ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Paní Štěstěna se přiklonila na stranu Českých Budějovic

Středa, 14. listopadu 2018 20:40

Zajímavý souboj viděli fanoušci na ČEZ stadionu, kde se střetly dva týmy, které donedávna hrávaly extraligu. Rytíři Kladno sice nad Motorem České Budějovice dvakrát vedli, ale nakonec podlehli svému soupeři 2:3.

Foto: KL

Rytíři Kladno – Motor České Budějovice 2:3 (0:0, 1:1, 1:2)

Domácí nastoupili opět v sadě retro dresů připomínající první titul mistra Československa ze sezóny 1958-59. Na tribuně se objevil plakát vítající doma Tomáše Plekance, jenž nyní s Rytíři trénuje a rozhoduje se, kde bude pokračovat v kariéře. Po zranění nastoupil proti svým loňským spoluhráčům Vampola. Kladno se pokusilo soupeře překvapit náporem od prvních vteřin, ale vyloženou šanci si nevytvořilo. Motor se však brzy vymanil z defenzívy, a tak fanoušci viděli zajímavé akce na obou stranách. První branková příležitost se „narodila“ až čtyři minuty před první přestávkou. Kladno ve vlastní přesilovce přišlo opuk, ale Beránek, který jel osamocen na Brízgalu, nezvládl koncovku. Středočeši mohli odpovědět Kubíkem, ale ten nenašel skulinu u gólmana Strmeně.

Po návratu z kabin přišel závar před kladenskou klecí, ale nikdo nedokázal dopravit touš do branky. Gólu se k radosti fanoušků dočkali domácí. Machač z vlastní třetiny se dostal do útočného pásma a nenápadnou střelou od mantinelu překonal brankáře Jihočechů. Hostující tým dostal možnost početní výhody. Nesehrál ji špatně, ale vyrovnání se nedočkal. To přišlo o dvě minuty později. Při hře čtyři na čtyři přihrál Američan Bradley volnému Kanaďanu Fillmanu, jenž střelou zápěstím na zadní tyč srovnal na 1:1. České Budějovice byly od té chvíle lepším mužstvem, ale Středočeši se pečlivou defenzívou ubránili.

Kladeňáci se dostali znovu do vedení zásluhou přesilové hry. Vyloučený Vydarený pobyl na trestné lavici jen čtyři sekundy, když Kubík bekhendovou dorážkou překonal Strmeně. Radost však netrvala příliš dlouho. Hořava fauloval a Motor stejnou herní výhodu využil Endálem, kterého ideálně našel nepokrytého mezi kruhy Novák. Vzápětí mohl Rytíře poslat znovu do vedení Zikmund, který po přečíslení nastřelil levou tyč jihočeské svatyně. Rozhodnutí přišlo necelé čtyři minuty před koncem. Nekoncentrovaná kladenská defenzíva nechala v oslabení projet Doležala až před Brízgalu, kterého překonal. Rytíři zkusili půl minuty před závěrem power-play, ale Kaut tři vteřiny před závěrečnou sirénou nedokázal v dobré pozici vyrovnat.


Václav Prospal (České Budějovice): Dokázali jsme vyhrát na hřišti soupeře hrajícího velmi dobrý hokej. Dokázali jsme reagovat na góly soupeře a nakonec i s trochou štěstí vyhrát.

David Čermák (Kladno): Určitě jsme viděli líbivý, agresivní hokej. Chvílemi jsme byli lepší my, chvílemi zase hosté. Jihočeši byli nakonec šťastnější. Přesto se domnívám, že utkání ovlivnili rozhodčí. Byla to situace, kdy byl faulován Redlich a sudí alibisticky vyloučili oba hráče. Motor potom ve hře čtyři na čtyři vyrovnal na 1:1. Pokud se týká Tomáše Plekance. Včera přiletěl ze zámoří a dnes s námi poprvé trénoval. Byli jsme s ním v kontaktu od začátku sezóny, ať Jarda Jágr nebo já osobně. Má menší problémy se zády a podle jeho slov se v příštím týdnu rozhodne, kde bude hrát. Necháváme na něm samotném, jaké angažmá upřednostní. Pro nás by to byla obrovská posila jak na hřišti, tak i v kabině.


Branky: 25. Machač, 45. Kubík (Machač, Nash) – 32. Fillman (Bradley, Kutlák), 47. Endál (Novák, Gilbert), 57. Doležal (Pavlin). Rozhodčí: Wagner, Valenta – Beneš, Šorfa Vyloučení: 5:4, využití: 1:2, oslabení: 0:0. Diváci: 2759.

Kladno: Brízgala – Nash, Zajíc, Hořava, Zelingr, Říha, Kehar – Zikmund, Vampola, Svedlund – Kaut, Machač, Redlich – Kružík, Kubík, Jelínek – Vildumetz, Š. Bláha, Hajný.

Autor: (rc)


banbad


  1. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni

  2. pozvánka

    Již zítra můžete oslavit den země v Zooparku Zájezd

  3. info z radnice

    Slaný se opět zapojí do akce „Den země“

  4. zprávy

    Učitele/ky, asistenty/ky přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  5. sport

    Fitness ráno pro dámy v Royal Fitness

  6. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  7. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec

  8. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  9. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  10. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  11. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  12. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  13. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  14. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  15. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  16. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  17. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  18. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  19. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy

  20. zprávy

    Přes bariéry s policií, akce na podporu handikepovaných osob se tentokrát konala na Stochově