepřehledná situace ve vedení klubu. Jak se s tím mužstvo vyrovnává?

Na pohodě současný stav určitě nepřidá. Všichni čekáme, co bude či nebude. Přesto věřím, že kladenský fotbal se posune krůček po krůčku tam, kam patří, do vyšších pater!

 Autor: (rc)


banbad


  1. pozvánka

    Zítra zahájí Kladenský zámek druhou část výstavy: Jiří Hanke- 50 let s fotografií

  2. krimi

    Strážníci v Kladně nalezli ukradené auto z Prahy, policie hledá svědky

  3. krimi

    Kladenský agresivní postrach žen skončil za mřížemi, pátrání bylo odvoláno

  4. kultura

    Celým rokem zaječím skokem, výstava ve Vlastivědném muzeu města Slaný začíná už zítra

  5. kultura

    Kladenský Majáles, studentská oslava jara, vypukne už zítra v bývalých kasárnách

  6. krimi

    V poutech skončil muž, který si zapálil oheň u bytového domu v Kladně

  7. krimi

    Řidiči pozor! Prozradíme vám, kde v Kladně tento týden měří policie rychlost

  8. pozvánka

    „Silou proti rakovině“: Mistrovství České republiky v Logliftu bude hostit kladenské kino Sokol

  9. pozvánka

    Už v sobotu to vypukne, Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi

  10. zprávy

    Kladenští policisté hledají nové posily, přidej se i Ty

  11. zprávy

    Trhy pokračují ve středu v Kladně a v pátek ve Slaném

  12. pozvánka

    Ve čtvrtek zahájí Kladenský zámek druhou část výstavy: Jiří Hanke- 50 let s fotografií

  13. pozvánka

    Čarodějnické rejdění na Sletišti se Sportovními areály města Kladna

  14. zprávy

    Poznejte osobnosti Kladna, pozvání do Klapodu přijal Leoš Stránský, splnil si sen, je kaskadér

  15. info z radnice

    Infocentrum města Slaný získalo cenu České unie cestovního ruchu

  16. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  17. zprávy

    Všechny zastávky v kraji budou na znamení

  18. krimi

    Složky IZS zasahovaly v Kladně-Rozdělově při záchraně života nezletilé osoby

  19. video

    V Kladně došlo k napadení několika mladých žen, policie hledá další poškozené a svědky

  20. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni