ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Jiří Klesnil: Se sezónou jsem maximálně spokojený!

Pátek, 19. října 2018 07:20

Máme za sebou polovinu října. Pomalu končí atletická sezóna. To je zajisté příležitost poohlédnout se za královnou sportů v největším kladenském klubu, co se týká členské základny, AC TEPO Kladno. Bilancujeme s předsedou oddílu Jiřím Klesnilem.

Se sezónou jsem maximálně spokojený! (Foto: KL)

 Letošní sezóna se vám bude určitě hodnotit dobře, co říkáte?

Skutečně jsem maximálně spokojený. Podařilo se nám po dvou letech postoupit v soutěži družstev mužů do extraligy a ženy zachránily extraligu v baráži. Jsme nyní mezi třemi TOP kluby, které mají zastoupení v extralize jak mezi muži, tak i ženami. Platí to i v soutěži jednotlivců, kde jsme získali celkem deset titulů mistra České republiky ve všech kategoriích, od žactva až po dospělé. Nejcennější kovy získali na domácí půdě na Sletišti při Mistrovství ČR mužů a žen na dráze Eliška Staňková, Tomáš Voňavka a Miroslav Pavlíček, dále byl stříbrný Michal Fiala a bronzová Jarmila Jurkovičová. Velkou radost mám z Matěje Krska, který na MS juniorů skončil v nabité konkurenci na trati 400 m celkově devátý, mezi Evropany byl dokonce třetí a navíc zaběhl parádní český juniorský rekord v čase 46,59. Dařilo se nám i v mládežnických kategoriích. Naše členská základna čítá již přes tisíc atletů, což je na jedné straně velká radost, ale na druhé starost kvůli omezenému počtu prostorů. Využíváme nejen Sletiště, ale i ovál na Základní škole Moskevská, kde máme sportovní třídy. Potíže však přicházejí v zimě. Máme sice jednu halu, ale „uživili“ bychom klidně tři.

Pořádali jste tři významné akce, z nichž nejdůležitější byl pochopitelně republikový šampionát dospělých. Byli jste tak úspěšní i v oblasti organizátorské. Mám pravdu?

Ano. Nejdříve jsme uspořádali Mistrovství ČR ve vícebojích za účasti i řady závodníků z celého světa. Dále to byl mítink Kladno hází a Kladenské memoriály, který si získává každým rokem větší renomé. I zde se nám povedlo přivést vedle našich špičkových závodníků zajímavou zahraniční konkurenci. Samozřejmě nejnáročnější bylo zmíněné Mistrovství ČR dospělých, které dopadlo pro Kladno nejen po sportovní, ale i organizační stránce velmi dobře. Od ČAS jsme dostali 1! I když se šampionát konal o prázdninách a za horkého počasí, našlo si cestu na Sletiště v odpoledních hodinách hodně návštěvníků.

Jak vás znám, jste na sebe hodně náročný. Načerpal jste poučení do dalších let, jak by se mohla organizace takových velkých podniků ještě zlepšit?

Každá akce podobného charakteru je hodně náročná. Nároky na mistrovství ČR se neustále navyšují. Je to otázka marketingových záležitostí, partnerů, nároků ČAS, doprovodných programů. Ten jsme zajistili i letos. Ale takové akce nelze pořádat každým rokem. V příštím roce 2019 žádné mistrovství ČR třeba v mládežnických kategoriích pořádat nebudeme, potřebujeme opět nabrat dostatek síly. Ale tradiční mítink Kladno hází a Kladenské memoriály chceme opět posunout výše. Přivést další kvalitní zahraniční atlety, navíc chceme závody „okořenit“ formou utkání mezi jednotlivými oddíly.

Vraťme se ke sportovní oblasti. Jak jste byl spokojený s mládeží?

