ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

FOTO: Petr Vampola byl strůjcem vítězství nad přerovskými Zubry

Pondělí, 24. září 2018 20:44

Rytíři Kladno přivítali velice neoblíbeného soupeře, tým ZUBR Přerov. Když v poslední části domácí vedli 4:0, zdálo se rozhodnuto. Hosté však snížili na rozdíl branky a teprve gól Petra Vampoly při power-play soupeře znamenal definitivní výhru 5:3.

Foto: Kateřina Peterková

Rytíři Kladno – ZUBR Přerov    5:3      (1:0, 1:0, 3:3)

Přerov se hned na začátku dostal do střelecké příležitosti, ale Sikora nepřekonal pozorného Brízgalu. Kladenští trenéři nemohli do utkání vedle absentujících Jágra a Kauta nově nasadit ani Říhu. Potom si vzal slovo první kladenský útok, do kterého se vrátil Vampola. Vildumetz našel Hořavu, ale gólman Klimeš úspěšně zasáhl. O necelou minutu později si však před hostující klec nabruslil Strnad, puk sice ztratil, ale ten se dostal k Vildumetzovi a kladenské publikum jásalo. Zubr mohl vyrovnat v početní výhodě, ale s ranami Rachůnka či Pšurného si mladý kladenský strážce svatyně poradil. Při přesilovce Rytířů nedokázal Redlich dorazit touš do odkryté branky, podobně dopadl již při stejném počtu hráčů na ledě Hajný.

Hned po návratu z kabin dostal ideální nahrávku Kružík do jízdy, ale bohužel zakončil jen do tyče! Kladno nepouštělo nepříjemného soupeře do blízkosti svojí svatyně, aktivním napadáním narušovalo souhru soupeře. Hanáci se těžko „prokousávali“ kladenskou obranou i při vyloučení Hořavy a hned vzápětí i při další přesilovce. V polovině utkání však hosté dostali téměř minutovou možnost pět ku třem. Rachůnek nedokázal z půl metru dostat černý nesmysl za Brízgalova záda a další střely kladenský brankář pochytal. Ani Kladeňáci se nemohli dlouho prosadit ve hře pět na čtyři. Pak však Nash zadovkou přihrál Vampolovi, který se proháčkoval až před Klimeše a zavěsil.

Když na začátku závěrečné třetiny zvýšil Redlich dorážkou na nadějný tříbrankový náskok, zdálo se, že je o vítězi rozhodnuto. Také Středočeši si zahráli dvojnásobnou přesilovku v délce trvání téměř dvou minut, ale prosadili se až v klasické početní výhodě pět na čtyři zásluhou Strnada. Zubři se poprvé brankově prosadili až deset minut před koncem, kdy Zbořil při již třetím pobytu Zikmunda na trestné lavici využil přesilovku. Přerov najednou ožil, jakoby byl povzbuzen alkoholickým nápojem, který nese v názvu, a ve stejné minutě udeřil podruhé Gojšem. Domácí trenéři zareagovali oddechovým časem. Klid do domácích řad mohl přidat Redlich, ale v souboji s Klimešem neuspěl. Pět minut před koncem tečoval Gojš střelu Maliny od modré a zápas nabídl dramatickou koncovku. Středočeši prohazardovali přesilovku a půldruhé minuty před koncem začal moravský celek hrát power-play. Domácímu Zelingrovi se podařilo vyhodit puk z obranného pásma, který dojel jako první Vampola, a ranou do prázdné branky definitivně zajistil domácím tři body.


Petr Dočkal (Přerov): Chtěli jsme na Kladně potvrdit dobrý vstup do sezóny, ale více než čtyřicet minut jsme hráli bez důrazu před oběma brankami a Kladno zaslouženě vedlo. Měli jsme příležitosti, ale neproměnili jsme ani přesilovku pět ku třem. Teprve za stavu 4:0 pro domácí jsme začali hrát náš hokej, snížili jsme až na rozdíl jedné branky, ale to bylo vše.

Jindřich Lidický (Kladno): Věděli jsme, že nás čeká hodně kvalitní tým a záměrem bylo vstoupit do zápasu aktivně. Téměř padesát minut vypadal náš výkon dobře, ale pak jsme se dopustili zbytečného faulu, Přerov snížil a rázem byl obraz hry jiný. V mužstvu zase nastoupilo několik juniorů a musím jim poděkovat za předvedený výkon. Pokud se týká Říhy, je zraněný a v péči lékařů. Jak dlouho nebude k dispozici, zatím nevíme, ale byli bychom rádi, kdyby naskočil co nejdříve.


Branky: 5. Vildumetz (Strnad, Vampola), 37. Vampola (Nash), 42. Redlich (Kružík, Kubík), 47. Strnad (Vildumetz, Zelingr), 59. Vampola (Zelingr) – 49. Zbořil (Pšurný, Novotný), 49. Gojš., 55. Gojš (Malina, Hejcman). Rozhodčí: Šindel, Valenta – Štofa, Beneš. Vyloučení: 6:5, využití: 2:1, oslabení: 0:0. Diváci: 1607.

Kladno: Brízgala – Nash, Svedlund, Hořava, Zelingr, Veber, Kehar – Vildumetz, Vampola, Strnad – Kružík, Kubík, Redlich – Š. Bláha, Zikmund, Hajný – O. Bláha, Filip, Jelínek.


Autor: (rc)


banbad


  1. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  2. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec

  3. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  4. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  5. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  6. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  7. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  8. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  9. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  10. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  11. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  12. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  13. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  14. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy

  15. zprávy

    Přes bariéry s policií, akce na podporu handikepovaných osob se tentokrát konala na Stochově

  16. sport

    Royal Fitness se postará nejen o Vaši postavu

  17. zprávy

    Kladenští šachisté uhájili druhou ligu

  18. sport

    Kanonýři Kladno vstupují po osmi letech zpět do superligy, poslali Buldoky domu po výsledku 4 :2

  19. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  20. krimi

    Jízda v protisměru na dalnici D 6, policie hledá svědky, ohrozili ostatní řidiče, záchranáře policisty i hasiče