ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

FOTO: Góly nováčků Vampoly a Říhy nastartovaly Rytíře k vítězství

Sobota, 8. září 2018 18:39

Úvodní utkání Chance ligy se povedlo kladenským Rytířům na jedničku. Po velice solidním výkonu zdolali nebezpečný HC Frýdek-Místek zcela zaslouženě 4:1.

Foto: KL

Rytíři Kladno – HC Frýdek-Místek     4 : 1    (0:0, 1:0, 3:1)

Rytíři se nezalekli soupeře, který přijel se šesti, sedmi hráči extraligového Třince, jehož jsou farmou. Kanaďan Nash hned prověřil kvality brankáře Danečka a vzápětí Kaut napálil tyč. V dresu Kladna se na ledě neobjevil zraněný Jágr, na druhé straně poprvé letos nastoupil Machač a připravený byl i Zajíc. Šance se střídaly na obou stranách, ale hostující Mikulík na jedné či domácí Kubík na druhé straně proti gólmanům neuspěli. Při první přesilovce Kladna měl velkou smůlu Nash, který tvrdou ranou rozezvučel tyč. Frýdek hrál do patnácté minuty hned tři přesilovky, ale kromě tlaku si gólové šance nevytvořil.

I po první přestávce se snažili Rytíři dostávat před Danečkovu klec. Většina střel však mířila z dálky, a tak příliš velké ohrožení hostující branky nehrozilo. Nápor Středočechů postupně narůstal. Stačil však jeden brejk a Slezané mohli jít do vedení. Ovšem Mikulík svoji velkou šanci nevyužil, když netrefil ani prostor mezi tyčemi. V oslabení ujel Redlich, ale jeho pokus skvěle frýdecký gólman vytěsnil. Obrovská příležitost se naskytla domácím poté, co byl Raška vyloučen na pět minut a do konce utkání za následné dohrání Vildumetze. Po kombinaci s Kubíkem střílel Vampola úplně sám, ale Daneček předvedl perfektní zákrok. O dvě minuty později si kladenský centr první lajny vzal puk na obranné modré, projel kluzištěm a střelou mezi betony poslal domácí do vedení.

Nejčerstvější kladenská posila, Jiří Říha, dala o sobě vědět hned na začátku třetí části. Ranou mezi kruhy prostřelil hostujícího brankáře. Jenže o čtyři minuty později se ze stejné vzdálenosti prosadil v početní výhodě exkladenský Rudovský. Nervozita Kladeňáků však trvala jen čtyřicet jedna sekund. Po přihrávce Vampoly se na brankovišti nejlépe orientoval Strnad. Definitivní pojistku mohl přidat Redlich, ale svůj průnik gólově nezrealizoval. Ta přišla až čtyři minuty před závěrečnou sirénou z hole Kubíka v další početní výhodě.


Jiří Juřík (Frýdek – Místek): Nejsme spokojeni s výsledkem ani s výkonem. Zbytečně jsme ztráceli puky a chybovali v obraně i v útoku. Přišla zasloužená prohra.

David Čermák (Kladno): Vstoupili jsme do utkání dobře, ale nedávali jsme góly. Potom jsme vypadli z tempa kvůli zbytečným vyloučením. Hodně nám pomohla pětiminutová přesilovka, kdy jsme se dostali do vedení a uklidnili se. Pokud se týká všech tří letních posil, předvedli se tak, jak jsme čekali. Petr Vampola, Brendon Nash i Jirka Říha ukázali svoje přednosti, kvůli kterým jsme je do mužstva přivedli. Pokud se týká vyloučení, možná pramenila z přílišné přemotivovanosti.


Branky: 56. Kubík (Vampola) 37. Vampola (Nash, Říha), 42. Říha (Kubík), 46. Strnad (Vampola) – 46. Rudovský.  Rozhodčí: Doležal, Kostourek – Kotík, Zídek.  Vyloučení: 7:5, navíc Raška (Frýdek-Místek) na 5 + DKU a Kovář (Frýdek-Místek) na 10 minut.  Využití: 2:1, oslabení: 0:0. Diváci: 2125

Kladno: Cikánek – Nash, Svedlund, Říha, Hořava, Kehar, Zelingr, Zajíc – Kubík, Vampola, Strnad – Kružík, Kaut, Redlich – Š. Bláha, Zikmund, Hajný – Vildumetz, Machač, Jelínek.


Autor: (rc)


banbad


  1. zprávy

    Nemohu vyjet z garáže, uvedla žena kladenským strážníkům

  2. pozvánka

    V Královickém dvoře budou Velikonoce ve znamení grilování a skokových závodů

  3. pozvánka

    Soutěž o nejlepší nádivku a taneční zábava v Sokolovně Kvíček ve Slaném

  4. zprávy

    Blíží se termín zápisu dětí do kladenských škol

  5. video

    Kanonýři Kladno se probojovali do finále, příjďte je podpořít v sobotu

  6. krimi

    „Kam chceš dojít,“  protidrogový projekt pro školáky zavítal do Zvoleněvse

  7. pozvánka

    Blíží se Velikonoce v Zooparku Zájezd, podívejte se co vše pro vás připravili

  8. krimi

    300 tisíc je v nenávratnu, varujeme, upozorňujeme a je to marné a je to marné

  9. video

    Velikonoce na Čabárně v Kladně přilákaly celé rodiny

  10. pozvánka

    Kladenské trhy na náměstí Starosty Pavla pokračují opět ve středu

  11. kultura

    Výstava miniatur Buštěhradského pediatra Pavla Skály je v Kladně jen do středy

  12. komerční sdělení

    V kladenském Royal Fitness na Vás čeká velikonoční dobrodružství

  13. video

    VIDEO: Cyklohráčkem z Prahy do Slaného a zpět, nebo do Zooparku Zájezd

  14. zprávy

    Poradíme vám, kde tento týden můžete fandit kladenským sportovcům

  15. zprávy

    Cyklohráček letos poprvé přivezl výletníky do Slaného.

  16. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  17. zprávy

    Cenu hejtmanky 2023 převzala také Ivana Sedláková ředitelka SOUPŠ Kladno-Vrapice 

  18. kultura

    Kraj podpoří tři divadla mezi nimi je Divadlo Kladno

  19. zprávy

    Peníze na podporu soutěží pro děti a mládež poputují i na Čabárnu a do Stochova

  20. kultura

    Nahlas a potichu, recitátorská soutěžní přehlídka zná své vítěze