ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Gólová přestřelka nakonec znamenala dva body pro kladenské Rytíře

Sobota, 20. října 2018 19:52

Dramatickou podívanou viděli diváci na ledě HC Frýdek-Místek. Domácí tým sice otevřel skóre v utkání s Rytíři Kladno, ale potom hosté obrátili výboj střetnutí. Nakonec zápas skončil nerozhodně a výhru Kladna 6:5 v prodloužení zajistil Petr Vampola.

Ilustrační foto: KL

HC Frýdek-Místek – Rytíři Kladno 5:6 p. p. (2:3, 2:1, 1:1 – 0:1)

Vstup do utkání se Rytířům vůbec nepovedl. Během čtyřiceti sekund šli za katr Nash a Vampola a domácí nabídnutou situaci využili, i když bývalý hráč Kladna, Mikulík, se prosadil až při hře pět na čtyři. Kladeňáci však na nic nečekali, dostali se do tlaku a Š. Bláha poslal puk odražený od mantinelu po ráně Nashe do sítě. Domácí Rysi však vzápětí kontrovali, když Raška překonal podruhé Cikánka. Také hosté si zahráli početní výhodu. Při prvních dvou ještě nedokázali gólmana Hamerlíka přelstít, ale při třetí výhodě se už Kubík nejlépe orientoval před brankou Slezanů a vyrovnal stav na 2:2. Skóre vydrželo pouze minutu. Frýdečtí hráči zapomněli na volného Zikmunda, který zůstal osamocen před Hamerlíkem a otočil vývoj zápasu. Zajímavostí bylo, že u všech tří branek Rytířů byl nahrávající Nash!

I po změně stran se Kladnu úvod nepovedl. Vyloučení Říhy ještě hosté brankou nezaplatili, ale po dalším faulu odpískali rozhodčí trestné střílení ve prospěch domácího týmu. Penaltu proměnil povedeným blafákem zkušený Martynek a spustil gólovou přestřelku. O minutu později „vyrobil“ hrubici velezkušený frýdeckomístecký gólman a Jelínek měl snadnou pozici. Za dalších padesát vteřin se zase radovali domácí. Raškův pokus vyrazil Cikánek před sebe a Martynek si připsal druhý gólový zápis. Rytíři následně ubránili dvě vyloučení díky velmi dobře hrající obraně i zákrokům Cikánka. Totéž se před koncem druhé části podařilo i slezskému týmu.

Domácí na začátku třetí třetiny dokázali ubránit i druhé oslabení po sobě. Ale ne na dlouho. Pokračující tlak Středočechů využil dorážkou Zikmund, jenž tak napodobil Martynka, když se trefil v utkání rovněž podruhé. Psychickou výhodu chtěli Rytíři využít, a tak Hamerlík byl pod neustálým tlakem. Ten však dokázal svůj celek podržet. Frýdek-Místek se postupně vymanil z tlaku a opět dokázal srovnat. Martynek prokázal výbornou střeleckou formu a potřetí pokořil Cikánka. Vzápětí podržel domácí Hamerlík při další hře čtyři proti pěti. Také Kladno se ubránilo v oslabení, ve kterém mělo dvě tutovky, ale Redlich ani Vampola nedokázali příležitosti proměnit. V závěru zazářili oba brankáři. Nejdříve se předvedl fantastickým zákrokem Hamerlík a v poslední minutě ho napodobil Cikánek. Prodloužení trvalo jen dvacet čtyři sekund, kdy o zisku druhého bodu pro Rytíře rozhodl Vampola, když projel celým kluzištěm a bekhendem překonal domácího brankáře.

Čtěte také:

FOTO: Plzeňská zeď jménem Navara vychytala hráče Alpiqu


„Přetahovaná od začátku až do konce. Brzy jsme šli do tří hráčů a domácí až v klasické přesilovce se dostali do vedení. Dokázali jsme vývoj obrátit, ale vždy jsme vedli jen o branku a Frýdek dokázal vždy srovnat. Mohli jsme mít tři body, ale také žádný, kdyby nás v poslední minutě základní části nepodržel skvělý Cikánek. Hokej se musel divákům líbit, hrálo se nahoru, dolů, navrch měla útočná fáze. Druhý bod zajistil v prodloužení perfektním průnikem Vampola,“ hodnotí utkání trenér Jindřich Lidický.


Branky: 3. Mikulík (Kofroň), 7. Raška (Krisl, Martynek), 25. Martynek (TS), 27. Martynek (Raška), 51. Martynek (Przybyla, Bartko) – 5. Š. Bláha (Nash, Zajíc), 16. Kubík (Nash, Redlich), 17. Zikmund (Kubík, Nash), 26. Jelínek, 42. Zikmund (Zajíc, Kaut), 61. Vampola (Zikmund, Kehar) Rozhodčí: Přikryl, Fiala – Lukš, Novák. Vyloučení: 6:7, využití: 1:1, oslabení: 0:0. Diváci: 1852.

Kladno: Cikánek – Nash, Zajíc, Hořava, Zelingr, Říha, Kehar – Kubík, Vampola, Zikmund – Jelínek, Kaut, Redlich – Š. Bláha, Svedlund, Hajný – Vildumetz.

Autor: (rc)


banbad


  1. krimi

    V pátek hasiči z Kladna a Rakovníka zachraňovali paraglidistu z vysokého modřínu

  2. video

    V Kladně se rozloučili se zimou a spálili Moranu

  3. zprávy

    Slánská porodnice jde s dobou: Nově mohou maminky rodit na porodnickém gauči

  4. sport

    Poradíme vám, kde tento týden můžete fandit kladenským sportovcům

  5. video

    Ve Slaném přivítalo první zákazníky nové obchodní centrum

  6. zprávy

    Vedení Středočeského kraje si prohlédlo nový vlak pro PID

  7. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  8. kultura

    Na smrtnou neděli v Kladně spálí Moranu

  9. krimi

    Sieg Heil, takto zdravil muž strážníky v Kladně, skončil v rukách policie

  10. kultura

    Středočeské Velikonoce nabídnou návštěvníkům zajímavosti z velikonočních tradic

  11. zprávy

    Poděkování za uspořádání sbírky, od Nadačního fondu, do Oblastní nemocnice Kladno

  12. krimi

    Speed Marathon 2024, akce policie zaměřená na měření rychlosti

  13. zprávy

    Středočeská vědecká knihovna v Kladně představí koláže Jiřího Hankeho

  14. info z radnice

    Pozvánka na páté zasedání Zastupitelstva města Kladna

  15. kultura

    Kladno bude v neděli pálit Moranu a vyhánět zimu

  16. zprávy

    Sleva na pronájem sálu pro svatbu snů v Královickém dvoře, poslední volně termíny

  17. zprávy

    Kladenské trhy na náměstí Starosty Pavla zahájily další sezonu

  18. komerční sdělení

    Máte pro strach uděláno? Šupitó do šapitó! V Kladně u OC Oaza

  19. soutěž

    Lemuří stezka Zooparku Zájezd se opět vrátila do Central Kladno

  20. kultura

    Městská knihovna Kladno připravila představení knihy Putování za Minísky