Spokojenost je s těmi nejmladšími, přípravkou i mladšími žáky. Oba kolektivy staršího žactva se probojovaly na Mistrovství ČR, kde žáci obsadili čtvrtou příčku a žačky šesté, což bylo ovlivněno absencemi několika opor. Jinak to mohlo být ještě lepší. Méně spokojenosti však bylo v kategorii juniorů a dorostu, kde jsme čekali lepší výsledky. Je to také dané tím, že kategorie se obměňují, musíme věřit, že za rok to bude trochu jiné, lepší.

Čtěte také:

Kladenská nemocnice bude slavit Světový den seniorů, kostí a kloubů

Kladenská atletika hodně sází na technické disciplíny. Jako bývalý běžec musíte mít radost, že se i zde blýská na lepší časy?

Určitě ve sprintech situace vypadá dobře. Ale doufám, že i v dalších disciplínách na středních a dlouhých tratích se budeme lepšit. Je to tvrdá práce, která dost bolí a nikomu se do ní moc nechce. Ale máme v záloze dobré typy, které, doufám, se v budoucnu prosadí. Nesmím zapomenout na chůzi. Nejedná se jen o Vítka Hlaváče, který se úspěšně prosazuje i v běhu, ale máme talenty i v mládežnických kategoriích.

Ne vždy je všechno růžové. Určitě máte představy, co by se mělo ještě vylepšit?

Musíme uvažovat o rekonstrukci dráhy. Současný povrch na ní je starý již osmnáct let, přičemž rekonstrukce se obvykle provádí po deseti, maximálně dvanácti letech. Dráha je již popraskaná a letos jsme už museli žádat o výjimku. Pochopitelně dále doufáme, že se dočkáme osmi drah. Máme již projekt, se kterým je spokojen i odbor životního prostředí, a v prostoru u jízdárny bychom nemuseli pokácet jediný strom! Poslední, co trápí v Kladně nejen nás, ale i ostatní sporty, je nedostatek hal a dalších sportovišť, hlavně při přípravě v zimním období. V tomto případě by nám mělo město pomoci!

Autor: (rc)


banbad


  1. zprávy

    Kladenské trhy na náměstí Starosty Pavla pokračují opět ve středu

  2. komerční sdělení

    Máte pro strach uděláno? Šupitó do šapitó! V Kladně u OC Oaza

  3. komerční sdělení

    V kladenském Royal Fitness na Vás čeká velikonoční dobrodružství

  4. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi

  5. zprávy

    Pro velký zájem vypisuje Zoopark Zájezd dodatečný termín příměstského tábora

  6. krimi

    V pátek hasiči z Kladna a Rakovníka zachraňovali paraglidistu z vysokého modřínu

  7. video

    V Kladně se rozloučili se zimou a spálili Moranu

  8. zprávy

    Slánská porodnice jde s dobou: Nově mohou maminky rodit na porodnickém gauči

  9. sport

    Poradíme vám, kde tento týden můžete fandit kladenským sportovcům

  10. video

    Ve Slaném přivítalo první zákazníky nové obchodní centrum

  11. zprávy

    Vedení Středočeského kraje si prohlédlo nový vlak pro PID

  12. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  13. kultura

    Na smrtnou neděli v Kladně spálí Moranu

  14. krimi

    Sieg Heil, takto zdravil muž strážníky v Kladně, skončil v rukách policie

  15. kultura

    Středočeské Velikonoce nabídnou návštěvníkům zajímavosti z velikonočních tradic

  16. zprávy

    Poděkování za uspořádání sbírky, od Nadačního fondu, do Oblastní nemocnice Kladno

  17. krimi

    Speed Marathon 2024, akce policie zaměřená na měření rychlosti

  18. zprávy

    Středočeská vědecká knihovna v Kladně představí koláže Jiřího Hankeho

  19. info z radnice

    Pozvánka na páté zasedání Zastupitelstva města Kladna

  20. kultura

    Kladno bude v neděli pálit Moranu a vyhánět zimu