FOTO: Farmářům v Ledcích přijeli pomáhat pražští úředníci
Neděle, 17. června 2018 11:00
Farmáři ve středočeských Ledcích mezi sebe již potřetí vzali 90 zaměstnanců pražské centrály Jan Becher Pernod Ricard. Ti jim v Den odpovědnosti pomohli zvelebit farmu a její okolí.
Již třetím rokem pomáhali pražští zaměstnanci společnosti Jan Becher Pernod Ricard na středočeské farmě Etincelle v Ledcích u Slaného. Ta vytváří pracovní příležitosti pro lidi s mentálním postižením. V rámci celosvětového firemního Dne odpovědnosti, iniciovaného mateřskou společností Pernod Ricard, vyměnilo na 90 zaměstnanců dobrovolně své kanceláře za natírání technické budovy, stavění a opravování výběhů pro ovce či sázení bylinkové zahrádky.
„Mezi dobrovolníky se objevilo několik nových tváří, ale většina z nich u nás pomáhala již potřetí. Při práci se setřely rozdíly mezi zaměstnanci našimi a společnosti Jan Becher Pernod Ricard. Spojil je jeden cíl,“ pochvaluje si spolupráci vedoucí farmy Richard Navara. „Na den se stali našimi zaměstnanci a já si vážím toho souznění, které v pracovních skupinkách za těch několik málo hodin vzniklo,“ doplnil.
Svůj běžný pracovní den v kanceláři vyměnili zaměstnanci pražského sídla Jan Becher Pernod Ricard za manuální práci přínosnou pro komunitní život v Ledcích. Farma vznikla na podporu zaměstnanosti lidí s mentálním postižením. Ti se zaměřují na zemědělství a chov ovcí.
Zaměstnanci Jan Becher Pernod Ricard přidali ruku k dílu právě tam, kde během každodenní práce farmářům z Ledců již nezbývá čas nebo síly. Škála činností byla vskutku pestrá. Společně natírali střechu a okapy technické budovy, stavěli nové výběhy pro ovce a opravovali ty staré, sváželi seno, vysázeli na 300 sazenic bylinek, bílili chlévy a čistili pozemek od náletových křovin.
„Spolupráce s lidmi z farmy v Ledcích si nesmírně vážíme. Návštěva u nich je pro nás ani ne prací, jako radostí ze společného dobře odvedeného díla. K úspěšnému splnění všech plánovaných venkovních činností nám přálo i počasí,“ řekla Miroslava Lukáčová, HR manažerka Jan Becher Pernod Ricard. „Sociální odpovědnost je jednou ze součástí naší firemní kultury a jsem ráda, že se nám povědomí o tomto závazku daří mezi zaměstnanci rozvíjet,“ uzavřela.
Autor: Jana Balharová